» »

Samodejni restart pred zagonom windows sistema

Samodejni restart pred zagonom windows sistema

SkyEye90 ::

Ob zagonu računalnika se pokažjo bios informacije, potem pa, ko bi se morali začeti nalagati Windowsi XP, pa se računalnik spet ponovno zažene. Ob zagonu da možnost Safe mode, last known config.. normal start, karkoli izberem se spet ponovno zažene.
Nato sem vstavil Windows cd, kot da bi hotel naložiti XP na novo, disk mi najde, vendar kaže, kot da je cel prazen. Torej s CD-jem ne morem nič popravljati, ker na disku ne zazna nameščenega sistema.
Najprej sem imel na sumu disk, da je šel oziroma da se je sam od sebe popolnoma pobrisal. Pa sem ga priklopil na drug PC in na disku vidim vse datoteke, Windows mapo in vse, Torej disk je očitno OK.

V čem je lahko težava, kje naj začnem iskati, prosim za kakšen namig. Hvala!

solatko ::

Če gre za IDE disk, preveri molek za napajanje - se kontakti raztegnejo in imaš slab stik, drugače pa ti je nekaj sesulo zagonski sektor. Če daš safe mode, prideš v xp?

zee ::

IMO je kupil prenosnik brez operacijskega sistema. Glede na napisano nam itak lahko pomaga samo še kristalna krogla.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

pingo76 ::

Ma je res napisano za se zjokat. Bo za na servis, saj po napisanem lahko tu pametujemo 10 dni.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: pingo76 ()

Napajanje diska je OK, ker se disk sliši - se vrti. Ne, ni brez operacijskega sistema, ker je računalnik deloval še včeraj. Ja, je IDE disk.PC je deloval brez težav. Včeraj je zmanjkalo elektrike ko je bil računalnik prižgan, zdaj se ne zažene več. Tudi če dam safe mode, se takoj spet ponovno zažene, torej v nobenem primeru niti za sekundo ne vidim XP logota in loadanja.

Pride do sem:

potem karkoli izberem od teh opcij, je kot bi pritisnil tipko reset.

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: bluefish ()

krneki007 ::

vstavi windows cd,izberi recovery console in po uspešnem vnosu admin gesla vtipkaj: chkdsk /f

na koncu exit in nato restart

Ne morem priti do te opcije, ker mi windows CD ne zazna inštalicije na disku. Bom kar ponovno naložil sistem, bo najbolje.

Sicer pa kaj naredi ta opcija? Ponovno preveri instalacijo in jo tako rečeno popravi in obdrži vse podatke? Bo mogoče še kako prav prišla v bodoče. Hvala.

krneki007 ::

chkdsk preveri disk in popravi morebitne napake.Če nimaš gor nobenih pomembnih podatkov,potem pač inštaliraj na novo.V tvojem primeru bi najprej preveril disk še z proizvajalčevim orodjem.

Sem naložil vse na novo, naredil pa bom še backup sliko, če je sličajno res slab disk, da ga potem samo zamenjam pa bo.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Laptop se ne zažene

Oddelek: Pomoč in nasveti
6662 (575) nsa_ag3nt
»

črn ekran / ne pokaže se namizje Windowsov (strani: 1 2 )

8811671 (7006) solatko
»

Ura serviserja

252105 (1174) BladE_
»

ponovni zagon računalnika

232421 (2085) solatko
»

Loop pri inštalaciji Win XP in no master disk problema!

101730 (1612) alien13

Več podobnih tem