Forum » Pomoč in nasveti » Predvajalnik in zapisovalc DVD-RW z ATA priključkom
Predvajalnik in zapisovalc DVD-RW z ATA priključkom
easyrider3 ::
Moral bom nabavit novi zapisovalec Dvd-jev za starejši računalnik AMD Athlon.Sedajni je priključen z ATA priključkom in a mi lahko kdo pove kakšna je razlika med ATA in SATA priključkom? Zanima me sploh zato,ker ni velike izbire DVD zapisovalcev z ATA priključitvijo.
TOP ::
Kar se tiče samega priključka je vse isti šmorn gre se samo za prikluček,recimo SATA je manjši in bolj praktičen in ni zafrkancje z Masters in Slave če maš IDE priklop in še po pomožnosti disk.
Imam matično ploščo Asus AN7N8X in na njihovi uradni strani piše takole:
Serial ATA Technology
Serial ATA is the next generation ATA specification that provides scalable performance for today and tomorrow. With up to 150MB/s data transfer rate, Serial ATA is faster than current Parallel ATA, while providing 100% software compatibility.
Po tem sklepam,da moram sigurno nabavit samo takšen predvajalnik ali pekač,ki ima povezavo preko ATA konektorja.
Serial ATA Technology
Serial ATA is the next generation ATA specification that provides scalable performance for today and tomorrow. With up to 150MB/s data transfer rate, Serial ATA is faster than current Parallel ATA, while providing 100% software compatibility.
Po tem sklepam,da moram sigurno nabavit samo takšen predvajalnik ali pekač,ki ima povezavo preko ATA konektorja.
69charger ::
Kupiš lahko SATA pekač ampak moraš imeti ustrezen pretvornik za napajanje iz 4 pinskega molexa v SATA.
Ja mogoče je ista vendar kot sem zgoraj napisal kateri model je moja je tale na sliki Asus AN7N8X-E moja je pa brez črke E na koncu. Glede napajalnika ni problema ker imam že novejši in imam 3 komade Sata priključke.Stvar je v tem,če je IDE connector isti na vseh pekačih in predvajalnikih,ker pri meni v knjigi je narisano in piše SEC_IDE1 in PRI_IDE1.
This connector supports the provided UltraDMA/133/100/66 IDE.
Tukaj imate sliko z kakšnim kablom imam povezan Hard disk in DVD-RW
This connector supports the provided UltraDMA/133/100/66 IDE.
Tukaj imate sliko z kakšnim kablom imam povezan Hard disk in DVD-RW
Zgodovina sprememb…
- spremenil: easyrider3 ()
Jaz imam še starejši računalnik in je povezano z IDE kablom kar verjetno je že to zastarelo in je sedaj SATA povezava edina.
Ni sploh panike se kaj sekirat ker sem že našel Samsung DVD-RW in sploh ni drag okoli 20 Eur
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Povezava DVD-RW iz IDE(ata) na SataOddelek: Pomoč in nasveti | 3155 (2988) | Spajky |
» | Trdi disk WD 80GBOddelek: Strojna oprema | 3413 (3162) | Maverick33 |
» | NEC DVD ZAPISOVALNIK AD-7173S. BELOddelek: Kaj kupiti | 2630 (2351) | Svizec69 |
» | Prosim za pomoč pri instalaciji sata dvd-rwOddelek: Pomoč in nasveti | 1786 (1669) | nonenone |
» | IDE in SATAOddelek: Strojna oprema | 2069 (1597) | Fizikalko |