» »

WikiLeaks: Varščina za Assangea, švedska pritožba, domena zopet aktivna

WikiLeaks: Varščina za Assangea, švedska pritožba, domena zopet aktivna

BBC - Prejšnji teden so v Londonu ob prihodu na policijsko postajo aretirali Juliana Assangea, ustanovitelja in vodjo strani WikiLeaks. Takrat mu je sodišče zavrnilo prošnjo za varščino zaradi begosumnosti, zato je Assange ostal v priporu. Švedska ga namreč obtožuje nezaščitenega spolnega odnosa z gospodično A in spolnega odnosa z gospodično W med spanjem.

Včeraj je sodišče vendarle razpisalo varščino za Assangea, ki znaša 240.000 funtov. Poleg plačila varščine bo moral Assange ob izpustitvi nositi elektronsko zapestnico, deponirati potni list, upoštevati policijsko uro in biti vsak večer pravočasno na domu v Suffolku ter se vsak večer javljati na policijsko postajo. Toda izpustili ga še sploh niso, ker se je Švedska, ki je zahtevala njegovo izročitev, pritožila. Do rešitve pritožbe bo Assange ostal v priporu, nato pa ga bodo izpustili proti navedenim pogojem.

Gemma Lindfield, ki zastopa švedske oblasti, je dejala, da še vedno obstoji nevarnost pobega in da se ni prav nič spremenilo, kar bi podpiralo določitev varščine. Sodnik Howard Riddle je po drugi strani menil, da so okoliščine Assangevega prihoda na Otok in domovanja v Veliki Britaniji razrešene, zato ni razloga za podaljšanje pripora.

Druga vest iz tega tematskega polja pa je ponovna dosegljivost strani WikiLeaks na domači domeni WikiLeaks.org. Stran odslej gostuje pri Silicon Valley Web Hosting, medtem ko DNS-storitve zagotavlja Dynadot iz Kalifornije. Na strani sicer ni vsebine, ampak zgolj preusmeritev na zrcalni strežnik v Rusiji.

11 komentarjev

laopnhr ::

Zdi se jasno, da gre za čisto druge interese in ne "pridržanje zaradi posilstva" kot skušajo prikazati. Odličen članek na to temo od nekoga, ki naj bi imel 20 letne izkušnje s podobnimi ali dosti hujšimi primeri:
http://www.huffingtonpost.com/naomi-wol...

Vprašanje pa ostaja: ali so viri, od katerih wikileaks prejema vsebino za objavljanje strategično zastavljeni? Ker konec koncev, kdo bo s tem "nekontroliranim objavljanjem" največ profitiral? Zgleda, da večinoma tisti, ki zagovarjajo še več centralizirane kontrole & še več nadzora.

zee ::

Poleg plačila varščine bo moral Assange ob izpustitvi nositi elektronsko zapestnico, deponirati potni list, upoštevati policijsko uro in biti vsak večer pravočasno na domu v Suffolku ter se vsak večer javljati na policijsko postajo.


Zakaj se mora vsak dan javljati na policijski postaji, ce ze ima elektronsko zapestnico z GPS-om, s katero lahko mozje postave v vsakem trenutku vidijo, kje se nahaja?

Dobra tema za kaksen policijski vic.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

sverde21 ::

Zakaj se mora vsak dan javit na policijski postaji? Zato, ker bo njegovo gibanje predvidljivo... in mu bo lahko en šleper "ponesreči" zapelal čez havbo avta oz. malce zavil na pločnik, kjer bo hodil Assange.
<?php echo `w`; ?>

RockyS ::

Ker se bo vsaki večer ob 8ih javil na PP pa se mu to ne more zgodit?

oldguy ::

antonija ::

strategično

Vsak dan kaksna nova beseda :D

Drugace je pa treba razumet Svede, ker ljudje ki sexajo in jim vmes poci kondom (baje vse skupaj v spanju!! 8-O) in se kasneje nocejo it testirat je treba strogo obravnavat... ker ce tukaj popustimo, kam nas to pripelje?! Na koncu bomo imeli horde ljudi ki nenadzorovano sexajo brez s kondomi ki vsake toliko pocijo in... oh wait... :\
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

vorantz ::

Gemma Lindfield, ki zastopa švedske oblasti, je dejala, da še vedno obstoji nevarnost pobega in da se ni prav nič spremenilo,


Ljudje iz celega sveta so skupaj ponudli več kot miljon funtov varščine, sam se je predal takoj, ko je bila izdana tiralica...
Zihr bo hotu zbežat ;((

lexios ::

Eh, djte že razumet! Ni problem v begu! Gre za njegovo lastno "varnost"! Predstavljajte si tragedijo in ponovne komplikacije, če mu knodom še tretjič poči?;((

Jupito ::

laopnhr je izjavil:

Vprašanje pa ostaja: ali so viri, od katerih wikileaks prejema vsebino za objavljanje strategično zastavljeni? Ker konec koncev, kdo bo s tem "nekontroliranim objavljanjem" največ profitiral? Zgleda, da večinoma tisti, ki zagovarjajo še več centralizirane kontrole & še več nadzora.


Ostaja tudi vprašanje, kakšna je pravzaprav vloga (znanih) skupin, ki sedaj promovirajo takšno razmišljanje - oz. kakšen načrt imajo potem same proti uvajanju še več nadzora in kontrole, ki se uvajata že tako. Ah, ja... bv spraševati. Samo ozaveščajo... /sarkazem off.

k4vz0024 ::

Kmalu bodo sprejeli zakon, ki prepoveduje sexanje z kondomom in posebej hudo obliko KD, če kondom poči:))

VolkD ::

No saj je vsem jasno, da se gre tukaj bolj za to, da nekomu ni do sexa, pardon, jebanja v glavo. In to brez kondoma.
Preden zaspiš zapri oči. Preden zapreš oči, ustavi avto.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Assange bo izročen Švedski (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / NWO
5916562 (12202) MrStein
»

Ustanovitelj WikiLeaksa Julian Assange aretiran (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Novice / NWO
575122640 (105818) Zheegec
»

Zaslišanje o izročitvi Assangea končano, razsodba 24. februarja

Oddelek: Novice / NWO
63016 (2425) nUUb
»

WikiLeaks: Bank of America odrekla gostoljubje, Assange izpuščen

Oddelek: Novice / NWO
4011054 (8990) Mipe

Več podobnih tem