» »

Kako je s temi porti in firewallom

Kako je s temi porti in firewallom

Kaiser ::

Doma imam postavljen FTP in www server. Čist tako za probo. Dostop do domačega FTP bi velikokrat potreboval v službi, od koder se pa ne morem priklopit na FTP doma zaradi firewalla. Do domače strani na taistem domačem www serverju pa z IE lahko dostopam. Vem tudi to, da FTP server deluje na portu 21, www pa je na 80.
Kako je torej s temi porti (glede tega ne vem pravf veliko)? Kako ugotoviti kateri porti v službi so blokirani in kateri ne? Kako torej naj dostopam do svojega FTPja iz službe? FTP server mi noče delovati, če ga nastavim na port 80, ker je na njem (pomoje) že www server.
"Very funny, Scotty. Now beam down my clothes!"

ali3n ::

Administrator v službi ti je (verjetno celi firmi) blokiral FTP port (21).
Kako pogruntat kateri porti so odprti pa ne vem. Zelo verjetno pa je, da imaste dovoljen prehod le za http (80) in POP3/SMTP (110), ostalo pa zaprto.
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

Highlag ::

Pa lahko do www serverja dostopaš iz službe?

Sicer pa imaš lahko na svojem požarnem zidu nastavljeno, da blokira zunanji promet na porta 80 in 21.

Ko se jaz igram z php-jem imam prav tako zagnan WWW server a imam zunanji promet blokiran, tako mi IE odpre strani , z drugega računalnika se pa ne da priklopit na moj računalnik.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

[Router] Kako forwardirat oz. odpret porte (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Omrežja in internet
372344406 (44862) ignats
»

Domači strežnik (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
8013051 (11144) Zalachenko
»

FTP server za routerjem

Oddelek: Pomoč in nasveti
61335 (1249) RobyRob
»

FTP dostop preko ADSL-ne dela od povsod