» »

Vzajemna - Jaz zate ti zame?

Vzajemna - Jaz zate ti zame?

antireal ::

Ko sem se prvič redno zaposlila, sem 2. 2. 2011 po pošti poslala ponudbo za sklenitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja. Poslala sem jo v Kranj. Za to pot sem se odločila, ker nisem imela pravega časa oditi v njihovo poslovalnico.

Naslednjega dne sem se slučajno zadrževala v bližini zgoraj omenjene poslovalnice, zato sem na hitro povprašala, kako je z mojim zavarovanjem. Uslužbenki sta se neprestano hihitali druga drugi, gledali neka elektronska sporočila, telefonirali. Vse ju je neznansko zabavalo, le na stranko sta hitro in brez težav pozabili. Ena izmed njiju si je le s težavo vzela minutko časa. Telefonirala je neki sodelavki, ki pa se zopet, kljub trem oz. štirim poskusom klicanja, ni oglasila. To se mi seveda ni zdelo nič več presenetljivo. Odgovorila mi je, da mi bo sporočila moje stanje naknadno. Kar je tudi storila. Poslala mi je elektronsko sporočilo, da bom naslednji dan po pošti prejela vso potrebno dokumentacijo, s položnico vred seveda.

Danes, 4. 2. 2011, sem res dobila pošto. Ko sem pregledala vso poslano dokumentacijo, sem ugotovila, da sem naenkrat postala moškega spola in da živim na čisto drugem naslovu. Poleg pa je bila kot za zabavo ali norčevanje pripeta moja ponudba s pravilnim naslovom in seveda tudi spolom. To me je res podžgalo. Kot, da bi se nekdo norčeval iz mene. Poleg je bila seveda tudi položnica z mojim imenom in tujim naslovom. Pripisano pa je bilo, PLAČILO TAKOJ. Denar bi želeli, da pa bi kdo pomislil, kaj dela, se jim pa zdi odveč. To je pretežko. Seveda ob treh popoldan ni bil nihče več dosegljiv v Kranju, zato sem poklicala na brezplačno številko, kjer mi gospodična ni znala nič pomagati. Povedala mi je samo, da plačati moram, ostalo bom urejala šele v ponedeljek. Izvedela sem le, da je moje podatke urejala ga. Drolc iz Kranja. Dodala je še, da sem ostala dolžna nekega plačila zavarovanja v tujini izpred štirih mesecev. Seveda sem ga plačala že takrat, tisti trenutek, ko sem ga dobila. Drugače ga sploh ne bi mogla dobiti takoj.

Vaše izkušnje?

Yohan del Sud ::

Sem ovca. Tiho in plačam. Gnusim se sam sebi. Ampak takle mamo.

Ampak resno, če se spomnim, sem njihova stranka od začetka, vmes so parkrat spremenili ceno (na višje, logično) pa tudi pogoje (koliko, kdaj, kaj in zakaj), ampak bemtiš, to dela tudi elektro, vodovod, telemach ... Ni prav ampak tako je. Take volimo.
www.strancar.com

Zgodovina sprememb…

fosil ::

Ja, očitno pri teh tujih zavarovanjih radi zaračunavajo dvakrat.
Se spomnim, ko sem še narest zavarovanje vzajemna tujina, ki stane 1 EUR in so zahteval da obvezno takoj plačam. Itak je bila cela procedura, dobiš položnico, potem greš 2m stran na blagajno, potem pa nazaj z listkom na šalter...
No na naslednji redni položnici za dopolnilno so mi pa ta 1EUR še enkrat zaračunal.
Seveda se mi ni ljubil it v papirnato vojno zarad enega eura, ampak se pa iz tega vid da imajo slabe evidence.
Tako je!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: fosil ()

DonMatejo ::

Yohan del Sud za predsednika. Se ne bi mogel poistovetiti bolj.

Matako ::

Od zavarovalnice, ki si je za slogan izbrala bojni klic slovenskega parazitizma ne moreš pričakovati ničesar drugega. Ker prekleto dobro se ve kdo za koga v _resnici_!

Pa kako so postali živčni, ko je par mesecev nazaj okoli krožilo neko priporočilo EU, naj se ta konkreten trg (dodat. zdrav. zavarovanj) pri nas končno malo privatizira (ampak zares, ne samo kot neka finta). O ne, to pa ne, kaj pa stradajoči otroci in bolehne matere, žrtve dolgozobega kapitalizma?? Nak! Vzajemna ostane!

In tako je tudi bilo.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

BlueRunner ::

Pri nas smo v vicah. Stvar ni niti državna, čeprav je t.i. "dodatno" zavarovanje praktično obvezno, če sploh želiš nek minimalen nabor storitev. Na drugi strani pa ni niti privatizirana (sodelujejo lahko samo slovenski dvorni priskledniki).

Prvo je težava, saj imamo samo navidezno socialen javni zdravstveni sistem. Drugi je težava, ker res omejujemo prost pretok kapitala in storitev, saj država razen prijateljev ne spusti nikogar drugega poleg.

Sam glasujem za to, da se strogo loči javno od zasebnega. Dodatno v sedanji obliki se prenese nazaj v obvezno, ustvari pa se prost trg dodatnih storitev (likvidacija Vzajemne je del tega procesa). V organizaciji javnega zdravstva se z zakonom (konec manipulacij s pravilniki) prepove sočasno delo v javnem sistemu in zasebno delo (konec manipulativnega pridobivanja strank in konec umetnega podaljševanja čakalnih vrst). Hkrati v javnem sistemu nadstandard ne bo možen (znova preprečevanje manipulacij).

Koncesije pri zasebnikih ostanejo, v njih pa bo na voljo nadstandard po znanih cenikih, ki bodo prepuščeni prostem trgu. Stroške nadstandarda bodo krili uporabniki sami, pri temu pa bodo lahko sklepali resnična (po imenu in naravi resnična!) dodatna zavarovanja s katerimi bodo lahko pokrili te stroške. V ta trg dodatnih storitev se država ne bo imela nikakršne pravice vpletati.

Kot sem rekel na začetku: trenuten sistem združuje najslabše plati vseh v njega zmešnih sistemov. Naravnost kliče po manipulacijah, s svojo strukturo vzpodbuja sistemsko korupcijo in krši tako načela kapitala, kot tudi načela socialne varnosti. Z eno besedo se ga lahko opiše kot FUBAR.

Zgodovina sprememb…

TESKAn ::

Imamo še dve drugi zavarovalnici, ki imata dodatno zavarovanje, razlike med njimi praktično ni (kar se tiče "kaj dobim za svoj denar"). Zamenjaj zavarovalnico, pa bo. Če bomo še tam, kjer imamo izbiro, trmasto vztrajali pri enem, kako naj konkurenca kaj izboljša?
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: TESKAn ()

BlueRunner ::

Konkurenca na tem področju je v Sloveniji zakonsko prepovedana. Sznam dvornih dobaviteljev je natančno to: seznam dvornih dobaviteljev.

Menjave med dovrnimi dobavitelji so nepomembne, ker ne spreminjajo ničesar. Tukaj je dejansko potrebno spremeniti sistem. Predlog kako ga spremeniti sem že podal.

Zgodovina sprememb…

Pyr0Beast ::

Sistem. Ja
Mišljenja

Da zavarovalnice ne bodo nikoli vložile nazaj kakor so vzele.

Cilj sprememb je k obsolentnosti zavarovalnic.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Obvezno in dopolnilno zdravstveno zavarovanje (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9937581 (9421) jocoj

Prekinitev zavarovanja - VZAJEMNA (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7723606 (22083) Gandalfar
»

Zdravstvo

Oddelek: Problemi človeštva
438931 (5891) LeQuack
»

Kaj mislite o tem, da bi bila zdravstvena zaščita in penzijski sklad opcijska ? (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
9010028 (8771) BlueRunner

Več podobnih tem