Forum » Izdelava spletišč » CSS pomoč
CSS pomoč
pitbull1336 ::
Lep pozdrav
V menuju bi se mi morala spremeniti slika ko grem z miško preko tako kot je vidno na sliko spodaj, pa se mi ne, mogoče kdo ve ki je napaka?
tukaj je css koda
pa zanima me še kako postavim besedilo vertikalno na sredino
hvala
lp
V menuju bi se mi morala spremeniti slika ko grem z miško preko tako kot je vidno na sliko spodaj, pa se mi ne, mogoče kdo ve ki je napaka?
tukaj je css koda
body ul a:hover { display:block; height:32px; width: 140px; vertical-align: 30px; text-align: center; color:white; background-image:url(slika1.gif); } body ul a:link { display:block; height:32px; width: 140px; vertical-align: 30px; text-align: center; color:white; background-image:url(slika2.gif); } body ul a:visited { display:block; height:32px; width: 140px; text-align: center; color:white; background-image:url(slika2.gif); }
hvala
lp
- premaknil iz Programiranje: bluefish ()
Haniball ::
Opažam, da imaš ogromno stvari podvojenih. Naredi si "body ul a" selector in v njega nameči vse kar je skupno, ostalo pa v specifične.
Glede nespreminjanja ozadja...
Pravilni vrstni red je: link, visited, hover, active.
Vir: http://www.w3schools.com/css/css_link.a...
Glede nespreminjanja ozadja...
When setting the style for several link states, there are some order rules:
* a:hover MUST come after a:link and a:visited
* a:active MUST come after a:hover
Pravilni vrstni red je: link, visited, hover, active.
Vir: http://www.w3schools.com/css/css_link.a...
Trinitron ::
pitbull1336 je izjavil:
...
Namesto vertical-align: 30px napiši line-height:30px;
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Trinitron ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Vse, kar ste si želeli vprašati o CSS, pa si niste upali. (strani: 1 2 3 4 … 23 24 25 26 )Oddelek: Izdelava spletišč | 346147 (5284) | sunniegoldie |
» | Prikaz strani na različni resoluciji-JoomlaOddelek: Izdelava spletišč | 1941 (1669) | kr?en |
» | Kontaknti obrazec - potrebujem pomočOddelek: Programiranje | 1153 (875) | cobrica |
» | dve slike za ozadje hoverjaOddelek: Izdelava spletišč | 1499 (1364) | tec |
» | CSS background-image in IE6?Oddelek: Izdelava spletišč | 3068 (2934) | Road Runner |