» »

FTP dostop preko ADSL-ne dela od povsod

FTP dostop preko ADSL-ne dela od povsod

bojanu ::

Kolega ima tole težavo: doma ima FTP strežnik na ADSL dostopu s statičnim IP, za firewallom, ki prepušča promet na port 21. Do FTP strežnika lahko dostopaš brez težav iz drugih računalnikov iz SIOL omrežja, recimo drugega ADSL priključka. Če probaš od drugod (kot anonymous ali kot definiran uporabnik), se lahko logiraš na FTP, potem pa recimo pri ls izpiše 150 Opening ASCII mode data connection, nakar se stvar ustavi. Kakšna ideja?

PS se opravičujem, če je blo to že kje napisano, vendar nisem našel nič konkretnega

krneki ::

Poglej si malo kako deluje ftp prenos client-server na tem linku. Odpreti moraš še en port za passive.

bojanu ::

Verjetno ni to:\ Od doma (ADSL) pridem do FTP strežnika na drugi lokaciji (tudi na ADSL) brez težav, kar verjetno pomeni, da je strežnik/firewall v redu konfiguriran. Iz službe ne gre-se zatakne pri ls (logiraš se še lahko), čeprav normalno pridem do drugih ftp strežnikov, recimo na arnes. Vedno je vključen aktivni ftp. Tudi pri drugih uporabnikih je podobno-z ADSL ali če si na SIOL gre, drugače ne, pa so različni ISP.

Poldi112 ::

Ce je aktivni ftp, potem moras imeti odprt port na client strani. To pa v sluzbi gotovo nimas, in zato ti ne dela. Vsaj mislim da je tako.

bojanu ::

Svojčas sem imel doma postavljen ftp strežnik (podobno kot kolega, na ADSL)in sem normalno dostopal nanj iz službe. Dostop iz službe na druge javne ftp strežnike dela brez problemov.
Bom probal še enkrat z mojim domačim ftp serverjem, če ševedno dela8-)
Bolj sumim, da je kakšen droben problemčič pri SIOLu. Ko so kolegu dali statični IP, so bile od začetka težave in je blo treba počakati nekaj dni, da se je vrnil ta pravi maher, ki je spravil stvari v red-zgleda samo na približno>:D

Kostko ::

Eh, v službi imaš najberž firewall ki pa ga ma tut kolega. Torej, pasivni način (server posluša, client se poveže) ne deluje, ker je server za firewallom, aktivni način (client posluša, server se poveže) pa ne dela ker maš v službi firewall. Možna rešitev bi bila, da kolega na ftp serverju omeji porte za pasivni način (torej nastavi da so recimo samo od 20000-20500) in potem te iste porte forwarda na firewallu. Namreč port 21 je samo za kontrolno komunikacijo (pošiljanje ukazov), medtem ko se za dejanski prenos podatkov odpre nova povezava.

Aha še to, do drugih strežnikov iz službe lahko prideš, saj le-ti niso za firewallom oz. so nastavljeni tako kot sem povedal zgoraj.

:)
Human stupidity is not convergent, it has no limit!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Kostko ()

bojanu ::

Bom še enkrat preveril vse nastavitve, kot si svetoval. Mogoče je pa kolegov firewall malce čuden:\ , moj domači pa bolj normalen:D

ferjan ::

Imel sem isti problem. Uporabljam Bullet Proof FTP Server. Siol ADSL Statični IP, router.

Problem sem rešil tako, da sem vklopil passive mode, nastavil port range od 1024-1024 in na routerju poleg porta 21 forwardiral še port 1024.

Pri takih nastavitvah se ti lahko od zunaj priklopijo klienti v passive mode. Od znotraj pa v active mode.

Se pa strinjam, da je imel verjetno siol prste vmes ker je tudi meni včasih iz službe deloval active način potem pa je lepega dne prenehal delovati.

bojanu ::

Malce sem poeksperimentiral in po vaših napotkih sedaj stvari delajo. Hvala:D
Zgleda, da SIOL bolj filtrira promet na not in ven, kot ga ja včasih, tako da s starimi nastavitvami ni več deloval dostop do strežnika doma. Naložil sem serv-u, nastavil porte za pasivni mode v njem in na usmerjevalniku, pa je8-)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

FileZilla ftp strežnik

Oddelek: Omrežja in internet
245452 (3356) vice boy
»

FTP win2003 server od IISja ?

Oddelek: Omrežja in internet
91587 (1587) ArisD
»

FTP dostop Bulletproof server

Oddelek: Omrežja in internet
351817 (1566) kunigunda
»

problem ftp server

Oddelek: Omrežja in internet
141873 (1563) primus1024
»

Ftp problem

Oddelek: Omrežja in internet
5899 (826) NecroMan

Več podobnih tem