Forum » Omrežja in internet » Router zyxel prestige 310 - kako do nastavitev
Router zyxel prestige 310 - kako do nastavitev
jahtba ::
Na novo so mi priklopili kabelski internet (modem arris cm550 a/b) in nanj pc. Zadeva lepo dela, seveda je celotno hišno omrežje šlo rakom žvižgat (prej sem imel adsl, pa vigorja, večportno stikalo in vse je šlo kot podmazano). Zdaj sem delujoči in povezan računalnik odklopil od modema in nanj priklopil drug računalnik, vam je jasno, da do povezave z internetom nisem prišel. Takoj ko sem pc priklopil nazaj, zadeva dela. V ropotarnici sem našel router in ga priklopil na modem, pa stikalo, pa nič. Ker ne znam priklopiti niti pc-ja na modem (na strani kabelskega ponudnika je sicer navodila za samodejno pridobitev ipjev v windows xp) je sicer možno, da je v routerju nastavljaen kakšen fiksni ip. Vendar preko ip naslova routerja (192-168. 1. 1) se ne morem povezat. Router še ima rs 232 priklop, ali bi se moral povezati preko tega priklopa (kako) ali bi morala povezava iti preko mrežnega kabla preko vtičnice 10/100 lan-a? Na routerju je še stikalo uplink - za katero ne vem ali mora biti vklopljeno ali izklopljeno. Prosim za pomoč.
- polepsal: bluefish ()
Marpa ::
Če nisi rešil se oglasi, tudi drugače, če imaš ta ruter bi te prosil za kontakt, ker bi rad tudi sam nekaj s tem ruterjem testiral.
lp.marijan
040 218218
lp.marijan
040 218218
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 4 … 33 34 35 36 )Oddelek: Omrežja in internet | 573665 (534) | A_A |
» | Priklop več televizij na telekomov modemOddelek: Omrežja in internet | 8551 (5367) | Vaseer |
» | Vleči še en UTP kabel ali kupiti Switch?Oddelek: Pomoč in nasveti | 11440 (4973) | SN1P3R |
» | Kako narediti 2 ločeni povezavi?Oddelek: Omrežja in internet | 2204 (1883) | rzidar1 |
» | ADSL modem -> Switch -> Router, kako da so vsi v istem subnetu?Oddelek: Omrežja in internet | 4921 (4440) | SasoS |