» »

Siol ruter + Dlink ruter + NAS

Siol ruter + Dlink ruter + NAS

bluesman ::

Lep pozdrav,

situacija je taka:

Doma imam siolov ruter v katerega pride internet. Od tam imam potegnjen kabl v prvo nadstropje v DLINK Dir-655 ruter. Na ta ruter je priklopljen NAS DS-211J. Dela vse vredu: internet, povezava do NAS-a ...

Edini problem je, da ne morem dostopati iz oddaljene lokacije na NAS. Torej, ko se prijavim preko dyndns.org mi zahteva geslo in uporabniško ime od spodnjega ruterja (siolovega)

A kdo ve, kako naštimat zadevo, da bo signal šel skozi spodnji ruter direkt na NAS, da se bom lahko hvalil na šihtu kaki strokovnjak sem? :)

Če obstaja odgovor na tem forumu bi prosil za napotitev tja - sem v službi in me šef grdo gleda. Ne morem brskati po internetu.

Hvala.

Yacksy ::

[Router] Kako forwardirat oz. odpret porte

Samo pazi, da boš ustrezno nastavil varnostne pravice, da ti ne bo mogel vsak lipe heknit NAS-a in dol pobrat tvojih datotek ...
Shit happens

Tako enostavno to verjetno ni. Porti so odprti. Problem je na začetku. Ko se želim logirati v NAS mi zahteva uporabniško ime in geslo od siolovega ruterja. Ko ga vpišem se odprejo siolove nastavitve. Torej siolov ruter. Jaz pa želim, da gre mimo tega ruterja skozi dlinkov ruter v nas in zahteva geslo od NAS strežnika.

Yacksy ::

A se da na NAS-u prestaviti port za Web Management na kakšnega drugega? Če da, prestavi port in odpri ustrezen port na usmerjevalniku.
Shit happens

Samo za info, če bo kdo kaj podobnega delal:

Rešitev je bila dokaj preprosta,

na drugi ruter (dlinkov) je bilo potrebo spremeniti vrsto povezave in sicer na pppoe. Torej je nastavitev za povezavo na obeh ruterjih enaka. Sem mislil, da spodnji ruter potem ne bo delal, ampak dela vse brez problema.

Lep pozdrav.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

[Router] Kako forwardirat oz. odpret porte (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Omrežja in internet
372340525 (40981) ignats
»

Bridge mode

Oddelek: Pomoč in nasveti
283844 (2874) imagodei
»

Kateri ruter?

Oddelek: Pomoč in nasveti
123085 (2597) RuskiSnajper
»

Po zamenjavi modema internet preko wirelesa ne dela (zelo zanimiv problem) (strani: 1 2 )

5623263 (22179) MTB
»

TP-LINK TL-WR642G

61048 (814) mtic

Več podobnih tem