» »

Prenosnik se mi je upočasnil

Prenosnik se mi je upočasnil

palačinka ::

Lp pred kakimi tremi meseci sem si kupil prenosnik in sicer tega http://www.mimovrste.com/artikel/275033... . Do sedaj mi je vse delovalo normalno , potem pa sem naenkrat opazil da je začel pri nekaterih igrah delati počasi. Še posebaj pri Wow, najbol pa pri Fifi 2011. Zanima me kaj bi lahko bilo narobe....kot sem že rekel so mi vse te igre delale normalno na max nastavitvah dozdaj

Hvala v naprej in se opravičujem če sem ponovil že 100x objavlen topic!

Leon

sandmat ::

poglej katere storitve in procesi so zagnani v ozadju. Desni klik na start menu -> Task manager(upravitelj opravil). Tam tudi izrisuje graf uporabe CPUja. lahko pogledaš kateri procesi so pognani v ozadju in jih tam "killaš"(desen klik na procesor - kill process). Samo NE killat procesov, za katere ne veš kaj delajo(in so ponavadi zagnani preko SYSTEM uporabnika), sicer lahko doživiš kako neprijetno izkušnjo. Načeloma boš na googlu za vsak proces izvedel, ali je uporaben in ali ga lahko ugasneš.

Včasih je problem tudi v virusih, poskusi poskenirat računalnik z kakim Microsoft security essentials ali avastom(oba brezplačna).

lahko pa, da si samo res preveč že zasvinjal sistem(veliko inštalacij programov - odinštaliranje določenih stvar ne pomaga nujno, ker programi puščajo stvari za sabo), v tem primeru ti najbolj(oz. najhitrejša varianta) pomaga formatiranje sistema.

palačinka ::

Hvala za odgovor, sem pozabil napisat da sem to že naredi. Na začetku je bilo zadost da sem zaprl kakšne bol požrešne porgrame npr firefox msn drugih itak nisem mel zagnanih pa je štimalo. Potem čez čas to več ni delovalo pa sem naložil easy regiystry al nekaj podobnega ki mi je počistil nesnago z diska paa je delovalo kak teden zdaj pa več nič ne pomaga:D. Naložil sem si tudi avast in popucal pa nič. Tako da sem tude sam začel razmišljat o formatiranju. Hotel se mse le prepričati če slučajno obstaja še kakšna opcija kaj bi lahko bilo narobe ali kakšno rašitev.

sandmat ::

tkole preko "žice" ne bi vedel ampak bom probal še s kakim predlogom:
-skype ti lavfa slučajno? "skype.exe" in skypePM.exe. Kill it!>:D
-če igraš preko mreže, je morda na mreži kaj narobe? si poskusil na istem kablu z drugimi računalniki?
-si v zadnjem času updejtal kake driverje? zna bit problem z driverji za grafično
-poskusi povleči dol najnovejše driverje za grafiko, če jih nisi že dolgo in je vmes kaka igra potegnila dol kak update ... sicer je dost mejhna šansa a vseeno

to je to iz glave. če imaš še kak clue, da bi v zadnjem času naložil kej posebnega na računalnik, povej :)

palačinka ::

še enkrat hvala za nasvete bom ju3 poiskusil z novimi driverji za GPU, drgač pa mi sedaj prvič po 1 tednu vse deluje normalno, tako da izgleda da pri mojem računalniku logika odpove hehe
Še enkrat hvala za nasvete pa vesel božič:)
Leon

DeeCoy ::

kakšne so temperature?
V treh mesecih se lahko hladilnik laptopa že kar precej zabije s prahom. Če so temperature visoke, ga nesi na servis, naj ga očistijo. To morajo storiti brezplačno, saj je računalnik še v garanciji! Če temp. niso visoke, ti ostane samo format ;)

palačinka ::

Speedfan mi kaže vse temperature solidno redko kdaj preko 50, vsaj mislim da to ni tako kritično. Tud burintest mi ni javil nobenih napak. A je še kak bol primeren program za testiranje temperatur? Naveravam pa kupiti hladilnik/podstavek za leptopa za dodatno hlajenje.

JohanP ::

Če je možno uporabi system restore in povrni stanje pred začetkom težav ....

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: JohanP ()

palačinka ::

ja samo so najstarejši restore pointi stari 2 dni. Al obstaja še kak drug način obdnovitve kjer lahko izbereš starejše datume?

Zgodovina sprememb…



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

[WINDOWS 8] Vprašanja in težave (strani: 1 2 3 427 28 29 30 )

Oddelek: Operacijski sistemi
1490420919 (4558) jedateruk
»

Počasno kopiranje (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
7912643 (10057) hojnikb
»

Počasno delovanje brskalnikov

Oddelek: Omrežja in internet
143037 (2677) Bakunin
»

Računalnik se je poslabšal

Oddelek: Strojna oprema
281581 (799) fr!Xy
»

Problem pri zagonu iger

Oddelek: Pomoč in nasveti
191232 (1039) bumblek

Več podobnih tem