» »

Slikar (paint.exe) ter Photoshop začasne datoteke (temp files) pomoč

Slikar (paint.exe) ter Photoshop začasne datoteke (temp files) pomoč

cucolino ::

Pozdravljeni.
Torej, kot sem v naslovu opisal, bi rabil kakršnokoli pomoč glede začasnih (temp) datotek omenjenih programov, slikar (mspaint.exe Windows XP) ter Photoshop CS3.
Zmrznil mi je namreč delovni računalnik, na katerem sem imel odprtih nekaj slikarjev, vanje pa prilepljene print screene, prav tako pa odprt photoshop cs3, v njem pa prav tako (v enem projektu) v več layerjih različne print screene. Ko je pc zmrznil, ni bilo druge kot ga ročno ugasniti, vendar pa je pri tem seveda zaprlo vse procese. Zanima me, in rabil bi vašo pomoč, bolj za slikarje kot za photoshop, kako pridobiti nazaj prilepljene slike, saj jih namreč nisem uspel shraniti ker je prej računalnik zamrznil? Ve kdo, kje bi se lahko nahajale začasne datoteke slikarja? (nekam namreč mora dati sliko 1440x900px-cca 4mb, dvomim pa, da vse skupaj hrani na ram-u).

Ni zmanjkalo rama, ali ga pregrelo itd. zmrznil je ob priklopu usb porta, kar ni prvič...

Če kdorkoli ve kako karkoli od zgoraj napisanega pridobiti nazaj, bi bil res hvaležen za pomoč.
P.s. računalnik je še vedno izklopljen, tako da ni še nič temp-a ''popucalo'' (se zgodi, da jih windows počisti ob zagonu), še vedno lahko disk priklopim drugam, v primeru da kdo ve za mesto kjer so temp datoteke....

Hvala.

L.p. Marc

cucolino ::

Prva stvar, ki mi je ratalo ugotoviti z searchom na računalniku, je kar ustvari slikar ob prilepljeni datoteki. To j prefetch file, imenovana MSPAINT.EXE-11CBB631.pf (stevilke za EXE- so spremenljive...). -sicer so datoteke izredo majhne, cca 30kb, pa vendar nekaj ocitno pomenijo, saj se ustvarijo vedno ko prilepim sliko v slikarja. Zdaj vprasanje, ali je mgooce te .pf datoteke sploh odpreti, in če, ali je potem možno tudi screene dobiti ven?

bluefish ::

Ne, Prefetch (Superfecth servis v Visti in 7) skrbi za hitrejše zaganjanje programov in v teh datotekah hrani informacije o njih, to niso temp datoteke.

Duhec ::

Dvomim, da boš dobil kak temp nazaj, ker Paint je glup za te stvari. Če kaj ni šlo v spomin je šlo potem v pagefile.

cucolino ::

sem prebral ze tako ja, ampak zakaj jih potem ustvari le ob prilepljenju screena v paint, in ne ce ga samo zazenem? so mogoce podatki o nahajanju temp datoteke? le-ta gotovo kje je... :)
drugo: nasel sem temp od photoshopa, brez koncnice... glede na to da google pravi da se ne da odpret projekta iz datoteke, mene zanima ce se da samo posamicne slike iz datoteke prebrati? =))

no ja, ampak kje potemtakem hrani momentalno stanje? zasedenost rama namrec kaze isto ob prilepljeni sliki ali praznem paintu...
p.s. ali je mozno winse zagnati ponovno iz zadnjega stand-by-ja ali hibernacije? pred zmrznitvijo je bil namrec mv standby-ju,se prej p v hibernaciji, tako da so se shranili vsaj v hiberfil datoteko... uprasanje je, ce se da iz nje kaj izlusciti?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: cucolino ()

Duhec ::

Hm. Sicer bi bil to bolj kavbojski poizkus ampak slabše ne more bit.
Če nisi po tem več naredil himernejta potem je na disku še stari hiberfil.sys ima v sebi praktično zadnjo sliko celotnega spomina. Torej zadnji hibernate.
Osebno bi poizkusil takole:
Skopiraj hiberfil.sys datoteko nekam na USB ključ. Dolžina te datoteke je identična velikosti spomina v PCju. Če datoteke ni možno skopirat iz delujočega sistema potem enostavno odmontiraj disk, ga priklopi kot dodaten ali zunanji disk v drugo mašino in iz njega skopiraj hiberfil.sys datoteko v neko mapo.
Disk prestavi zopet v original pc, štartaj normalno in naredi hibernate mašine, zato da se zagon sistema postavi v hibernate stanje. Zopet prestavi disk v drugo mašino kjer imaš original hiberfil.sys datoteko in jo prepiši preko obstoječe.
Disk potem zopet prestavi v original PC in štartaj. Upaj, da bo sistem, ki je bil zaustavljen v hibernacijo lepo prebral hiberfil.sys datoteko in zafilal spomin z aplikacijami in podatki, kot je tvoja želja.
Poročaj.

cucolino ::

Zdravo duhec.
No ja, glede na to da je bilo vse skupaj ze v torek, je sama sreca, da ga do danes dejansko še nisem hibernatiral. Ideja je dobra, ceprav mam velike dvome da bi delovalo... zadnja slika sistema je namrec lahko precej drugacna od naslednje, kar bi znalo sproziti crash-e pri bootu, saj se ze tako hibernate vcasih noce zalaufati, ampak te poziva h pucanju datoteke ter ponovni cisti zagon sistema (sicer sem v takem primeru ugotovil, da to ni potrebno, le iz elektrike ga vzames, na novo zalaufas, ter potem uspesno odpre hiberfil datoteko), pa vendar, bom tudi slednje sprobal. Sporocim rezultate, ampak bolj proti veceru...
Se enkrat, hvala za idejo, duhec.. ntii pomislil nisem na to ;)

Duhec ::

Mi ni dalo miru in sem naredil test. Uspešno ! :D
Samo Hiberfil.sys je premalo, da jo zamenjaš. Nujno še pagefile.sys ker sta povezani. Očitno se ne shrani vse v spominu (ramu) ampak še v pagefajlu, kar mi je bilo ob napaki iz hibernacije: "The system could not be restart frim its previous location because the restoration image is corrupt. Delete restoration data and proces to system boot menu", bolj jasno in postalo logično.
Preizkusil sem na PCju Amd Sempron 2400+, 768 MB spomina in sata disk 80GB. Pagefile je bil velik cca. 1,5 GB, hibernacija pa toliko kot je spomina.
Torej poleg hiberfil.sys skopiraj tudi pagefile.sys.
Poročaj.

cucolino ::

zdravo. Pardon za zamudo...
kakorkoli: prav tako kot ti sem naletel na napake, zdaj, ko sem prebral tvoj post sem probal se pagefile.sys, deluje. =)
Vendar mi ni odprlo vseh paintov ter photoshopa kot so bili.... :/
Probal sem tudi odpreti tocno toliko procesov mspaint.exe ter photoshop, kot so bili pred zmrznitvijo, ampak zal isto-ne zamenja vsebine odprtih procesov.. vsaj ne za ta dva programa... :/

Kakorkoli, hvala ti vseeno za pomoc. Ideja je bila vec kot fenomenalna ;))
L.p. Marc

Duhec ::

Po mojem je bil pagefile prevečkrat spremenjen in zato nisi dobil pričakovane slike/stanja zadnje hibernacije. Škoda, da ni ratalo.
Vseeno je bilo zanimivo. :D

cucolino ::

tudi mozno, ja... :))
ampak, nebom mirno spau, pa makar ce bom se eno leto brskal kje so temp files od slikarja... odkar sem dal to temo na forum, mi je se 2x zamrznil z ene 6 painti odprtimi.... ene nas pač ne izuči... :S
ali pa si bom omislil kaksen programcek ki bo z bliznicnimi tipkami samodejno shranu print screene.... :D

L.p. duhec ;)

bluefish ::

ali pa si bom omislil kaksen programcek ki bo z bliznicnimi tipkami samodejno shranu print screene.... :D
Kar bi bilo še najbolje, če to delaš pogosto. Painter pač ni ravno vrhunec programov.

cucolino ::

Tako nekako....
Pa vendar, kot sem, se mi zdi, ze omenil, ni photoshop ali kaksen drug program popolnoma nic boljsi od painta, ceprav ste ga vsi toliko ''preklincali'' (oprostite izrazu) in vse.... V cem pa je tako slabsi??? (Ce smo ze pri print screenih, in pri enostavnih zadevah...) Photoshop, ACDSee, Corel Draw itd... resda pisejo sproti temp datoteke, vendar smo na približno istem problemu, (ce govorimo o system freezu in podobnem), ce se teh temp datotek nikakor ne da prebrat. Zakaj je torej paint slabsi? Ti vsaj ne kuri cca 0,5 Gb za temp datoteke, ki so neuporabne˘˘ =) (saj ne da se mi pozna, pa vendar... princip.. :D)
P.s. ne podcenjujte painta, se je z njim naredilo ze marsikaj, med drugim tudi ponarejanje solskih spriceval (pozor: SAMO za testiranje, nikakor za prakticiranje! Resno mislim =D ), brisanje datumov iz slik digitalnih fotoaparatov.... in to kljub le nekaj ponujenih orodij.... :D:D


Ko bom imel v uporabi kaj res koristnega za print screene, napisem post tukaj, kako in kaj, ce bi slucajno koga zanimalo. =)

L.p.

Ziga Dolhar ::

Ne izumljaj tople vode. Hypersnap.
https://dolhar.si/

cucolino ::

saj nebi, no... :)
Hypersnap sem ze imel, prav tako SnagIt in se par drugih... ni to to, kar iscem.

Ziga Dolhar ::

Ziga Dolhar je premaknil sporočila v Windows 7 + hibernacijska datoteka.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kloniran disk "večji" od originala

Oddelek: Pomoč in nasveti
141603 (1072) broken/link
»

Premalo prostora na C:\ disku

Oddelek: Pomoč in nasveti
263459 (3075) Invictus
»

Malo prostora na C

Oddelek: Pomoč in nasveti
181719 (1350) SkIDiver
»

Kam gre 1gb diska?

Oddelek: Pomoč in nasveti
311875 (1436) alum
»

Hibernate --> Enable???

Oddelek: Pomoč in nasveti
141163 (1010) Cokolesnik

Več podobnih tem