» »

The Walking Dead

The Walking Dead

««
30 / 86
»»

fireX88 ::

Meni je serjia že totalen bullshit.. Samo nakladanje.
ANY OF MY POSTS ARE RESEARCHED AND/OR COMPILED BITS OF INFORMATION*
AND YOU SHOULD FOLLOW THEM AT YOUR OWN RISK.
*EXCLUDING SARCASTIC AND OR SUBJECTIVE RESPONSES!

Jst ::

>Meni je serjia že totalen bullshit.. Samo nakladanje.

Sem enakih misli. Ko sem gledal "Z Nation," ki se ni delala, da je neka resna serija, se norčevala iz same sebe, low budget uporabila v sebi v prid,... sem serijo dejansko rad gledal. Črni humor oddih od "resnobne" TWD.

The Walking Dead pa:
1. sezona: Grimes, The Horseback Rider.
2. sezona: Grimes, The Hershel Farm Explorer.
3. sezona: Grimes, The Prison Maintainer.
4. sezona: Grimes, The (Prison) Farmer.
5. sezona: Grimes versus Cannibals.

Sploh me več ne vleče, da bi gledal to serijo. A hudič je, ko sem izbirčen, ker nimam časa za gledanje več kot ene, včasih dve serije na dan. In v ponedeljek je ZAME sprejemljiva samo TWD. Če bi prestavili kakšno iz drugih dni v tednu, dvomim, da bi še gledal TWD.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

bambam20 ::

Zmajc je izjavil:

Glede na to da je serija postala najbolj gledana drama v zgodovini amerikške kabelske TV je očitno dovolj dobra...

To nič ne pomeni, če je masa totalno nekritična do vsega.

nekikr ::

Ne, to pomeni točno to, da je dovolj dobro za večino. Pa ja ne boš še ti začel s tem, da je Tanja Žagar boljša od PSY?

nekikr je izjavil:

Ne, to pomeni točno to, da je dovolj dobro za večino. Pa ja ne boš še ti začel s tem, da je Tanja Žagar boljša od PSY?

PSY je boljši od Tanje Žagar mogoče ? :)

chucki ::

Omg, a berem pravilno? Tanja zagar v temi walking dead? ;((
AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti

Odlično. Celotno epizodo se nič ne zgodi.

crniangeo ::

se določeni deli včečejo kot santa barbara :)
Convictions are more dangerous foes of truth than lies.

razerznak2 ::

ja kaj čmo ene epizode bodo tako kot so npr 10 ane pa bodo jačče

crniangeo je izjavil:

se določeni deli včečejo kot santa barbara :)

Pri Santa Barbari se je non stop dogajalo.

vostok_1 ::

Prvič, ko sem zares kontempliral, ali bi sploh še gledal. Vrjetno bom...ampak, that never happened before...but i was close.

sheeshkar ::

Pomemben del za razvoj karakterjev. Bil mi je tudi boljši kot prejšnji teden. Deloval mi je pa kot nekakšno zatišje pred nevihto.

SPOILER!

Kdo je tist model na koncu dela? Je mogoče kj povezan z Morganom (sicer nič ne kaže na to, ampak Morgana že nekaj časa nismo videli - nekje ga bodo mogli vpeljati v zgodbo)?

0/5 facepalmov.

Dokaj solidna epizoda, četudi kr dolgočasna.

sheeshkar je izjavil:

SPOILER!

Kdo je tist model na koncu dela? Je mogoče kj povezan z Morganom (sicer nič ne kaže na to, ampak Morgana že nekaj časa nismo videli - nekje ga bodo mogli vpeljati v zgodbo)?

Vprašanje kdo je tip. Izgleda da pozna Ricka. Ni pa videt iz trailerja, da bi Rick poznal njega.

oo7 ::

Tale epizoda je bila živ dolgčas:P

Pa tisto mi tudi ni najboj jasno zvečer pred vrati polno zmbijev zutraj oni spijo kaj je vse zombače nevihta odnesla?

imagodei ::

Počas se boste moral začet zavedat, da tole primarno ni Horror serija (četudi sama sebi tako pravi), ampak Postapocalyptic Survival drama, ki se ukvarja z normami in odnosi v svetu, kjer je še včeraj vladal red in disciplina, danes pa od tega ostaja samo še bežen spomin. Kako se obnaša skupina? Kako se obnašajo različne skupine v odnosu ena do druge? Kaj se zgodi z ljudmi, ko jim daš priliko in izgovor, da brez kazni izvajajo zločine, nasilje, posilstva, umore? Kakšna pravila se vzpostavijo v skupini, družbi?

Zombiji so tukaj za začimbo. Lahko se pogovarjamo, kako zlahka bi jih v nekaj tednih zbrisali z obličja Zemlje, kako bi lahko predelali kombajn in jih "želi". Ali pa kako ima vojska tanke in druga oklepna vozila in da praktično ni variante, da bi butasti in počasni Zombiji, kot jih opisuje serija, sploh lahko prevladali. To je beside point. Serija se več kot očitno noče ubadat s tem. Ubada pa se s tem, da se je civilizacija popolnoma razsula, ni elektrike, ni tekoče vode, ni računalnikov, telefonov. Ostaja nekaj delujoče, a počasi propadajoče tehnologije iz preteklosti, problemi preživelih pa so bistveno bolj osnovni kot razmišljanje o kombajnih, elektriki ali vzpostavitvi predsedniške demokracije.

Celo Zombiji niso njihov največji problem. Get it?
- Hoc est qui sumus -

Sc0ut ::

Spoiler:

Tornado je šel mimo koče/hleva,... Zanimivo, še pridih višje sile so dali v serijo:)
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Sc0ut ()

xxxul ::

sheeshkar je izjavil:

SPOILER2 iz stripa
Jezus mrbit - tipson jih že neki cajta opazuje in jih bo povabu v njihovo naselje. Mrbit bomo konc sezone spoznal Negana in Lucille...

LeQuack ::

Takoj ko vidiš neko dolgo cesto pa da vsi hodijo ultra počasi veš da se ne bo nič dogajalo. In se res ni. So pa mojstri iz 0 zgodbe naredit 45 min. Oni bi lahko Hobbita razvlekli na serijo s par sezonami.
Quack !

pierch ::

xxxul je izjavil:

sheeshkar je izjavil:

SPOILER2 iz stripa
Jezus mrbit - tipson jih že neki cajta opazuje in jih bo povabu v njihovo naselje. Mrbit bomo konc sezone spoznal Negana in Lucille...

Wrong...vec pa ne povem.
Pierch

Tr0n ::

LeQuack je izjavil:

Takoj ko vidiš neko dolgo cesto pa da vsi hodijo ultra počasi veš da se ne bo nič dogajalo. In se res ni. So pa mojstri iz 0 zgodbe naredit 45 min. Oni bi lahko Hobbita razvlekli na serijo s par sezonami.

Se je kar veliko zgodilo v bistvu. Ni treba, da je akcija, da se kaj zgodi. :)

Pa tudi ni mi jasno kako je horda zombačev v tisti nevihti najdla ravno tisti hlev>:D
Res, da so vrata loputala ampak zunaj je grmelo in, da so slišali ravno tista vrata?

Outcast ::

Ne vem zakaj nekateri sploh spremljate to serijo; verjetno samo zato, da takoj ob 6h zjutraj napišete da se SPET ni nič dogajalo, pa dolgčas itd itd...
Imagodei vam je lepo napisal da gre za postapokaliptično serijo, ki bazira na okolju in likih v njem.
Men je bil del zelo dober, zgleda da vsa ta melanholija, žalost vse počasi razjeda, se mi pa zdi da se bodo spet 'zbrali' na račun novega 'prijatelja'.:)
Lahko pričakujemo malo več AKCIJE naslednjo epizodo, tko da bodo določeni spet veseli yuhu!

Outcast je izjavil:

Imagodei vam je lepo napisal da gre za postapokaliptično serijo, ki bazira na okolju in likih v njem.

Zakaj lahko strip funcionira vrhunsko. Zakaj lahko igra funkcionira super. Zakaj je serija najšibkejši člen. Med drugim je velik problem izbira igralcev, ki upodabljajo like iz stripa.

Nisem bral stripa, ampak serija kr dobro funkcionira. :)

Runnagain ::

Zadnji del je bil meni odličen...polno nekih referenc tako na vero, moč volje, nadnaravne sile...zombiji so bili za okras, oz. da z njimi lažje prikažejo razvoj oz. dogajanje v glavah posameznih likov.

Glede na sam razvoj likov me nekoliko spominja na Battlestar Galactico...ni poanta v sovražnkih ampak v samih ljudeh in likih.

Zgodovina sprememb…

wanderer ::

Tudi meni se je zadnji del zdel odličen.

Runnagain ::

Tudi tempo in pa sama montaža tega dela se je zelo dobro ujela s počutjem, ki naj bi ga imeli liki v seriji.

Donk3y ::

xxxul je izjavil:

sheeshkar je izjavil:

SPOILER2 iz stripa

Nope, ni Jezus ampak Aaron.

Tr0n je izjavil:

Nisem bral stripa, ampak serija kr dobro funkcionira. :)

Torej nisi igral niti igre :). Ker serija je najšibkejši člen :).

xxxul je izjavil:

SPOILER2 iz stripa

Eh, veš kje je še to :). Se bo pa takrat vsaj začelo malce več dogajat.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bambam20 ()

Primerjat igro, ki je interaktivna, s pasivnim medijem kot je televizija, je itak fail. Če je atmosfera v igri identična tisti v seriji (kako to sicer izmeriš?), igra takoj zmaga. Ker v igri sodeluješ, si potopljen v dogajanje, si del dogajanja. Precej lažje se identificiraš z liki in s svetom. Suspension of disbelief se zgodi bistveno hitreje in lažje.

Jasno, mogoče je naredit crap igro, ki ne seže do kolen seriji (ali stripom); mogoče je naredit crap serijo, ki ne seže do kolen igri. Ampak primerjat ta dva medija je pač zelo težko.

EDIT: Aja, a lahko nehate dajat spojlerje iz stripov? Tudi če jih označite, se jih vidi.
- Hoc est qui sumus -

Zgodovina sprememb…

• spremenil: imagodei ()

xxxul je izjavil:

sheeshkar je izjavil:

SPOILER2 iz stripa

Serija je zdaj trenutno bi rekel približno pri 65 delu stripa. Jaz berem strip sem trenutno pri 80 delu sem bil pa firbčen, ki vsi omenjajo Negana in sem šel pogledat kdo je to in on prvič nastopi šele v 100 delu tako, da je še prehitro za Negana>:D

bambam20 je izjavil:

Mislis Telltale avanture? Preigral obe sezoni. Prva precej dobra, druga bolj tak-tak.

Tr0n je izjavil:

bambam20 je izjavil:

Mislis Telltale avanture? Preigral obe sezoni. Prva precej dobra, druga bolj tak-tak.

Ja, na to sem mislil. Se povsem strinjam, da je druga sezona veliko slabša.

Obstaja pa tudi prvosebna pobijalščina zombijev od Activisoona, kjer smo v vlogi Daryla Dixona. Čeprav je zadeva dost skritizirana na račun puste grafike, slabe zgodbe pa men igra ni bila slaba, saj je vsebovala predvsem občutek, da si zelo ranljiv, kronično pomanjkanje streljiva, shrljiv občutek, zvok privablja zombije, pomanjkanje vode in hrane pa te naredi dokaj ranljivega. Osebno sem nekako užival.

Kar dobra epizoda zdaj se pa bojim, da bo spet ratalo malo dolgacjt.

sheeshkar ::

oo7 je izjavil:

Jaz upam, da se bodo tukaj malo ustalili in da to mesto nima kakšnih temačnih skrivnosti. To smo že večkrat obdelali (Woodbury s psiho-guvernerjem in kanibali v Terminusu - oboji so se predstavljali kot "dobri"). Rad bi videl malo grajenja skupnosti v apokalipsi in morda raziskovanje preostalega sveta (najprej Washington, morda kaj več kasneje). Čas je že, da liki spoznajo tudi kakšno res "dobro" skupino ljudi, s katerimi bodo vsaj nekaj časa sodelovali. Tako bo tudi naslednji negativec veliko bolj zanimiv.

sheeshkar je izjavil:

Jaz upam, da se bodo tukaj malo ustalili in da to mesto nima kakšnih temačnih skrivnosti.

Rad bi videl malo grajenja skupnosti v apokalipsi in morda raziskovanje preostalega sveta (najprej Washington, morda kaj več kasneje).

Čas je že, da liki spoznajo tudi kakšno res "dobro" skupino ljudi, s katerimi bodo vsaj nekaj časa sodelovali. Tako bo tudi naslednji negativec veliko bolj zanimiv.

SPOILER!!!!!!

Aleksandrija ima svoje temačne skribnosti.

Na grajenje skupnosti boš moral še malce počakat.

Naslednji veliki negativec je boljši od prejšnjega in to je bil Guverner.

Strip čaka sedaj čaka na tretjega velikega.

Zmajc ::

Nimajo vsi temačne skrivnosti. :P?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Zmajc ()

sheeshkar je izjavil:

oo7 je izjavil:

Jaz upam, da se bodo tukaj malo ustalili in da to mesto nima kakšnih temačnih skrivnosti. To smo že večkrat obdelali (Woodbury s psiho-guvernerjem in kanibali v Terminusu - oboji so se predstavljali kot "dobri"). Rad bi videl malo grajenja skupnosti v apokalipsi in morda raziskovanje preostalega sveta (najprej Washington, morda kaj več kasneje). Čas je že, da liki spoznajo tudi kakšno res "dobro" skupino ljudi, s katerimi bodo vsaj nekaj časa sodelovali. Tako bo tudi naslednji negativec veliko bolj zanimiv.

Mislim, da bo tako kot si napisal. Še 5 delov je, do konca sezone v finalu pa bo spet en orng hudič.

Outcast ::

Ful dober del, sam mi je sumljiva Alexandria.
Pričakujem (spet) kake temačne skrivnosti tega mesta; že to je čudno, da so v 'izvidnico' poslali dva gaya...

Outcast je izjavil:

Ful dober del, sam mi je sumljiva Alexandria.
Pričakujem (spet) kake temačne skrivnosti tega mesta; že to je čudno, da so v 'izvidnico' poslali dva gaya...

Mogoče sta pa good gaya ...

1.5/5 facepalmov.

Ni rako napačna epizoda.

SPOILER
----------------------------------------------
0.5 facepalma gre na račun spet klasičnega fuckupa. Kot, da niso že 100x šli skozi isto situacijo (govorim tisto na cesti). Kaj bi se že lahko naučili.
1 facepalm zato, ker jim nekdo spet ponuja počitnikovanje, nihče pa ne vprašaša po detajlih. Really guys?

janez18 ::

jst pa mislm , da so oni zanalšč posnel to tko da bomo mi misll, da bo spet neka prevara: un ki jih je gledu za traktorjm, model ni takoj hotu pojest unga k mu je dav rick za "probat", tist avtodom, k je tm zlo "lepo" nastavlen in naložen s hrano... men se zdi , da oni hočjo, da mi gledalci mislemo, da jih bojo zdej takoj hotl ugrabt al ubit al neki.... nrdijo serijo tko, da je zmerm zanimiva, da te presenet in zdej bo glih obratno kokr pričakujemo

haha... mogoče res mal preveč fantaziram sam to jst mislm... men je serija dobra... glih tok da mi poprav brezvezn pondelk :DDDD

vostok_1 je izjavil:

1 facepalm zato, ker jim nekdo spet ponuja počitnikovanje, nihče pa ne vprašaša po detajlih. Really guys?

Glede na to da niso imeli skoraj nič hrane/vode niti pretirano varnega zavetišča je razumljivo da je večina hotela tja.

Vprašat kako tam deluje sistem, ni nič odveč. Saj je Michonne recimo vprašala zakaj ni ljudi. Too little too late.

vostok_1 je izjavil:

Vprašat kako tam deluje sistem, ni nič odveč. Saj je Michonne recimo vprašala zakaj ni ljudi. Too little too late.

Glede, da so malce nazaj že srečali "prijazne ljudi", ki so se na koncu izkazali za kanibale je njihov sum utemeljen. Kdo pa ne bi bil sumnjičav, da ni to spet novo gnezdo kanibalov. Na koncu se za zidivu Alksandrije slišijo otroški glasovi in se vidi Ricku na očeh, da se je sprostil. A otroci pa ne slučajno ne jedo človeškega mesa. :D.

Parav boleče zanimivo je, da ni nikje več domačih živali. To je ena taka ogromna bedarija.

Absolutno. Sum mora bit. Saj zato sem facepalmau, ker po vsemu temu, se jim ne da kaj več poizvedet o tem placu.

Prvo stvar, ki bi jaz vprašal je: "Where are the farms?" ali "Kdaj cvetijo jablane?"

Jaz bi se najprej vprašal, zakaj iščejo "kandidate"?

Večkrat zagovarjam serijo, češ da ni primarno Zombi grozljivka, ampak post-apocalypse survival drama. Ampak tole obnašanje "naše" skupine je pa res mal bebavo. Veliko veliko preveč naivni so. Kot da niso ravno skoraj vsi skup pomrli v loncih ljudožercev.

Tole iskanje kandidatov je enostavno prenevarno, da bi bilo resnično. Dva na pol sposobna tipčka, oborožena z malim revolverčkom, iščeta preživele, da bi se pridružili? Kaj, če bi nekaj mesecev pred tem naletela na Governorjevo skupino? Ali pa na skupino, s katero je nekaj časa prebil Daryl? Aja, potem se jim pa ne bi pokazala? Ker sta tako sposobna, da ne bi mogla pasti v zasedo ali pa jih čisto po naključju srečat? Da neznatnega problema z zombiji ali potepuškimi psi ne omenjamo.

Ljudje so postali nevarni, tukaj pa hodijo "odposlanci" po svetu tko kot neki Mormoni od vrat do vrat in oznanjajo "odrešitev"? Does not compute.

Če imaš varno, ograjeno mesto, z zadosti ljudmi in zadosti resourci, potem je najbolj varna varianta keeping a low profile. Če pa se že greš odrešitelja, pa pošiljaš v okolico ekspedicije po 10 ali 20 do zob oboroženih ljudi. Ne pa, da tvegaš, da te bo sovražna skupina ubila zaradi nahrbtnika s konzervami hrane ali pa zaradi delujočega avtodoma z obilnimi zalogami vode in hrane. Oz. če so nekoliko bolj človeški, tvegaš da ti bo vsak Rick v skupini izbil 1-2 zoba med tem, ko boš skupino prepričeval, da nisi nevaren.

Kot rečeno, tole je res kr nekaj. Zato - zakaj iščejo kandidate? Jim primanjkuje ljudi in resursov? Potem tisto mesto očitno ni tako zelo varno, kot trdijo. A rabijo njihovo orožje? Morda njihovo meso?
- Hoc est qui sumus -

Zgodovina sprememb…

• spremenil: imagodei ()

Najbrž so naveličani, da morajo skos iskati prenočišče, da so lačni in žejni tako, da tole se jim zdi kot raj.
Bomo videli kaj bo edini proti je bil Rick kdo je imel prav bomo pa videli>:D

oo7 je izjavil:

Najbrž so naveličani, da morajo skos iskati prenočišče, da so lačni in žejni tako, da tole se jim zdi kot raj.
Bomo videli kaj bo edini proti je bil Rick kdo je imel prav bomo pa videli>:D

Sej ne pravim, da ni vredno raziskati. Ampak - tega bi se lahko lotili malce bolj previdno, ane. V avtodomu je hrane in pijače vsaj za prvo silo. Lahko bi si vzeli 2 dni časa, se približali ponoči...

Tudi v postapokaliptičnem svetu se da naredit simpl periskop (http://www.wikihow.com/Make-a-Periscope - npr. iz PVC cevi, dveh koncev ogledala in malo lepila... To bi sicer lahko naredili že davno, surovine so v vsaki Merkur-like štacuni) in pogledat čez nekaj metrov visoko ograjo.

Mislim, lihkar so bili na poti v Washington, zdaj imajo delujoče prevozno sredstvo. Nenazadnje bi z njim lahko pokrili več terena, našli vodo, hrano, potem pa: piči v Washington. Če se izkaže, da tam ni ničesar, se še vedno lahko vrnejo. Bistveno je to, da so menda precej blizu. Če bi bili na Floridi, bi bilo nemara res bolj smiselno opustiti misel na Washington.

Nenazadnje jima tipa potem celo razkrijeta lokacijo in skupina se odpravi tja. Na poti se dobesedno peljejo mimo Washingtona (na cestni tabli je napis Washington 3 miles in v daljavi celo vidijo slavni Washingtonski spomenik (obelisk)).
- Hoc est qui sumus -
««
30 / 86
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

The Walking Dead (Daryl & Carol) spinoff (strani: 1 2 )

Oddelek: Sedem umetnosti
617153 (672) oo7
»

Fear the Walking Dead (strani: 1 2 3 418 19 20 21 )

1015349891 (29878) oo7
»

The Walking Dead (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Igre
13339273 (7451) oo7
»

The Walking Dead - Spin-Off (2020 - )

498382 (3404) oo7
»

Tv serija : Ash vs Evil Dead (strani: 1 2 )

8619871 (12405) oo7

Več podobnih tem