Forum » Zvok in slika » DVB-T predvajalnik preko antene?
DVB-T predvajalnik preko antene?
jerry2000 ::
Pozdrav
Za DVB-T prehod se nisem kaj dosti zanimal za pretvornike, ker imam TV. Me je pa danes (jasno, kdaj pa bi) 80 letna soseda prosila, če ji pomagam s pretvornikom. Ima nek star TV ki nima še scarta.
Iščem okrog in malo gledam specifikacije, ali se mi samo zdi, da ali je njen TV za v smeti, ker kar ne najdem takega sprejemnika, ki bi imel tako kot so imeli videorekorderji, da bi signal analogni potoval po koaksialcu na 32-34 kanal na TV-ju.
Morda kdo ve ali to sploh obstaja ali če nimaš "scarta" moraš kupiti nov TV.
Hvala vnaprej
Za DVB-T prehod se nisem kaj dosti zanimal za pretvornike, ker imam TV. Me je pa danes (jasno, kdaj pa bi) 80 letna soseda prosila, če ji pomagam s pretvornikom. Ima nek star TV ki nima še scarta.
Iščem okrog in malo gledam specifikacije, ali se mi samo zdi, da ali je njen TV za v smeti, ker kar ne najdem takega sprejemnika, ki bi imel tako kot so imeli videorekorderji, da bi signal analogni potoval po koaksialcu na 32-34 kanal na TV-ju.
Morda kdo ve ali to sploh obstaja ali če nimaš "scarta" moraš kupiti nov TV.
Hvala vnaprej
Jerry and Tom
jerry2000 ::
Hvala. To je RF modulator torej kar doda signal v antenski spekter. Samo a potem je treba še to kupiti poleg DVB-T pretvornika? Sem mislil da imajo to že vgrajeno.
Jerry and Tom
Alexius Heristalski ::
Homecast T3100
Edision Triton
KoMar-: Veliko sprejemnikov ima antenski izhod, ker imajo RF loop, ampak to seveda ne pomeni, da imajo vgrajen modulator.
Edision Triton
KoMar-: Veliko sprejemnikov ima antenski izhod, ker imajo RF loop, ampak to seveda ne pomeni, da imajo vgrajen modulator.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini
Redkvica ::
Jaz sem tudi morala 'oskrbeti' en ultra predpotopen televizor, ki nima scart vhoda. Zanimala sem se pri gospodu, ki ima spletno stran http://www.pinosat-sp.si/ in mi je povedal, da prodaja en model pretvornika, ki ima na antenskem izhodu (koaksialni izhod) pretvorjen signal za v televizor. Potem tistega pretvornika sicer nisem kupila, ker sem rajši kupila en bolj poceni pretvornik, ga s scart kablom povezala na videorekorder (ki ima scart vhod) in potem gre slika kot do sedaj v TV po koaksialnem kablu. Videorekorder pa se tako ali tako vedno uporablja zraven tega TVja, ker TV niti svojega daljinca nima:) Če pa ta nona nima videorekorderja, je pa tisti pretvornik od pinosata morda rešitev zanjo.
Zgodovina sprememb…
- spremenila: Redkvica ()
k4vz0024 ::
"KoMar-: Veliko sprejemnikov ima antenski izhod, ker imajo RF loop, ampak to seveda ne pomeni, da imajo vgrajen modulator."
Čemu pa potem služi RF loop?
Lp
Čemu pa potem služi RF loop?
Lp
k4vz0024 ::
Pa je 3o analogni signal iz RF loop ali že moduliran digitalni?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: k4vz0024 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Digitalni TV sprejemnik/komunikator...Oddelek: Zvok in slika | 2949 (1211) | Bezukhoff |
» | digitalni satelitski sprejemnikOddelek: Zvok in slika | 5345 (5097) | green heart |
» | digitalni sprejemnikOddelek: Zvok in slika | 9219 (6764) | 6151 |
» | združitev dvb-t in kabelskeOddelek: Zvok in slika | 6165 (4932) | Daniel |
» | Stare televizije bodo zastarele (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 11954 (8414) | AngelOfDeath |