» »

Dev C++

Dev C++

DaLamari ::

Pozdravljeni!
Jst hodm na sredno polo na Vegovo v Ljubljani mser računalništva in se v drugem letniku zdej učimo programerajnje s programom Dev c++.
Stavr je taka da mi ne delamo dejankso v c++ ampak v C, ker vedno ko delamo nov projekt odpremo novo consol aplication pa zberemo jezik C nikol pa ne C++ tko da to dejankso ne delamo v C++ če ma to sploh kej veze pr usem tem.
No stvar je taka da mam jst že grajo ob konferenci ker se nism sproti učil in me zanima če kdo pozna kakšne način da bi se jst tale program nauču uporablat v ne kej dost dougm cjatu, pa tut kšna pomoč pri reševanju nalog bi bila zaželjena. O programu nažalost ne vem kej preveč tako da me zanima če kdo ve kako nej bi se približno reševal take naloge:

Slika

Na žalost nam je profesor dal to v wordu in če koperam besedilo sm se bodo te zvezdice premaknile in pol se ne ve kaj je treba dejansko nardit.

Za vsako pomoč se že v naprej zahvaljujem.

Simon
  • zavaroval slike: bluefish ()

bluefish ::

... če kdo pozna kakšne način da bi se jst tale program nauču uporablat v ne kej dost dougm cjatu...
Program pri vsem skupaj nima veze.

cewapcic ::

ja nardiš nov projekt
pa začneš pisat kodo
ko se ti pa res zatakne pri kaki nalogi se pa javiš tukaj

videc ::

Pa če bi pisal malo bolj slovnično pravilno ne bi bilo nič narobe. Očitno ti ni jasna razlika med C in C++. Kaj ko bi si v knjižnici izposodil kakšno knjigo na to temo? Včasih pomaga.

Ja ko se zatakne pravte ... zatakne se že takoj keer nevem niti približno kako se naredi kakšno nalogo ...
če bi mi kdo povedu rešitev 3 naloge bi bil zelo hvaležen ker bi se prek te naloge lohka nauču še ostale naloge ki so podbne tej (z zvezdicami risat)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DaLamari ()

keworkian ::

Pojdi na srednjo šolo katero si sposoben delat, ne zapravljat časa ljudem (=forum) če si lenuh in se ti še tega ne da. Naj ti bo to vzpodbuda.

Iluvatar ::

Najprej si poglej tole:
Potem pa...bo najboljše, da enega sošolca prosiš, da ti malo razloži.

Blinder ::

Klikni na file->new project, tam izbereš console application, označiš c project in NE c++ project, ime projekta lahko pustiš project1 in klikneš ok. Shraniš. Tle pr men ko sem naredil to imam že narejen delujoč program, ki sicer ne naredi ničesar :D ampak za tvoje potrebe ga lahko uporabiš kot ogrodje.

int main(int argc, char *argv[])
{

system("PAUSE");
return 0;
}

Potem za zagnat to reč klikneš zgoraj na execute in potem compile and run. Lahko tudi ločeno compile in run. KO imaš to narejeno se lotiš kar zahteva od tebe naloga.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

usoban ::

DaLamari je izjavil:

Pozdravljeni!
Stavr je taka da mi ne delamo dejankso v c++ ampak v C, ker vedno ko delamo nov projekt odpremo novo consol aplication pa zberemo jezik C nikol pa ne C++ tko da to dejankso ne delamo v C++ če ma to sploh kej veze pr usem tem.

Heh.

Glej, razlika med C in C++ ni tako strašna. C++ je nadgradnja C-ja in vse kar je C je torej tudi C++. Vi se boste učili C++, trenutno se pa osnove, kar ni pa nič drugega kot C.

Zato kreirate nov project kot C in ne C++.

A je dost po kmečko :D

usoban je izjavil:

DaLamari je izjavil:

Pozdravljeni!

Heh.

Glej, razlika med C in C++ ni tako strašna. C++ je nadgradnja C-ja in vse kar je C je torej tudi C++. Vi se boste učili C++, trenutno se pa osnove, kar ni pa nič drugega kot C.

Dejankso ne ...
programeranje mam samo v drugem letniku ker naslednje leto si sam zberem smer za naprej tako da bom biu v tretjem letniku na smeri za vzdrževalca informacijskega sistema tko da ne bom meu C++ ampak neke druge strokovne predmete kar je zame bolš.

keworkian :: danes, 11:18:15
In ne nism lenuh da se mi ne bi dal delat samo nevem kako naj se zadeve lotim tko da tišina.
Na žalost se nism rodil pamtn tko k ti in se morm kej prej naučit da bom znal, in če mi gre učenje iz primerov za katere prosim dosti bolje kot iz neke teorije, se mi zdi da ni nč narobe če na forum napišm za pomoč.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DaLamari ()

techfreak :) ::

@Iluvatar: Dev-C++ je hudo zastarel in uradno niti ne podpira Windows Viste in 7.

techfreak :) je izjavil:

@Iluvatar: Dev-C++ je hudo zastarel in uradno niti ne podpira Windows Viste in 7.

Dela pa na Windows 7 64-bit

techfreak :) ::

Ne dela dovolj dobro in ima veliko težav. Raje uporabi nekaj novejšega (npr. MS Visual C++ Express Edition ali Code::Blocks).

keworkian ::

DaLamari je izjavil:

usoban je izjavil:

DaLamari je izjavil:

Pozdravljeni!

Heh.

keworkian :: danes, 11:18:15
In ne nism lenuh da se mi ne bi dal delat samo nevem kako naj se zadeve lotim tko da tišina.
Na žalost se nism rodil pamtn tko k ti in se morm kej prej naučit da bom znal, in če mi gre učenje iz primerov za katere prosim dosti bolje kot iz neke teorije, se mi zdi da ni nč narobe če na forum napišm za pomoč.

Naučiš se točno tako, da greš na http://www.google.com napišeš recimo "c/c++ examples" in voila. Prebereš si kakšen bullshit tutorial, ki jih je približno toliko kot je na slo-tech-u ljudi, ki pljuvajo čez oblast.

Ni čudno, da gre vse v kurac.

Zgodovina sprememb…

ERGY ::

Za foro napiši

int n = 5;

for(int i = 0; i < n; ++i)
{ /*izriše n zvezdic*/}

potem pa naprej? :)

Dieu ::

Navpičnih N zvezdic, še eno zanko za vodoravnih N zvezdic + if stavki, da dobiš puščico ali kaj pač rabiš.
I was blind but now I see!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Sprejet standard C++11

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
4011326 (9408) Bistri007
»

začetki programiranja

Oddelek: Programiranje
357145 (5220) Mavrik
»

Visual Basic, C#, C++, razlike... (strani: 1 2 3 )

12212560 (10231) 64202
»

C++ vs. C (strani: 1 2 )

766832 (5823) rokpok
»

Učenje Cja

172554 (2106) giovanni_

Več podobnih tem