» »

Laptop težava s browserjem

Laptop težava s browserjem

SelfishGod ::

Pozdravljeni,
imam težavo in sicer, ko "zbudim" laptop iz spanja se mi včasih zgodi da nobeden browser ne deluje (crome, firefox, explorer, ...). Ko se želim povezati na kakšno spletno stran mi v trenutku prikaže da se do strani ni mogoče povezati. Čudno pa je da vsi ostali programi, ki delujejo z internetom se normalno povezujejo in delujejo (tudi ikona v spodnjem desnem kotu kaže da se je računalnik normalno povezal na internet). Ta problem se mi pojavi občasno in nisem edini s tem problemom. Težava zgine sam so ponovnim zagonom računalnika (resetiranjem).

Duhec ::

Mogoče moraš posodobiti bios tvojega neznanega prenosnika...

Kaj ima pa bios veze s to težavo? In če že moraš vedeti kateri prenosnik http://www.ceneje.si/racunalnistvo/pren... in spodaj sem napisal da nisem edini s to težavo ampak se pojavlja tudi pri 2eh sošolcih na drugih računalnikih!

Zgodovina sprememb…

technolog ::

No dej če se že tako pametnega delaš, povej še kater operacijski sistem uporabljaš?

Se opravičujem za nesramnost, uporabljam windows 7. Ampak res newm kaj bi imel bios s tem?

A zakaj ravno bios ? Ker prav veliko ne ostane več in ker ...
... predvidevam, da imaš posodobljen sistem v nulo in zadnje gonilnike za mrežno kartico v tvojem prednosniku ...
... predvidevam, da imaš v Lastnostih mrežne kartice pod zavihkom Power Management odkljukano "Allow this device to bring the computer out of standby" ...
... predvidevam, da imaš v Cmos nastavitveh Biosa tvojega prenosnika za mrežno za Standby nastavljeno S3 (pod pogojem, da imaš možnost te nastavitve) ...
... se podoben problem pojavlja tudi pri konkurenčni znamki prenosnikov, in prav z novejšim biosom je bila rešena težava ...
Preizkusi še Hibernate možnost, če tudi tam mrežna štrajka !
Poročaj !

Ubistvu mrežna "štrajka" približno vsakič 5ič ko se računalnik zbudi, preveril sem vse stvari, me pa zanima če posodobim bios ga potem lahko vrnem na prejšnjo verzijo ?

Seveda lahko naložiš starejšo. Dobro preberi in točno sledi navodilom za flešanje.
Hm, torej da mrežna ne dela se to ne zgodi vedno ampak občasno ?
Kaj ko bi najprej postopoma spreminjal hitrost mrežne recimo iz 100Mb Full duplex na 100Mb half, 10 Mb full in še 10Mb Half duplex in testiral vsako nastavitev posebej ?
Nisi odgovoril na Hibernate vprašanje ! Pardon, slovensko "Mirovanje".

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Duhec ()

Bom... ampak bo trajalo nekaj časa javim ko stestiram.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Na laptopu mi noče zagnati interneta

Oddelek: Omrežja in internet
221835 (1519) Spc
»

Omrežni kabel je izključen

Oddelek: Strojna oprema
131737 (1408) matej_jack
»

mrežna kartica - povezava

Oddelek: Pomoč in nasveti
71117 (1011) Bananajoe
»

kako povecati pretok podatkov (preko routerja) med racunalniki?

141606 (1300) amigo_no1
»

Gigabitna mrežna povezava

484142 (2559) Spc

Več podobnih tem