Hardware Zone - AMD je na Fusion World Touru v Singapuru povsem nepričakovano pokazal prihajajočo grafično kartico Radeon HD 6990, ki bo imela dve procesorski jedri. Izdelek bo nasledil Radeon HD 5970 in bo najzmogljivejša AMD-jeva kartica doslej. Poleg tega so predstavili še nekaj drugih svojih izdelkov, med njimi na dolgo in široko vse o Fusionu in Llanu. Radeon HD 6990 bo imel dva grafična procesorja Cayman, 3072 stream procesorjev in 4 GB pomnilnika na 2 x 256-bitnem vodilu. Na kartici najdemo ogromen ventilator, saj se dva Caymana pošteno grejeta, dva napajalna priključka PCI-Express (inženirski model je imel enega s šestimi in enega z osmimi nožicami, a bosta verjetno oba 8-pinska), priključek CrossfireX za delovanje v paru, DVI-izhod in štiri DisplayPorte. O ceni še ni podatkov, bo pa višja od 500 dolarjev. Na voljo bo do konca marca, torej ravno za CeBIT.
Edina kartica, ki bo omogočala poganjanje Crysis 2 kolikortoliko tekoče
Kaj ti govoriš neumnosti. če bojo lahko konzole jo poganjale bo čisto tekoče delovala na GTX460. kolkor vem bo imela 3840 stream procesorjev in ne 3072, ce jih je ze HD5970 imela 3200
Kaj ti govoriš neumnosti. če bojo lahko konzole jo poganjale bo čisto tekoče delovala na GTX460. kolkor vem bo imela 3840 stream procesorjev in ne 3072, ce jih je ze HD5970 imela 3200
Koliko jih ima Cayman XT? A mislis, da so sli delat se en nov cip? In ce bi bilo res to, kar trdis, bi bila poraba tako visoka, da bi kartica potrebovala 3x 8pin napajanje
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
Brez zveze. Naj predstavijo "low-profile" varianto z isto računsko močjo, ter porabo do 70 W-ov.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
Sej so imeli ze 512 bitno vodilo, pa so ugotovil, da se ne splaca. Predrago in premalo efektivno.
Zakaj potem nvidia ne zmaguje vojno v performansu?
Saj jo in to zelo
samo cena je višja price/performance ima gtx560 in starejša gtx460 zdaj ko pride dvojedrni radeon, potem pride dvojedrni fermi in potem bomo vidli če bo imal nvidia prestol še pri dvojedrnih pri enojedrnih ga že ima
Potem benchmarki lažejo in ti imaš prav? Crossfire in sli ne bom upošteval, ker se pogovarjam samo za 1 grafično kartico (iz koliko gpu je sestavljena pa je nepomembno).
Sedaj povej mi, kako potem ati ne naredi 20% kar nvidia naredi v 1/2 leta. Napadam te pa samo zaradi tega se opravičujem izrazu idiotske izjave: "Atijevi inženirji v enem letu niso pokazali niti 20% tega kar so prikazali nvidijevci v 1/2 leta."
Od kdaj je nepomembno iz koliko gpujev je sestavljena?! In ne seri s tistimi cenami. Pojdi na dinokomp pa primerjaj cene od hd6970 in gtx570 ki sta si tudi po performansu podobni.
Uzel si eno najdrazji stacun v Slo. Mal poglej na Geizhals. So razlike precej manjse.
Pač vsaj tako je bilo včasih , saj se je uporabljal ves ram samo podatki na prvi polovici so bili identični 2 polovici.In potem sem imel v Gta 4 samo 512MB.
Itak, ker če bi imel 1TB rama na teh karticah bi bile ziher vsaj 1000x hitrejše. Resno, zakaj zmeri ta amaterska obsedenost s količino rama? Poglej si primerjavo med 1GB in 2GB modeli 69x0. Razen v parih igrah praktično ni razlike. Sploh pa imajo dual GPU kartice še vedno isto količino rama na GPU kot njihove manjše različice z enihm GPU-jem.
Boš videl kaj se bo zgodilo, ko pride Crysis 2 ven, kako bodo grafične stokale
Potem benchmarki lažejo in ti imaš prav? Crossfire in sli ne bom upošteval, ker se pogovarjam samo za 1 grafično kartico (iz koliko gpu je sestavljena pa je nepomembno).
Sedaj povej mi, kako potem ati ne naredi 20% kar nvidia naredi v 1/2 leta. Napadam te pa samo zaradi tega se opravičujem izrazu idiotske izjave: "Atijevi inženirji v enem letu niso pokazali niti 20% tega kar so prikazali nvidijevci v 1/2 leta."
Ti mimovrste pride prva na misel ko moraš nekaj dejansko kupit?
Kaj pa je ATI naredil v enem letu? Nabil porabo in toploto da je lahko sploh držal sapo?
Nvidi je v pol leta uspelo zmanjšati porabo in temperaturo, ter povečati zmogljivost. Skratka vse tisto zaradi česar je bil 1. fermi jajc je sedaj to ATI. Slika se je popolnoma obrnila v reci piši pol leta ;)
Povej mi nekaj konkretnega, kaj je nvidia naredila, kar amd ne. Da nebi omenil več omenjal porabe pa segrevanje, ker prejšna generacija je oboje imela te napaka, tako da jasno da so izbolšali v sedanji generaciji.
Pa da primerjamo še te dve v porabi (temparaturo pa poglej na linku): IDLE amd = 162w nvidia = 173w
PEAK amd = 361w nvidia = 479w
Da nebi upal rečti da sem iz lufta dobil podatk, ker sem v prejšnem postu dal link. Druga stvar, daj kakšne konrektne dokaze za tvoje trditve, ker ti samo nabijaš dokažeš pa ne.
Da nebi kdo mislil da navijam za amd. Ampak jaz samo hočem dokazati temu Messiah, da govori krneki.
Itak, ker če bi imel 1TB rama na teh karticah bi bile ziher vsaj 1000x hitrejše. Resno, zakaj zmeri ta amaterska obsedenost s količino rama? Poglej si primerjavo med 1GB in 2GB modeli 69x0. Razen v parih igrah praktično ni razlike. Sploh pa imajo dual GPU kartice še vedno isto količino rama na GPU kot njihove manjše različice z enihm GPU-jem.
ž
Nihjer ni razlike v GTA 4 pa je in to velika če ima 2x512MB pri 2x2GB pa ne bo razlike.
Povej mi nekaj konkretnega, kaj je nvidia naredila, kar amd ne. Da nebi omenil več omenjal porabe pa segrevanje, ker prejšna generacija je oboje imela te napaka, tako da jasno da so izbolšali v sedanji generaciji.
Pa da primerjamo še te dve v porabi (temparaturo pa poglej na linku): IDLE amd = 162w nvidia = 173w
Da nebi upal rečti da sem iz lufta dobil podatk, ker sem v prejšnem postu dal link. Druga stvar, daj kakšne konrektne dokaze za tvoje trditve, ker ti samo nabijaš dokažeš pa ne.
Da nebi kdo mislil da navijam za amd. Ampak jaz samo hočem dokazati temu Messiah, da govori krneki.
Jaz krnekaj govorim? Kje si ti dobil 479W porabe :D GTX 480+560+570+580?
BTW, meni na linku ki si ga ti dal zgledata neposredna konkurenta 6970 in gtx 570. iN PA PORABO MI KAŽE 100w MANJ KOT TEBI
Sem dal link. Pa ne samo naslov prebrat, lepo kaže v vseh grafah gtx 580, samo pogledat moreš, če ti ni preveč teško.
Senitel
Če gledamo porabo pri igrah ma pa nvidia malo večjo porabo vseeno. Pač ne se ozirat na moje komentarje, ker samo za messiah so namenjen. Ker pač trdi da atijevi inžinirji naredijo 20% v enem letu, kar nvidia naredi v 1/2 leta.
Jaz krnekaj govorim? Kje si ti dobil 479W porabe :D GTX 480+560+570+580?
BTW, meni na linku ki si ga ti dal zgledata neposredna konkurenta 6970 in gtx 570. iN PA PORABO MI KAŽE 100w MANJ KOT TEBI
Kako kolikor se meni zdi mi v idle 157/300 porabi samo okoli 30w
Ah se opravičujem sedajle sem videl da sem gledal 480 za performans.
Vseeno ostalo pa še stojim zatem (pač za performans ne, ker sem imel narobe), kar sem rekel. Razen če mi kdo dokaže da ta izjava trdi: Atijevi inženirji v enem letu niso pokazali niti 20% tega kar so prikazali nvidijevci v 1/2 leta.
Ah se opravičujem sedajle sem videl da sem gledal 480 za performans.
Vseeno ostalo pa še stojim zatem (pač za performans ne, ker sem imel narobe), kar sem rekel. Razen če mi kdo dokaže da ta izjava trdi: Atijevi inženirji v enem letu niso pokazali niti 20% tega kar so prikazali nvidijevci v 1/2 leta.
s tem je mislil na to, da je nvidia v pol leta popravla gretje, porabo in glasnost radeon pa ni naredil skoraj nič
In zaradi tega so nvidijini inžinirji genijalci proti atijevim, ker so odstranili stare napake, katere ati ni imel teh (je imel ampak ne tako velike kot nvidia)?