Forum » Pomoč in nasveti » Problem s SB Live! zvočno kartico (win XP)
Problem s SB Live! zvočno kartico (win XP)
poga ::
Živjo!
Imam sledeče probleme (v XPjih) s Soundblaster Live! Player zvočno kartico:
1. Ko menjam jakost zvoka se namesto zvočnikov, ki so povezani s SBjem oglasi zvočnik računalnika - samo pisk. Včasih (oz. ob prvotni instalaciji) se je ob spremembi te nastavitve oglasil moj SB z veliko bolj prijetnim tonom kot pa samo pisk. Kako to spremeniti nazaj??? oz. zaradi česa se je to spremenilo?
2. Windowsupdate mi ves čas ponuja možnost nadgraditve driverjev, vendar ko to hočem storiti zadeve ne more instalirati - napiše samo instalacija je bila neuspesna... ?!?!
3. V igras sem opazil, da če izberem EAX mi zvok sploh ne deluje, čeprav naj bi tale kartica to vsekakor podpirala (čip je EMUK 101).
Danes sem pravkar 2h probaval naslednje:
a. na novo instalirati driverje, ki sem jih DL iz uradne SB strani - nič ni pomagalo - enaki problemi
b. deinstalacija driverjev in poskus instaliranja driverjev iz originalnega CDja - to je zadevo še bolj pokvarilo in potreboval sem pol ure da mi je kartica sploh zopet začela delati
Kaj lahko še probam? Pozna kdo kakšno rešitev za moje probleme?
lp,
PoGa
Imam sledeče probleme (v XPjih) s Soundblaster Live! Player zvočno kartico:
1. Ko menjam jakost zvoka se namesto zvočnikov, ki so povezani s SBjem oglasi zvočnik računalnika - samo pisk. Včasih (oz. ob prvotni instalaciji) se je ob spremembi te nastavitve oglasil moj SB z veliko bolj prijetnim tonom kot pa samo pisk. Kako to spremeniti nazaj??? oz. zaradi česa se je to spremenilo?
2. Windowsupdate mi ves čas ponuja možnost nadgraditve driverjev, vendar ko to hočem storiti zadeve ne more instalirati - napiše samo instalacija je bila neuspesna... ?!?!
3. V igras sem opazil, da če izberem EAX mi zvok sploh ne deluje, čeprav naj bi tale kartica to vsekakor podpirala (čip je EMUK 101).
Danes sem pravkar 2h probaval naslednje:
a. na novo instalirati driverje, ki sem jih DL iz uradne SB strani - nič ni pomagalo - enaki problemi
b. deinstalacija driverjev in poskus instaliranja driverjev iz originalnega CDja - to je zadevo še bolj pokvarilo in potreboval sem pol ure da mi je kartica sploh zopet začela delati
Kaj lahko še probam? Pozna kdo kakšno rešitev za moje probleme?
lp,
PoGa
Paramedic ::
Js mam enako kot ti, pa sm se tut nekoč s tem ubadal. Rešu sm tako, da sm vse creativove stvari dol vrgu, pa dal gor samo gonilnike iz update strani.
Tu sm tut mel enak problem, da se niso inštaliral, ki sem ga sicer takrat pustil, pa na novo dal win, ker jih takrat še nism mel dolgo gor. Ampak to boš po moje rešu tako, da vse driverje v zvezi z zvočno in njegovo programje daš dol. Pol pa greš na update in si potegneš dol cel paket. To narediš tako, da greš pod options na tisti strani in si obkljukaš Display link to the update catalog. Pa pol na desni izbereš win update catalog in tam gonilnike potem. Tako boš vsaj cele dobu, da ne bo treba vsakič na novo DL.
Še bolje pa, da si kr SP1 za xp daš gor, kjer so gonilniki že not, se mi zdi.
Tu sm tut mel enak problem, da se niso inštaliral, ki sem ga sicer takrat pustil, pa na novo dal win, ker jih takrat še nism mel dolgo gor. Ampak to boš po moje rešu tako, da vse driverje v zvezi z zvočno in njegovo programje daš dol. Pol pa greš na update in si potegneš dol cel paket. To narediš tako, da greš pod options na tisti strani in si obkljukaš Display link to the update catalog. Pa pol na desni izbereš win update catalog in tam gonilnike potem. Tako boš vsaj cele dobu, da ne bo treba vsakič na novo DL.
Še bolje pa, da si kr SP1 za xp daš gor, kjer so gonilniki že not, se mi zdi.
End transmission.
ja probal sem tudi to - uninstall vseh creative driverjev (tako da je v bistvu samo zvocnik od racunalnika deloval). Potem sem sel na Windowsupdate in spet mi je ponudilo tiste driverje, ki pa jih na zalost zopet ni hotelo instalirati. Tako da mi ni preostalo drugega kot se enkrat instalirati driverje, ki sem jih potegnil dol iz SB strani.
Na zalost pa trenutno reinstall Windows-ov ne pride v postev - imam pa instaliran SP-1, samo na zalost nic ne pomaga...
lp,
PoGa
Na zalost pa trenutno reinstall Windows-ov ne pride v postev - imam pa instaliran SP-1, samo na zalost nic ne pomaga...
lp,
PoGa
SmoKey ::
Že star problem ki ga znam rešit :) Najprej iz original CD- ja inštaliraj vso programsko opremo ki misliš da jo potrebuješ ( jaz mam recimo inštaliran surround mixer, pa creative recorder, pa midi vzorce)! In to namesti brez originalnih driverjev.Potem restarti computer naloži zadnje driverje iz neta še enkrat restarti in stvar dela k pr norcih!!!
Živalsk vrt iz silicijeve doline
hm, bom probal, ceprav sem kar malo skepticen, da bo tole delovalo. Namrec kaj pa ce npr. sploh ne rabim nobenih dodakob (mixerjev in podobno) - a ni potem enako kot ce bi kar takoj najnovejse driverje z neta potegnil in jih instaliral? Namrec to sem ze probal in ni delovalo...
bom danes zvecer probal in sporocim, ce se bo situacija kaj izboljsala.
bom danes zvecer probal in sporocim, ce se bo situacija kaj izboljsala.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | NVIDIA DriversOddelek: Pomoč in nasveti | 1663 (1285) | turob2 |
» | Računalnik se ne ugasne oz. Windows se ne zaustaviOddelek: Pomoč in nasveti | 4299 (4200) | The_hammer |
» | Pinnacle PCTV revealed (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 7236 (5172) | maxy |
» | Fortissimo2 driverji se obnašajo idiotsko.Oddelek: Zvok in slika | 1016 (916) | Gabro |
» | Telemach kabelski internet - cudna tezavaOddelek: Omrežja in internet | 3276 (3029) | poga |