» »

izgubljene fotografije

izgubljene fotografije

grofsi ::

Se opravičujem če tema ni v pravi skupini sam nisem vedel kam naj napišem.
No pred kratkim sem naredil veliko neumnost in si pobrisal direktorij s slikami. Seveda ker je bil prevelik in ni šel v koš..sm potrdil in ga zbrisal. OK, po opaženi napaki sem takoj zagnal celo vrsto programov za obnovitev in glej ga zlomka mi je uspelo v 95% pridobit fotografije nazaj. Problem pa imam, ker določenih ne morem odpret. Fajl slike (fotografije) je velik ca 4M a mi slike ne pokaže. Sem poizkusil z različni programi (win photo preview, corel, ...). Poizkusil sem tudi na drugem comp osX pa isto, ne odpre fotke. Grrrrrr.... Zanimivo je da ne javi nobenega erorja kot le da je ne more odpret (it may be damaged or use a file format that preview doesn t recognize.. - mi je jasno kaj to pomeni pa me zanima, če se je komu kaj podobnega zgodilo in je našel zdravilo :)). Slike je .jepg. Kakšna ideja?
Hvala za pomoč in ideje.

lp

miranpozar ::

Rešene datoteke so pokvarjene, tu ni kaj! Se zgodi včasih. Kakšen odstotek pokvarjenih slik pa imaš? Če je manjši kot 10% si lahko kar vesel.
Miran Požar, Portorož, http://sites.google.com/site/miranpozar/

Duhec ::

Če je header delno povožen potem namenski programi nadomestijo tisti del, ki je skupen vsem, neodvisno od kompresije. Če je pa preveč zdrajsan pa noway !
Vseeno preizkusi recimo s tem programom, ki sicer ni freeware, odtisne pa svoj logo v rešeno sliko, če jo seveda uspe spacati skup. Toliko za test, da vidiš, če je sploh uporabno.
http://download.cnet.com/JPEG-Recovery-...

MadMax ::

Zaje*al si, ko si na taisti disk spet pisal.
Ako bi tisti trenutek, ko si opazil zajeb potegnil kabel iz vtičnice ter nadaljeval akrobacije z diskom kot "read only" v drugem compu z zadosti prostora na lastnem disku, teh problemov ne bi imel.
Ampak zdaj kar je-je, Duhec-ov predlog zna delovati v kakem primeru.
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

grofsi ::

@Duhec
Hvala in probal z predlaganim programom ma... Slika je še vedno taka kot je bila - neuporabna.
Hvala za pomoč in bom drugič bolj pazil kaj delam. :)

lp

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

črn ekran / ne pokaže se namizje Windowsov (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
8811579 (6914) solatko
»

Kaj je v okvari?

Oddelek: Strojna oprema
141579 (1120) amigo_no1
»

Potrebujem ISO originalnega CD-ja za matično ploščo Asus M2N SLI Deluxe

Oddelek: Pomoč in nasveti
311491 (1057) Enron x86
»

Slikar (paint.exe) ter Photoshop začasne datoteke (temp files) pomoč