Forum » Pomoč in nasveti » Računalnik šteka, ko se priklopijo zvočniki
Računalnik šteka, ko se priklopijo zvočniki
Bolf3nk ::
dolgo sem imel priklopljene zvočnike logitechive zvočnike 5.1. Delalo brez problema.
Sedaj sem pa nabavil LOGITECH Z313 2.1 in ko jih priklopim, računalnik na vsakih 20 sec približno, rahlo zašteka za trenutek oz kot da bi bil lag. Opazno je pri miški in tudi mp3ji zaštekajo za sekundo. Če jih odklopim tega problema ni.
na računalniku je integrirana zvočna... je problem v zvočnikih? Na slušalke dela brez problema, prav tako z drugimi zvočniki....
Sedaj sem pa nabavil LOGITECH Z313 2.1 in ko jih priklopim, računalnik na vsakih 20 sec približno, rahlo zašteka za trenutek oz kot da bi bil lag. Opazno je pri miški in tudi mp3ji zaštekajo za sekundo. Če jih odklopim tega problema ni.
na računalniku je integrirana zvočna... je problem v zvočnikih? Na slušalke dela brez problema, prav tako z drugimi zvočniki....
- spremenil: Bolf3nk ()
nokia6310 ::
Hm to je pa zanimivo res... Te integrirane karte so zanič. Ko ene zvočnike priklopiš, ti začne štekat, ko pa druge, pa je ok? Si stestiral zvočnike še na kakem drugem pc-ju? Mogoče bi blo dobro zmerit kaj pride ven? Sam ne verjamem, da je z zvočniki karkoli narobe. Če že, potem je edino zvočna lahko. Probaj drugo zvočno, pa zvočnike stestiraj še na kakem drugem pc-ju.
Začelo se je tako, da sem ta računalnik dal v drugo sobo. Zato sem kupil tudi nove zvočnike. Stari so ostali pri drugem računalniku. Takoj kakor sem v drugi sobi računalnik sestavil, ga prižgem in dobim to štekanje. Če priklopim slušalke je ok. Če dam ene 8 let stare zvočnike je ok. Sem pa sprobal še eno stvar. V zvočno sem priklopil razdelilec. Tako da imam slušalke in zvočnike oboje naekrat. Štekanje sicer ostane, ampak zelo poredko. Na 1 min cca 1x, ali pa še manj. Čudno res, če pa samo nove zvočnike pa je štekanje zelo pogosto. Glasbe ne gre poslušat. Tako potegne zvok, da se čuje samo ZZzzzZZZ. V tistem trenutku štekne celotni sistem.
Računalnik sem preskeniral gor in dol. Razn kukijev ni nič... Bom probal testirat te zvočnike na drugem računalniku, pa da vidim efekt.
Skrat2510, bom sprobal tvoj nasvet in poročam.
Računalnik sem preskeniral gor in dol. Razn kukijev ni nič... Bom probal testirat te zvočnike na drugem računalniku, pa da vidim efekt.
Skrat2510, bom sprobal tvoj nasvet in poročam.
Zgodovina sprememb…
dwinxp ::
Pozdravljen!
Jaz bi poizkusil naslednje...
Zvočniki s katerimi imas tezave bi priklopil na ta drugi računalnik ter tam jih stestiral... če začne računalnik se obnašati podobno potem je težava skoraj 100% v zvočnikih. Mogoče pride do nekakšnega prebijanja v vezju zvočnikov ter zvočniki pošiljajo kakšno napetost v izhod od zvočne kartice... pravim le mogoče ker takega problema se nisem nikjer zasledil... kot sem rekel probaj priklopit zvočnike na drugi računalnik... če bo težava tudi tam prisotna jih zapakiraj in pošlji v garancijo ali pa če si jih kupil preko neta ter imaš še na voljo rok za vračilo izdelka jih pošlji nazaj.
lp
Jaz bi poizkusil naslednje...
Zvočniki s katerimi imas tezave bi priklopil na ta drugi računalnik ter tam jih stestiral... če začne računalnik se obnašati podobno potem je težava skoraj 100% v zvočnikih. Mogoče pride do nekakšnega prebijanja v vezju zvočnikov ter zvočniki pošiljajo kakšno napetost v izhod od zvočne kartice... pravim le mogoče ker takega problema se nisem nikjer zasledil... kot sem rekel probaj priklopit zvočnike na drugi računalnik... če bo težava tudi tam prisotna jih zapakiraj in pošlji v garancijo ali pa če si jih kupil preko neta ter imaš še na voljo rok za vračilo izdelka jih pošlji nazaj.
lp
Malajlo ::
Pa še računalnik, ki šteka, priključi na 220V vtičnico v tisti sobi, kjer ne štekajo. Pa naj se še tako neumno sliši, ampak so mi računalniki (samo dve delovni postaji!) zmrzovali, dokler nisem dodatno ozemljil vtičnico na radiator.
Bah :( zgleda, da more bit problem nekje drugje. Zvočniki niso krivi. Imam vse odklopljeno, pa je enako. Vsaki toliko časa čist random frizne komp za sekundo... Zanimivo pa je da ne vedno. Včasih je dolgo ok, pol pa v minuti kar nekaj krat štekne. Z zvočniki zgleda da je bilo naključje. Temperature so ok. Nimam več idej.
Zgodovina sprememb…
Duhec ::
Najprej preizkusi, če zadeva šteka tudi v varnem zagonu.
Poglej ledico za disk, če slučajno takrat ne gori, ko komp šteka, zato kar lepo pretestiraj trdi disk.
Poglej ledico za disk, če slučajno takrat ne gori, ko komp šteka, zato kar lepo pretestiraj trdi disk.
Sem dal računalnik nazaj v prejšno sobo in računalnik dela bp. Ga dam po kašni uri nazaj tudi dela. Nevem
miranpozar ::
Koliko pa je star ta PC? Ker po štirih letih dandanes vse crkne. Najraje plata ali disk.
Miran Požar, Portorož, http://sites.google.com/site/miranpozar/
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zvoka niOddelek: Pomoč in nasveti | 2143 (1192) | Han |
» | Resetiranje- ugašanje računalnika: problem z zvočniki- prebijanje?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1127 (1032) | solatko |
» | [5.1] Genius zvočniki (strani: 1 2 3 )Oddelek: Zvok in slika | 16673 (10612) | FlamE#7 |
» | Čudni zvoki v slušalkahOddelek: Pomoč in nasveti | 1293 (1122) | Razerzone |
» | Cd-rom v Avto, 78S05, ko priklopim zraven računalniške zvočnike hreščiOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1570 (1440) | SkIDiver |