» »

Win7 kako narediti partition sistemskega diska za več kot ponujeno?

Win7 kako narediti partition sistemskega diska za več kot ponujeno?

mAXTER ::

Pozdravljeni,
ker mi je crknil prejšnji sistemski disk sem ponovno naložil sistem na novega kapacitete 320gb. Pri sami namestitvi mi ni ponudilo opcije razdelitve particije oz. je nisem opazil. Ko sem poskusil po inštalaciji razdeliti C disk na dve particije in sicer 40Gb za zagonski disk in 280Gb za podatke mi je program za ustvarjanje particij ponudil komaj 150Gb razpoložljivega prostora pri shrink disk opciji.

Sedaj me zanima če je kakšna možnost da se da narediti particijo večjo kot polovico celotnega razpoložljivega prostora? Ali pa se mogoče da ustvariti particijo že pri sami inštalaciji pa mi je mogoče ušlo...

Hvala vnaprej za pomoč,

L.p.

ender ::

Particijo lahko narediš med namestitvijo - ko ti prikaže diske, izbereš "Dodatne možnosti", pa se pojavijo ukazi za dodajanje in brisanje particij.

Drugače pa ti Upravljanje diskov včasih ponudi večjo količino za skrčenje diska, če prej disk defragmentiraš (samo manj kot 64GB res ne priporočam za sistemsko particijo).
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.

mAXTER ::

Sem uredil z ponovnim formatom sistema, je bilo tako najhitreje :) Hvala za pomoč.

L.p.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Disk in particije (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
597955 (6327) solatko
»

Windows 98; temeljit pregled ali format?

322085 (1561) Pyr0Beast
»

Win XP repair opcija - vprašanje

64105 (896) mAXTER
»

Particije ob namestitvi windows xp

Oddelek: Pomoč in nasveti
6933 (903) mte
»

Linux mi je zaklenil particijo!