» »

DVB-T predvajalnik preko antene?

DVB-T predvajalnik preko antene?

jerry2000 ::

Pozdrav

Za DVB-T prehod se nisem kaj dosti zanimal za pretvornike, ker imam TV. Me je pa danes (jasno, kdaj pa bi) 80 letna soseda prosila, če ji pomagam s pretvornikom. Ima nek star TV ki nima še scarta.

Iščem okrog in malo gledam specifikacije, ali se mi samo zdi, da ali je njen TV za v smeti, ker kar ne najdem takega sprejemnika, ki bi imel tako kot so imeli videorekorderji, da bi signal analogni potoval po koaksialcu na 32-34 kanal na TV-ju.

Morda kdo ve ali to sploh obstaja ali če nimaš "scarta" moraš kupiti nov TV.

Hvala vnaprej
Jerry and Tom

KoMar- ::

Google.si: rf modulator

Hvala. To je RF modulator torej kar doda signal v antenski spekter. Samo a potem je treba še to kupiti poleg DVB-T pretvornika? Sem mislil da imajo to že vgrajeno.
Jerry and Tom

KoMar- ::

Če DVB-T pretvornik nima antenskega izhoda, potem nima vgrajeno ;)

Razumem, samo mislil sem da kdo ve za pretvornik, ki to IMA vgrajeno.
Jerry and Tom

Alexius Heristalski ::

Homecast T3100
Edision Triton

KoMar-: Veliko sprejemnikov ima antenski izhod, ker imajo RF loop, ampak to seveda ne pomeni, da imajo vgrajen modulator.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Hvala
Jerry and Tom

kremenko1 ::

Redkvica ::

Jaz sem tudi morala 'oskrbeti' en ultra predpotopen televizor, ki nima scart vhoda. Zanimala sem se pri gospodu, ki ima spletno stran http://www.pinosat-sp.si/ in mi je povedal, da prodaja en model pretvornika, ki ima na antenskem izhodu (koaksialni izhod) pretvorjen signal za v televizor. Potem tistega pretvornika sicer nisem kupila, ker sem rajši kupila en bolj poceni pretvornik, ga s scart kablom povezala na videorekorder (ki ima scart vhod) in potem gre slika kot do sedaj v TV po koaksialnem kablu. Videorekorder pa se tako ali tako vedno uporablja zraven tega TVja, ker TV niti svojega daljinca nima:) Če pa ta nona nima videorekorderja, je pa tisti pretvornik od pinosata morda rešitev zanjo.

Zgodovina sprememb…

• spremenila: Redkvica ()

k4vz0024 ::

"KoMar-: Veliko sprejemnikov ima antenski izhod, ker imajo RF loop, ampak to seveda ne pomeni, da imajo vgrajen modulator."

Čemu pa potem služi RF loop?

Lp

neres ::

Da lahko spelješ en antenski kabel še do TVja ali kamorkoli hočeš.

k4vz0024 ::

Pa je 3o analogni signal iz RF loop ali že moduliran digitalni?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: k4vz0024 ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Digitalni TV sprejemnik/komunikator...

Oddelek: Zvok in slika
132949 (1211) Bezukhoff
»

digitalni satelitski sprejemnik

185345 (5097) green heart
»

digitalni sprejemnik

329219 (6764) 6151
»

združitev dvb-t in kabelske

196165 (4932) Daniel
»

Stare televizije bodo zastarele (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
14611954 (8414) AngelOfDeath

Več podobnih tem