» »

SCT ali kako premagat državo

SCT ali kako premagat državo

1
2
»

Thomas ::

Ulica je problem, ja. S svojimi nerealnimi zahtevami tudi tisti, ki grozijo, da bodo na ulico šli, ko bodo njihove plače padle za 1%. Čeprav bi realno morale za 50% in več.

Krivdo naj si kar raztalajo praktično vsi. Vsaj nek delček, je za večino delavcev in kapitalistov in uslužbencev, na zalogi. Plus za upokojence in razne druge sloje. Še najmanj, približno nič, ali celo nič, pride na mlade junce in junice, ki vas je precej na tem forumu, hodite v šolo in še niste imeli priložnosti dosti zajebat. Vendar v glavnem trobite butaste levičarske fore, tako da je videti, da boste hitro zajebali, ko bo priložnost na vas.

Vendar vseeno, največja odgovornost za trenutno svetovno "gospodarsko krizo", je na tistih, ki niso dobavili nove tehnologije, anticipiranih izdelkov. "Where is my flying car?", "Where is my house cleaning robot?", "Where is my submarine?", "Where is a plate of beans for every child in the Third World?".

Hja ... če bi vse to in še mnogo drugega bilo, potem bi bilo pričakovanjem zadoščeno in nikjer nobene krize.

Tko pa ... ljudje bi bili komot 50% bolj revni, pa jim ne bi bilo hudega. Iskreno rečeno. A pričakovanja rastejo in rastejo in v R&D je glavni zajeb. Rast tehnologije je prepočasna. Mi, ki imamo tu kakšne ambicije, za nas je levji kos krivdne torte. ("28 svečk je bilo na tori. No, vsaj na tistem delu, ki sem ga jaz pojedla" - te sorte delež je na izumiteljih letečih avtov, inovatorjih v fuzijo in podobnih škricih.)

Tko da delavstvo, uslužbenstvo, upokojenci in tajkuni ... oddahnite se. Mirno kri. Če bodo šarlatani v belih haljah in čarovniških klobukih kej spacali, ste good. Če ne bodo, se pa nehejte usajat in se sprijaznite s standardom svojih mater in očetov v vaših letih. Nehejte jamrat in ne razbijajte vsenaokoli.

Deal?
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Aston_11 ::

Ulica ni vzrok težav, ulica je posledica težav. Tak je vrstni red. Ulica je problem, vendar je problem tudi vse pred njo. Glede na to, je čisto vseeno ali do ulice pride ali ne. Če se ne da drugače komunicirati, je pač treba povedati na ulici, da se gospoda malo začuti, kaj fali ljudem.

Mi je pa fail, da bi se obtoževalo tiste, ki so prisiljeni iti na ulico, ker so se znašli v brezizhodnem položaju.

Thomas ::

Sej. Če nimajo 1000 EUR na mesec, so "se znašli v brezizhodnem položaju" in bodo zibali barko. Zraven pa sebi in drugim lagali, kako so konstruktivni, kako pomagajo.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Keyser Soze ::

Mavrik je izjavil:

Do da ljudje ne pocrkajo je v skrbi ljudi samih ne pa podjetij in države. Če ljudje niso sposobni za sebe poskrbet malo pa samo čakajo podjetje in državo, da jim pomaga, potem si ne zaslužijo pomoči.

Če podjetje ne izpolnjuje svojih obveznosti do delavcev mora ustrezno ukrepati tožilstvo. Če pa svoje obveznosti izpolnjuje pa noben Zidar ali tajkun ni dolžen se stegovat za delavce, če se sami nočejo.

V bistvu je velik problem če ti od ene strani pričakuješ striktno delovanje v okvirih zakonodaje, na drugi strani pa se dopuščajo raznorazne malverzacije "belih ovratnikov". Že to, da vodilni podjetij živijo na veliki nogi, medtem ko delavci nimajo dovolj dohodka za vzdrževanje minimalnih življenskih stadnardov ti pove, da sistem nikakor ni tak kot bi moral bit. Ker, news flash, se ne piše leto fevdalcev in dvornih norčkov (čeprav včasih vseeno pogledam na koledar, da se prepričam katero stoletje je trenutno v teku), ampak skušamo vzdrževat nek napredek.

Seveda, lahko izvedemo eno prehodno obdobje, sklenslamo sankcije kaznivi dejanj zoper življenje in telo ter premoženje (pač splošna amnestija za vse), počakamo da "delavci poskrbijo zase", potem pa zopet vzpostavimo normalno pravno stanje.

Ampak IMO si noben ne želi tega, da bi ljudje "poskrbeli zase", če že država in firme nočejo? Ali pač?
OM, F, G!

Pšenični ::

"Ulica ni vzrok težav, ulica je posledica težav. Tak je vrstni red. Ulica je problem, vendar je problem tudi vse pred njo. Glede na to, je čisto vseeno ali do ulice pride ali ne. Če se ne da drugače komunicirati, je pač treba povedati na ulici, da se gospoda malo začuti, kaj fali ljudem."



Ulica je neko sredstvo, ki oblast prisili da začne "poslušat".

Problem je le, da zadeva ni tako enostavna. Ker se privilegijem oblast težko odreče. Ne mislit npr. da bi Pahor odstopil "sam od sebe", oziroma da bi se udbolevica kar tako odpovedala temu kar je dosegla. Komur še ni jasno, kdo je pri nas na oblasti, mu je verjetno bilo, ko je začel spremljat tisti zadevo z udbovskimi arhivi. Zanimivo je celoten aparat poskočil in v par dneh bo sprejeta zakonodaja, ki bo vpoglede v arhiv neposvečenim preprečila....

http://www.dnevnik.si/novice/slovenija/...

Je pa res, da so lačne množice nepredvidljive...

Zgodovina sprememb…

kmetek ::

iz ljubega miru so ustrelil človeka? in to potem ni kaznovano?

lexios ::

http://www.dnevnik.si/novice/slovenija/...

Je pa res, da so lačne množice nepredvidljive...


Zanimivi so predvsem komentarji pod člankom. Levi vs. desni, kaj pa lahko pričakuješ?;((

***** vam materina Slovenska! Ta narod ni več normalen!:'(

amigo_no1 ::

Thomas
Prav, ulica ni rešitev, potem povej KAJ naj deloven narod brez pare naredi, da se bo kaj spremenilo na boljše.Naj še naprej posnema hlapce, pardon Slovence ?
Naši mediji so obsojali študentske demonstracije, ker so razbili par oken na parlamentu, v Franciji so v demonstracijah razbili pol Pariza, ko je tisti policaj enega ustrelil.
Če mislite čakati, da stara generacija reši to sranje, ki v katerem smo sedaj, bo to račun brez krčmarja.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: amigo_no1 ()

solatko ::

V Franciji niso stavkali zaradi neizplačila plač, saj si tam kapitalist tega niti slučajno ne more privoščit. Rad bi videl, kaj bi se zgodilo z direktorji v razvitih državah, če slučajno ne bi bilo plače na plačilni dan.

noraguta ::

solatko je izjavil:

V Franciji niso stavkali zaradi neizplačila plač, saj si tam kapitalist tega niti slučajno ne more privoščit. Rad bi videl, kaj bi se zgodilo z direktorji v razvitih državah, če slučajno ne bi bilo plače na plačilni dan.

tam jih že prej odpustijo , če ni dela. pri nas pa upajo na "bogve kakšen jutri".
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

solatko ::

Tam imajo tudi drugačne pogoje na zavodu za zaposlovanje in sociali.

PaX_MaN ::

Rad bi videl, kaj bi se zgodilo z direktorji v razvitih državah, če slučajno ne bi bilo plače na plačilni dan.

Well, za plače nisem še poiskal, ampak v Angliji traja raziskovanje 4 leta za goljufijo, kar 7 let za "kreativo računovodstvo", 6 let za goljufijo, 6 let za podkupovanje. Pa so zneski manjši, kakor se očita v Vegradu, SCTju, Merkurju.

redstrasse ::

RockyS je izjavil:

Jaz se samo sprašujem kdaj bo v sloveniji počilo? Delavci po več mesecev brez plače, zavarovanja... pa še zmeraj ne poči. Kdaj bo kateremu prekipelo in šel s pištolo ali bombo do njegovega šefa in ga hladnokrvno pospravil? Pa sej več ne moreš dostojno živet, nevem kako eni preživijo z otroci.

Res... Slovenci smo po mojem mnenju prvi med hlapci v EU.


Haha, ne da smo prvi med hlapci, smo večni hlapci, vedno smo bili in vedno bomo. Ko nastane problem, se vsak zboji za svojo rit, to imamo v genih! Podražitve, pokojnine, bla bla ... če si danes star od 0-40let , če se še nisi rodil ... neboš imeli nič, Zero 0, če pa že boš imel kaj ti bodo obdavčili ostalo pa ti bo pojedla inflacija. Preseli se na mars tm ni davkov :)

mikic007 ::

http://rtvslo.si/gospodarstvo/moledoval...

Se razpleta? Lahko kogoce kak pravnik razlozi, ce se lahko odgovorne kazensko preganja ali bo ostalo pri globah podjetjem v stecaju?

Moje mnenje je, da se jih lahko kazensko preganja, saj so bili oni tisti, ki so kartelne dogovore sprejemali, torej niso samo objektivno odgovorni.
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zemljevid: vsa podjetja, ki svojim zaposlenim ne plačujejo prispevkov (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
12522623 (18465) GTX970
»

Realnost privatnega sektorja (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10117139 (13960) Pithlit
»

janša uvaja malo delo #2 - tokrat s kredibilnimi viri (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
8517677 (15397) BlueRunner
»

Referendum za dvig minimalne plače (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
12119778 (16541) donfilipo
»

Vegrad: ali je to sploh mozno? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11119140 (15052) lexios

Več podobnih tem