» »

Blog o dogajanju 1991-1994

Blog o dogajanju 1991-1994

Temo vidijo: vsi
««
92 / 256
»»

young ::

Bravo luli, zadel si bistvo, oziroma veš za kaj gre!

donfilipo ::

Bemti evo stran za bravo pet točk, slovenija pet točk8-)

Ne verjamem, da je kdo tukaj sploh dal 25€ za knjigo.
Najbolj zvesti izraženi podporniki levice, so me celo privatno obveščali, da je vse skupaj nekako več kor sumljivo, s knjigo namreč.

Je pa zadeva kot blog, pa tudi kot razprava lep pokazatelj, kako pri nas krožijo obveščevalske novice, koliko so dejansko vredne (vseeno gre za top obveščevalca, ostali recimo poročevalci policiji so daleko bolj nepismeni in nevedni8-)), zadeva kaže, kako naj bi ena taka samoterapija uspešno šla, malo je treba zmerjat tudi bivšega šefa, ...po poročilih CIE, kontejnerje orožja na letališču, ni švercala lojzka ampak naša vojska:)) in vpleteni so bili VSI, tudi Janša.:) Toliko se že ve. Zdaj, če pa koga tako hudičevo moti, da eden buta v sveti zid in sveto avtoriteto, pa čeprav se ta sam kaj dosti s tem ne obremenjuje, je pa to spet zanimivo po svoje.

Če pa v tem spet preveč uživa kot naš Matako, gre pa ali za odvisnost, ali pa veliko denarja. Navideznega:))
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

donfilipo ::

Moram rečt, da recimo tole debela deklica ni žalitev.

Vsi vemo, da pride iz pesnitve:

čez merzli laz je k nam v vas zahajal mlad kurir
na glavi kapo, v ušesih vato, ker okrog je pokal ko hudir.

Potem pa pride debela deklica in mu prinese čaja
sodnik ga ozmerja kakor zmaja
:))

Zdaj kje vidite povod za ljubosumnost, pa četudi so v igri baje patroni, ki podrejo vse kar gre. Če sem prav bral, so več kavsali kot vojskovali...ampak dobro, tako so jih tudi stari hipiji učili:)) Nobenega povoda za ljubosumje ni:))
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Matako ::

Donfilipo, jaz sem s svojo odvisnost že prišel na dan. Razložil sem tudi, da sem končno po enem letu dojel, da sploh ne želim, da knjiga izide. Zdaj vem, da ni fora v tem. Čakanje je tisto, ki mi da fiks. Občutek pričakovanja in misel na Jajov bes v stilu Herr Flicka :D

Slovenec sem.

Mimogrede, kaj je zdaj z našo casanovo, Njavrom? Fino je, da se je vrnil v Mikijeve blogovske loge, ker brez njega ni tisto čisto pravo. Skratka, mislim, da so blogi vračajo svojim old sk00l koreninam
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

donfilipo ::

No to ni, da bi te bilo sram.
Na to bi morali biti ponosni.

In še nekaj je.
Ko se spustiš, kaj vse bredejo in brodijo ti nesrečni VIP-i se velja malo zamisliti. Nimajo tako enostavne naloge!

Najbrž v sloveniji zaenkrat enostavno tudi sploh ne gre brez pajdaštva, pajdašega kapitalizma, vez, poznanstev in celo plain criminala.

Ja tudi crni iz gore, jim dobavljajo vse droge, kar si jih svet izmisli in papajo pridno. Eni. Drugi odvijejo take že z grdim pogledom! Večina umetnikov papa celo zmerno junački, brez potem vekanj pri psihiatrih. Kako je to mogoče ne bom razlagal, raje vzemite da bašem8-)

Pa mi dolgo časa ni bilo jasno. Pohlep kot ultimate motivator??? Testi so kazali, da človek, (večina:) ko preseže optimum za preživetje s plačo, potem čiste motivacije za boljše delo, samo v večji plači nima več.

Pa sem gruntal, kje je potem point. In so sami forumovci po kosih odgovorili. Ožja družina. Ta v bodočnost nikoli nima nikakršnega optimuma, pri današnji mislenosti, (premisa je samo čimveč:). Ožja družina in pa potem tudi za nekoga najširša družina. Nacija. Oblast in preko tega sprega denar in oblast.

Nekateri, kot sem pogruntal z mojim znanjem branja misli:)), bi dejansko radi sistem popravili na bolje. V tem vidijo poslanstvo. Za to se rabi več kot denar, v kapitalizmu je pa seveda praktično nemogoče brez povezave tudi s kapitalom in kapitalisti.

In hudič je, če se jim nikakor z zlobo in poniglavostjo ne dopusti. Recimo priznani strokovnjaki, imajo rezultate, imajo karmo, pa nekako poniglavost in napačna informiranost mas, to ne dopusti.

E to pa je za ponoret!

Seveda pa na drugi strani pa tudi nisem, da se nekoga kot vladarja, ali mogočnika avtomatsko postavi za nedotakljivega. Tudi to se namreč efektivno, ne teoretično!, namreč rado pri Slovencih zgodi. O tem je pisal že Cankar v Kralju na Betajnovi.

No morali se bomo naučiti da Betajnova ni edina vas v Sloveniji (po moje je sploh ni:) in da imamo nekaj odličnih strokovnjakov, tudi politikov in tudi znnastvenikov, na katere bi morali biti nadvse ponosni!

Vse je bad miselnost, me preveč spominja na alko krize. In potem pride okrogla faca in reče: 'rukn enga' pa je spet vse v malori:)

Zdaj če si trmast, je sicer stresanje besa lahko ok. Sam sebe opravičiš in še druge, s tem ko zmerjaš oblast. Opraviš delo podobno kot nasnet smeh. Večina si namreč sama ne upa zmerjati:))

Odtod tudi velika branost blogov.

Upal pa bi si trditi, da pa čisto bentenje, brez da bi skušal pogledati, zakaj je tako in kako bo pa nemara bolje, pa tudi ni prava faza ozdravitve. Tudi nacije in sporočila njej nemara ne.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

ColdCat ::

Tile Beemer forumaši so mi vedno bolj všeč. En post in response glede tistega iz Miki Reporta.8-)
LINK

donfilipo ::

Bemti to me spominja na naše črnogorce z meje z Albanijo in Zimbabwom nekje, ki so v stilu alah akbar, Srbija je Nokia, slovenija v jugo spet, prasice treba jebati...vedeli in izvedeli in tudi podrli, ali skušali podreti VSE kar gre in ni zaščiteno s tisto siciljnsko častjo. Se reče ata ali brat direkt s šrotarico:))

Ker so pri tem zlobni naciji, pride seveda tudi do hudih obrekovanja in žalitev, policaji včasih po službeni dolžnosti celo morajo slediti zaradi mase, moći klana in organske primitivnosti, se jih pa ni mogoče znebiti drugače, kot dejansko z orožjem ali efektivnim švabskim nacizmom protestantskega racionalnega tipa.

Torej poroča MIkstone, da se goni Njavro.
NIč novega. Že 10 let po moje.
Njavro pa da se MIkstone fiksa:)
Tudi to ni nič novega.
Problem zna biti dotična Vesna in pa seveda Jure.
Lahko smo od poznanih obveščevalcev, ki so JASNO v navezi z istimi crnogorci iz zimbabveja, verjetno radi posla in tudi radi menjave informacij, občasno krepko dezinformirani!
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Matako ::

Če imajo bemzloljubi prav glede Vesninega talenta "uničevanja" partnerjev (verjamem jim, saj so vendar strokovnjaki za pleharice!) zna biti to mina, na katero je Njavro nagazil! Zoki Mata Hari? Samo po drugi strani... težko bo naredila kaj, Njavro je kot žajfa, težko ga zagrabiš. Saj se spomnite epizode Speciala, kjer so Miki in prijatelji vzeli Njavra v roke v brunarici ob Savi. Ni minil dan in je bil že na starih poteh.

Aja... vroča grosupeljska novica je drugače izginila z naslovnice po nekaj urah - brez nadaljnega. Še ena odprta zgodba za v dosje :(
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

ColdCat ::

Miki v zadnji epizodi Mikiliksa:
..Leta 1998 sem bil na prestajanju kazni zaradi operacije Marinec. Večkrat sem se pogovarjal z obsojenim ..

Rotarja so obsodili in poslali na prestajanje kazni že istega leta, torej 1992. Dobil je nekaj čez 10 let, odsedel jih je nekaj manj kot 10 let. Kazen bi naj v celoti prastajal na Dobu-najprej zaprti oddelek, potem polodprti. Miki na Dobu ni bil-to je večkrat povedal tudi sam. Prostor-čas??? Čas je OK, tokrat odpove krajevni vektor.
Yet another Schrödinger's thought experiment8-)

Okapi ::

Hja, mogoče je imel Rotar vmes kakšne opravke na sodišču, takrat jih afaik začasno nastanijo na Povšetovi.

O.

ColdCat ::

Tudi jaz sem na to pomislil ! V stilu vložil pritožbo na vrhovno.:)

donfilipo ::

Ma ugovori da pijan jagar ni mogel zadeti z lovsko puško na 63m z 2,5 promila v riti, so tudi meni pojasnili, da imamo prvo teorijo zarote pri nas.

Sam imam kar nekaj izkušenj z alkoholom in znanja od drugih in trdim, da če piješ redno (pol litra šnopsa, ....ali položi normalnega, ....ali malce umiri alkoholika...) 2,5 promila ni nič. Poznal sem človeka, ki so mu copsi izmerili 5,5 promil pa je bil na šihtu, se pravi profesionalen voznik, le nesrečo je zagrešil:) Na srečo manjšo. Če ne bi imel zbujenega obrambnega mehanizma (alkoholna odvisnost) bi bil mrtev!!!!!
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Zgodovina sprememb…

Okapi ::

Poleg tega je to še statistika oziroma verjetnost. Ljudje so umirali tudi od zablodelih krogel, ko je nekdo ciljal nekaj čisto drugega. Skratka, lahko si pijan in streljaš na slepo, pa še vedno ustreliš Krambija. In potem je tu takoj teorija zarot, da to pa že ni mogoče.;)

O.

Matako ::

Ok, kaj pa zgodba o krogli, ki se je razkropila in izšla brez sledu?

Človek pomisli najprej na kako hi-tech strelivo... ampak Rotar je imel menda lovsko puško kalibra 8x57, kar je v bistvu naboj za dobro, staro "mauserico". Preden je z minimalno izboljšavami to postal priljubljen lovski naboj so Švabi predvsem v obeh svetovnih vojnah z njimi prestrelili na miljone delov teles... in ni znano, da bi se kaj dosti obnašali tako kot so se v Krambiju. Ampak ok, niso vsakega forenzično pregledali.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

Karaya 52 ::

Slovenska policija je ze veckrat presenetila s forenzicno ekspertizo. Bulmastife so trikrat ubili vmes pa enkrat uspavali. Tudi takrat je Okapi blestel z alternativnimi pojasnili.

Matako ::

Ah pustimo zdaj to kajti... novi Prižonjer je tu!

http://mikstoneprison.blogspot.nl/2012/...

Zgodbe vsakdana iz sveta umazanih prasic.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

donfilipo ::

Matako je izjavil:

Ok, kaj pa zgodba o krogli, ki se je razkropila in izšla brez sledu?



Toliko bom le dodal iz loga CIE:)
Teorijo zarote o krambiju so lepo dodelano predavali in kazali na faksu za pravo. Zadevo bi moral poznati in RAZKRINKATI bodoči svet in cvet represije. Pa ne. Peljejo peljejo kot otroci na Rdečo kapico>:D In ta banda naj nam potem sodi?
:))
Samo toliko da bo anarhistom malo lažje.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Zgodovina sprememb…

donfilipo ::

Aja kako filozofsko. Nisem odgovoril na vprašanje?
Easy.

'Ok, kaj pa zgodba o krogli, ki se je razkropila in izšla brez sledu?'

Ustreza fino teoriji zarote jajota, po kateri so ubogega krambija ubili komunisti. Kučan sam je streljal s podstavka, ali njegovi plačanci, problem je bil le, da so vsi potencialni prostovoljci, ki bi kaj takega priznali, večinoma tisti dan pa imeli po 4 in več promil v krvi, in potem zgodba razpade>:D.

Uradno lovska krogla iz puške, ki jo je imel Rotar ob trku z telesno maso razpade in tako povzroči še večjo škodo. Je zadeva narejena za debele jagerje, kot je bil Joža, da jim ni treba ravno letati za srnjakom:)) Za joža so razmiljali tudi, da bi uvedli tanke in minomete...ampak je bil pa joža baje proti;((
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

donfilipo ::

Matako je izjavil:

Ah pustimo zdaj to kajti... novi Prižonjer je tu!

http://mikstoneprison.blogspot.nl/2012/...

Zgodbe vsakdana iz sveta umazanih prasic.


Aha. Divji zahod jebela. Kje je tu odnos do sočloveka, ki je v stiski zabredel?

Odvetnica Brick-Sikspackdick:) bo če me pesniški instinkt ne vara, na koncu celo ujela nekaj trdega od zapornika poluheroja:)

Zdaj zna biti tako, da izven pesmice verjetno neka njena kopija nekemu realnemu liku grozi. Ker je eden pokazal, da ima nekaj denarja. Morda res ne ravno drobiža. Morda res mucho-tantos denarja, ki ga nikakor ne bi mogel imeti. Ker ima plačo samo cca 5000€ bruto že 20 let. Hm.

(To me je naučil Žižek. Oceniš grško dramo ali film, brez da bi gledal. In ker nimaš posluha, potem prebereš vse o Wagnerju in poslušaš njegove opere:)))

Daj mi povej Matako, kako gre pa to, da jaz poznam kakih 10 modelov, ki imajo premoženja vidnega za pol do miljona mark, nevidnega pa še enkrat toliko, na pretežno tujih bankah....pa so imeli plačo od 570 do recimo 2100€ bruto? To je recimo čudež in varčnost ne?
:))
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Matako ::

Ej da se razumemo, jaz drugače nisem v teh teorijah zarote. Rotar je bil mogoče nažgan - ampak ne toliko, da bi trdil, da je bil počil Krambija a ga v resnici ni. Vprašanje tudi, kake neporavnane račune sta imela - so se pa ljudje streljali že za manj.

Ampak z mikstonslovnega stališča to ni tako zanimivo.

Nas bolj zanima povezava Miki-Krambi... dogodki sodijo v "breščansko" mikstonloško obdobje - večkrat smo povedali, da je čisto premalo osvetljeno... sam sem veliko pričakoval od Speciala 2.0, ker je nekako šel od začetka, a žal spet prehitro preskočil te zanimive čase.

Don.. glede tvojega vprašanja o premožnih poznanstvih: še analiziram stavek, ker sumim, da si notri vtaknil implicitne informacije.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

ColdCat ::

Miki res čisto premalo piše o "breščanskem" obdobju. Potrebno bi bilo za dogodke iz tistega obdobja vprašati tudi Breščanskega. Je pa zanimivo, da iz tistega kar je Miki napisal (sploh obisk pri krambiju) bralec lahko izlušči, da Miki Krambija ni posebej maral. Pomoje niti niso problem bobni, ampak, da jih je Krambi ozmerjal (in to sploh Mikija) s Cliotovim pionirčkom. Izraz "banda žabarska" pomoje ni problematičen, celo bi si upal trditi, da se je mlademu Mikiju to dopadlo in je razmišljal da bi glasbeno skupino preimenoval v Banda Žabarska ali kaj podobnega (kot so bili Pankrti, Lublanski psi, Kuzle,..).
Vemo tudi, da je podobno neprimeren izraz uporabil in s tem Mikiju stopil na živec, eden izmed nič hudega slutečih članov predsedstva RS, ko je Mikija vprašal "kje so senviči in kava"8-), ali pa fant iz knjižnice s stavkom "oo, a si ti pesnik?" 8-) in navsezdnje tudi Vašči in Špelca z izrazoma "tamau" ter "naš vojaček".:))

Matako ::

Ja saj. Ena stvar je jasna - Krambi je imel precej sovražnikov razpršenih po vsem spektru. Resnici na ljubo se "krjavljev" Krambijevega tipa tipično ne napada zaradi ideologije... saj so koristnejši živi kot mrtvi. Po mojem je šlo za osebne stvari. Mi gre pa vseeno vedno na živce, ko naši organi pregona prepogosto tako lahkotno zaključijo primere z neverjetno hitrostjo. Isto je bilo pri Slivniku: itak, da se je verjetno sam, ampak vseeno: kadar je vmes strelno orožje in je imel preminuli malo vojsko sovražnikov ne greš par ur kasneje, do konca šihta izjaviti "hej, primer zaključen, vse jasno!". O rly?? Že samo balistična analiza traja nekaj časa (koti, razdalje - dostikrat se samomor od umora loči za par stopinj kota cevi), kaj šele da osebno izprašaš vse takšne in drugačne znance, ki so se v času dejanja potikali okoli. Itak da verjetno niso imeli nič zraven.. samo kar koli manj ni korektno in je skrajno neprofesionalno. Govorim na splošno, no o Krambiju ali karkoli - da ne bo kdo slučajno nabijal, da namigujem da je imel celo Miki prste vmes!!
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

donfilipo ::

da si notri vtaknil implicitne informacije.


Jok. To je info v bistvu, ki je splošno znan in kot tak že praktično toleriran. Pomeni pa balkanski snađi se in nevoščljivost v nacionalni obliki, je samo negativna emocija, ki nič ne prinese. Da pomaga meni, pomislim na recimo znanca, ki pijan sedi na milijonu v avstriji, ščije v gate, namesto da bi ga razmnožil in sem jezen na svet in ne na glavnega krivca za določene prostorske in časovne razlike, ki spet niso v prid meni8-). Nobenega drugega splošno kodiranega sporočila izmed vrstic ni!

Pa še nekaj. Dejansko se nič ne ve še točno. kdo so res pravi miljonarji, kdo pa ne. Zaenkrat. Slaba stran? Denar, ki naj bi se nahajal v naši bankah za investicije, je v tujih. V naših pa luknja:)) Da ne govorim o tem, da jim mnogim na kraj pameti ne pade, da bi se šli posel. Ampak ok. Ne vem pa ali je to res nek 'grški znesek'.

Kar se pa dela policije tiče imaš prav. Včasih dejansko so malce hitri, ker vidijo, da pri tožilcu lahko samo pojejo himno. Zadeva pa ne bo šla v mlin. Pomeni ovadba mora biti profesionalno korektno delo, po standardih tožilstva. Morda bi se dalo opaziti, da ti standardi rastejo, če se preveč napolnijo aresti?>:D

Drugič jim mnogim enostavno kravžlja živce, ko modrijani ugotavljajo, da jagar, ki mirno večkrat rukne do liter šnopsa,(ampak dobro tudi kaj poje, pokavsa in ulovi in dela in ni zato pijanec>:D), pri 2,5 promila ne more zadeti na 63m. To nekatere rahlo boli, ker so optoženi direkt od butlnov:)) Ampak spet pravi profiji niti z ušesom ne trznejo.

In tretjič je pa res tista nevarna reč...ki jo pri nas sledi malo internega nadzora. Korupcija in sodelovanje v organiziranem kriminalu. In seveda ne samo v policiji. Tudi DURSU in tožilstvu dokumenti uidejo, nadzor pa vprašanje, če koga vsaj preplaši, kaj šele da bi zavrl res spretne in zoprne obveščevalce (morda ravno iz mikijevih zgodb:), ki zadeve organizirajo.

No če vzamemo, da gre za kriminal najvišje sorte, je pa seveda zadevo od temeljev postaviti pravilno, sicer se na 1000milj vidi, da je hoax.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

leiito ::

Matako je izjavil:

Ja saj. Ena stvar je jasna - Krambi je imel precej sovražnikov razpršenih po vsem spektru. Resnici na ljubo se "krjavljev" Krambijevega tipa tipično ne napada zaradi ideologije... saj so koristnejši živi kot mrtvi. Po mojem je šlo za osebne stvari. Mi gre pa vseeno vedno na živce, ko naši organi pregona prepogosto tako lahkotno zaključijo primere z neverjetno hitrostjo. Isto je bilo pri Slivniku: itak, da se je verjetno sam, ampak vseeno: kadar je vmes strelno orožje in je imel preminuli malo vojsko sovražnikov ne greš par ur kasneje, do konca šihta izjaviti "hej, primer zaključen, vse jasno!". O rly?? Že samo balistična analiza traja nekaj časa (koti, razdalje - dostikrat se samomor od umora loči za par stopinj kota cevi), kaj šele da osebno izprašaš vse takšne in drugačne znance, ki so se v času dejanja potikali okoli. Itak da verjetno niso imeli nič zraven.. samo kar koli manj ni korektno in je skrajno neprofesionalno. Govorim na splošno, no o Krambiju ali karkoli - da ne bo kdo slučajno nabijal, da namigujem da je imel celo Miki prste vmes!!


Ravno na Discoveryju razlagajo, da smo tako programirani, da nam teorije zarote sedejo. Dejstvo je, da je Rotar grozll, da bo snel Krambergerja, da je imel motiv, sredstvo in priložnost in še priznal je, čeprav je kasneje priznanje potegnil nazaj. Dvomim da je pri nas kdo sposoben tako brezhibno izpeljati atentat z Manchurijcem + ne vidim motiva, K. ni bil resna grožnja na politični sceni.

Slivnik je pa že druga zgodba, modus operandi pa podoben kot pri tistemu fantu, ki je hotel NLBju prodati patch za luknjo v e-bančenju in se je ustrelil tik pred odhodom na dopust.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: leiito ()

Matako ::



Ravno na Discoveryju razlagajo, da smo tako programirani, da nam teorije zarote sedejo.


Že. Jasno, ampak tu gre bolj za statistiko. Ene stvari so enostavno verjetnejše. Ljudje se dejansko kar precej pobijajo med sabo in ker je to praktično povsod kaznjivo je iniciativa uiti Prižonjerju v avtobiografski varianti pač zelo velika.

Hitro pride komu na pamet naprtiti krivdo nekomu drugemu, še posebno žrtvam, ker so manj zgovorne.

Elementarno, dragi Watson.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

ColdCat ::

Pa ni Miki skinil Krambija! Pa ne zato ker (po Mikiju) je Miki takrat bil na straži v Koč. Reki. Miki strelja le krave, ne ljudi, če pa že v ljudi pa le v noge>:D.
Kaj pa če je Miki skinil Krambijevo Ančko nekaj tednov prej8-):)) Ne, Miki ima rad majhne živali. Ampak spet ne tako kot Vašči:|

Tole pa so besede kralja LINK
... Vem pa tudi to, da se je tam okoli gibal Mitja Kunstelj, po tem uboju Krabergerja in nekaj grozil njegovi družini. Ta "imenovani" in tako rekoč ne-kaznovani morilec je bil lovec. Novinar Srečko Logar je raziskoval ta primer pa nikamor ni prišel, da bi lahko kaj pojasnil....

8-)8-)8-)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ColdCat ()

Matako ::

Ja ni kaj. Kralja bo treba nekako prepričati, izzvati, da malo bolj objasni dogajanje v breščanski dobi, pove vse kar ve - tisto, kar je napisal je porodilo več vprašanj, kot odgovorov.
/\/\.K.

donfilipo ::

Kralja Borisa? Vem odgovor naprej. Agenti CIE, ker so ugotovili, da je krambi mal žvajznen in da nemara bundenachrichtendienst o njem ima res nekaj poročil, o bomo rekli rahlo trdem obnašanju:))

Čudi me, da ni nekdo teme obdelal resno. Z slikami, pravimi poročili, izjavami prič, vpletenih...analizo. Ne vem..ampak po moje bi moral biti bestseller, brez da se natumba bolne štorije zraven.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

ColdCat ::

Nekoč se je Krambi rad kazal s svojo Ančko. Miki ima Gizmota

Matako ::

Hehe, še ena iz Ace Ventura albuma.

Ej samo Don ima prav... če bi hotel bi Miki lahko imel že cel opus knjig - po letih. Ali saj prodal kako licenco za strip. Materiala kot hočeš...
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

ColdCat ::

Ma Miki bi lahko imel svojo Star Wars.
Miki trademark franšiza - knjige, filmi, nalepke, sličice junakov, albumi, videoigre,...
Namesto Životinjskega carstva bi otroci zbirali Mikijevo carstvo

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ColdCat ()

Matako ::

Ne pozabi na prvoosebne pucačine in ostale zvrsti videoiger, vključno z The Sims razširitvenim paketom ("sedaj s kap. Draganovo uniformo in novo lokacijo Ozvočena klet!!").
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

Okapi ::

Namesto Životinjskega carstva bi otroci zbirali Mikijevo carstvo
Se vidi, da si že malo star, s temi sličicami.:))
Action figures, to bi še jaz enega kupil.


O.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

ColdCat ::

Za vse generacije-od tistih najmlajših v vrtcu do starejših v domovih upokojencev bi moralo biti nekaj. S Fererrom se tudi dogovori, da figurice junakov vključi v svojo Kinder surprise

ColdCat ::

Včasih so bile popularne karte z avtomobili, vlaki, letali,...Gor so bile karakteristike (dolžina, moč, cena,...) Če bi gor na karte dali vse Mikijeve junake (od Špelce do kralja) bi bilo še treba premisliti katere karakteristike bi dali gor, da bi bilo zanimivo.
No če ne drugega pa se z motivi vseh junakov še vedno lahko naredi komplet kart za Črnega Petra.
Ali pa se s Piatnikom zmeni za natis mikijevega taroka. Na Pagata se da Njavra, na škisa gre kralj, herc baba je Špelca ali pa Rosvitka. Eden od kavalov je Dragan

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ColdCat ()

poweroff ::

Asi so pa Miki, Jajo in Clio. Le še četrti nam manjka.:D
sudo poweroff

ColdCat ::

Hierarhija platelcev bi lahko bila: Jajo-Krko-Dare-Miki v ta črni barvi in Clio-Klavora-Peter iz Sove-Smolnikar v ta rdeči barvi8-)

Zdaj enkrat bo uletel na forum Miki, tako da pazite.8-) Svež je še spomin na tole Link
Osupnilo me je spoznanje, da je moje pisanje duševna hrana in socialno življenje za zakompleksane tipe na nekaj forumih.

In potem sledi tista znana o čefurju in bajki. :|

gmajestix ::

Še ena zarota o kateri naj bi bil Miki informiran:

Kdo bo pojasnil smrt vojaka Blaža Furjana pred več kot desetletjem. Samomor? Mogoče jaz, čeprav je nekdo grdo zlorabil moje zaupanje v tem primeru.


mikstone blog: VOX POPULI, VOX DEI
www.blazfurjan.net

Okapi ::

Opa, še za eno knjigo, ki bo izšla "do konca leta", se zbira $$$;)

O.

čarli ::

No pa je mathai na sliki:D No tist post ko sem ga spraševal, če je to on pa je bil takrat zbrisan. Le čemu?
http://mikstone1.blogspot.com/2012/06/s...

Matako ::

No.. Miki pravi, da je Klemenčičeva ekipa sanjska. Mislim, da Matthaia potihem občuduje - od tod tudi homoerotični innuendo ("brača buzeranti").

Drugače pa ... nova epizoda se mi sploh ne zdi tako udarna kot prejšnja. Sicer še malo Špelce in Krambija a brez presežkov... :/ Mogoče edina novost je, da je Jajo agent BND (in CIA... kar zanimivo trdi tudi kralj) in da trpi za prezgodnjim izlivom. Več bodo z navzkrižno analizo iztisnili naši boljši mikstonslovci.

In seveda knjiga bo! Sodišče je mikiju spet dovolilo, da jo lahko izda, posredno. Šampanjci so na ready?
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

donfilipo ::

Državna pornografija bo na sporedu 18.6. na ljubljanskem sodišču. Isti dan zapade začasna odredba, ki mi preprečuje izdajo knjige in prikazovanje slikovnega in video materiala v povezavi s tem. Kot sem rekel pred kratkim! Ob letu osorej, pa kjer koga zaboli. Mene že desetletje in več


Zdaj pa eno vprašanje, ki nas iz tropa zlobnih nakladačev, ki do špelce, julke in jajota nismo prišli v času bitke, ampak v času sestankov in ubitačno dolgočasnih partijskih načrtov:)), lahko prelevi v kanček šerloka holmoviča, ker za onega pravega smo bogami zabušili>:D

Ali se sploh kje da videti in preveriti, ali smo v imenu ljudstva, res začasno prepovedali izdajo knjige in prikazovanje slikovnega in video materiala, v povezavi z njo?

Potem bi človek nekako verjel, da knjiga le nekako obstaja, ali pa so sodniki prepovedali kak domač pornič Mikstona in tekst ob njem, medtem ko ga recimo urški, požarju in še mnogim drugim pa niso?
8-)
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: donfilipo ()

Matako ::

Ni bila prepovedana knjiga, ampak naslovnica in omenjanje določenih imen. (EDIT: ter seveda posnetek, kjer **** fuka **) Miki je zdaj tole pocenzuriral ima še nekaj pravnih malenkosti nakar fešta - predlagam, da izda kar na državni praznik, saj pomeni izdaja Knjige razglasitev neodvisnosti od Jajčkovega jarma.

Je pa danes vseeno velik dan, saj je v Mikijevo vesolje junakov uradno uvrščen Matthai. Mislim, da je to sploh prvi S-T član, ki je prišel do statusa uradnega Mikileaks "lika"?

Čestitke!
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

donfilipo ::

Ma kako naslovnica, če je splošni konsenz nekako da knjige ni.

Naslovnica knjige 'Včasih ga je janez žlajfal?' Ki jo nikoli ne bo nihče napisal, ali dejanske knjige Patriotske igre, kjer bo potrebno spremeniti imena za katera nepismeni v Zizmbabveju lahko vedo s pomočjo drugega toma, kdo so?

To pomeni knjiga je? Bela cesta.

Pa što nam biseri savremene udbe to ne kažu? Matthai bi to moral vedeti....madona....jaz imam ohtar na pručki, cirozo na priftošelnu in raka na radovednosti izven konca sveta8-)....pa nekako nisem mogel preverjati....ampak omenjeni, pa bi nemara iz ponosa morali? Če je slikovni material v katerem se pokaže, da imamo vrhunsko mafijo na vrhunski oblasti, pa pismo a ni eden od silno plačanih poklican, da to nekako sankcionira? Vsaj s potrditvijo obstoja reči?

Ali je to edino naravno dobro stanje?
Za bodočo kolonijo>:D Od slaves...khm slavics.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

donfilipo ::

Ja ne resno vprašam za enostaven know-how.

Ali se da videti kje to odločbo? Na netu?

Če knjiga je, mi Šerloki Holomoviči lahko mirno zaključimo, 'saj smo vedeli, ampak kaj pa pol'? To je naravno stanje:).

In če nisi ravno general JLA te paravomo ne poči. Pač pa naplete v direkt navezo z ostarelimi udbaši z IQ 75 in razvito švercarsko strategijo:), agenti BND slovenskega porekla, a iz časov pred jajotom z IQ 135, 16 miljoni na banki pisanimi na mamo in smtonosno dozo škrtosti in nacizma....in je čisto dovolj, da padeš v smrtonosno depresijo?:))

Ali te odločbe enostavno ni?
Kot ni knjige?
In ni posnetkov?

Okapi????
Dobro matako je tu v vlogi grškega zbora:)), resnico in izzid, stavim da ve bolj od Miksotna samega:)
Matthai, kaj pravijo učeni kolegi po bifejih, če kaj pravijo?

Tu lahko jajo proda komplet slovenijo za 36€, pomembno je da kopi da gol8-)
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

ColdCat ::

Z bratecom od Špelce, Mikiliks dobiva novo dimenzijo. Ne pozabite, bratec je tisti, ki je med morisovci ves šokiran pripovedoval zgodbo o Jajotu brez spodnjic. Špelca naj bi takrat potem rekla: "Ni panike, to mi je brat"
Možakar, ki spominja na ata Kremenčka je nadvse zanimiv lik. Družinsko zavaljen in pogriženi nohti do živega je njegov trade mark.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ColdCat ()

poweroff ::

čarli je izjavil:

No pa je mathai na sliki:D No tist post ko sem ga spraševal, če je to on pa je bil takrat zbrisan. Le čemu?
http://mikstone1.blogspot.com/2012/06/s...

Hehe, postajam zvezda! :))

A tole pomeni, da dobim izvod knjige med prvimi? :P
sudo poweroff

Okapi ::

Kdo je tatica (tisti med Vasletom in Senico)?

O.

ColdCat ::

Okapi je izjavil:

Kdo je tatica (tisti med Vasletom in Senico)?

Po Mikijevo8-) je tatica, očka od mataja (in brata). Z lociranostjo med Mirčijem in Vačijem Miki skuša opredeliti njegovo spolno usmerjenost. Jao Miki8-)

Matako ::

poweroff je izjavil:

čarli je izjavil:

No pa je mathai na sliki:D No tist post ko sem ga spraševal, če je to on pa je bil takrat zbrisan. Le čemu?
http://mikstone1.blogspot.com/2012/06/s...

Hehe, postajam zvezda! :))

A tole pomeni, da dobim izvod knjige med prvimi? :P


Le pazi, da ti zvezdništvo ne stopi v glavo! Biti Mikileaks lik ni kar tako.

Drugače pa ne... nobenih privilegijev ni - enaindvajsetega boš moral stati v vrsti za pdf-je kot vsi ostali.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()
««
92 / 256
»»