Forum » Elektrotehnika in elektronika » Problem s televizorjem EVELUX
Problem s televizorjem EVELUX
primozve ::
Danes sem dobil televizor EVELUX model ORBITER TX iz elektronike velenje.
Star je okrog 6 do 7 let in sicer čisto vredu deluje, vendar so na sliki vidne motnje, nekakšne vijuge od vrha ekrana do dna in na mestu kjer so, včasih zamaknejo sliko.
Če bi mi kdorkoli znal pomagati in odkriti kaj in kje je narobe, bi mu bil zelo hvaležen.
Star je okrog 6 do 7 let in sicer čisto vredu deluje, vendar so na sliki vidne motnje, nekakšne vijuge od vrha ekrana do dna in na mestu kjer so, včasih zamaknejo sliko.
Če bi mi kdorkoli znal pomagati in odkriti kaj in kje je narobe, bi mu bil zelo hvaležen.
Scorpia ::
Problem z maso? Probi antenski vhod ozemljiti ali pa poišči kje poteka ozemljitev, da ni kje odletela masa. Lahko pa bi imel tudi težave v napajalnem delu, tukaj se tudi lahko povzročijo take motnje, če so nihanja.
////
primozve ::
Najprej hvala za odgovor
Em ugotovil sem, da če je televizor prižgan en čas, so te motnje vidno manjše, kot takrat ko ga vključim. Prvo sem pomislil na hladne spoje in glavno plato malo prelotal. Še vedno so bile motnje. Pozabil sem pa prelotat ploščico na katodni, zato bom to še ob prvi priložnosti poskusil (zdaj se mi je ne ljubi razdirat, ma tolk "šraufov"). Bom pogledal potem tud za maso.
Em ugotovil sem, da če je televizor prižgan en čas, so te motnje vidno manjše, kot takrat ko ga vključim. Prvo sem pomislil na hladne spoje in glavno plato malo prelotal. Še vedno so bile motnje. Pozabil sem pa prelotat ploščico na katodni, zato bom to še ob prvi priložnosti poskusil (zdaj se mi je ne ljubi razdirat, ma tolk "šraufov"). Bom pogledal potem tud za maso.
Pyr0Beast ::
Ali pa omrežni kondlc.
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | S-video 20 metrovOddelek: Zvok in slika | 2725 (2415) | floyd1 |
» | Kabli inducirajo motnje na HDTVOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2278 (1794) | iank |
» | 220V na tiskanem vezju (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 6336 (5331) | krho |
» | Motnje pri povezavi graficna (TV-OUT) --> TVOddelek: Zvok in slika | 2072 (1727) | kuglvinkl |
» | relativnostna teorija (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 10902 (9217) | bobby |