» »

vmware player + xp + usb

vmware player + xp + usb

vres.ales ::

je poskušal kdo namestit vmware na zunanji disk?
v službi nimamo admin pravic in ne moremo igrat iger, torej bi namestil vmware na zunanji disk. Moram pa laufat vsaj xpje, linuxi ne pridejo v upoštev, ker ne laufajo gor igre

Cold1 ::

Navidezni stroji za svoje delovanje potrebujejo razne v okna nameščene komponente (storitve), ker le teh na službenem računalniku ne bo, tudi programa za poganjanje navideznih strojev ne boš mogel pognati.

Lahko pa doma namestiš igro, ki ne potrebuje dostopa do uporabniškega profila in registra (starejše so vse take) ji odvzameš zaščito pred kopiranjem (no CD crack) ter jo odneseš v službo.

Za administratorje: uporabljajte v Okna vgrajeni AppLocker ter preprečite poganjanje programske opreme, ki je niste odobrili; s tem se znebite problemov z virusi (exploit-i so seveda še vedno možni) ter problemov z uporabniki, ki ne razumejo, da službeni računalniki niso namenjeni njihovim osebnim interesom.

Za uporabnike: kupite si prenosni računalnik in, če imate v službi pač preveč časa, "guncajte afne" na njem.;)

vres.ales ::

Igral bi samo eno igro. Kalonline ta pa za igranje uporablja dll, vendar samo svoje. In že to je dovolj da je ne morem igrat brez admin pravic, ker mi javi da sploh brez admin pravic igre ne morem zagnat.

zato sem iskal kako bi prišel mimo tega in mi je prvo padel na pamet vmware. Razmišljal sem tudi o bypassu admina vendar je log in preko serverja in bi potem verjetno imel sranje :D

kako pa namestim vindowse na prenosni disk? ker bi potem s ponovnim zagonom kompa lahko enostavno z boot priority zaobšel vse in normalno igral

Cold1 ::

Ne izzivaj dobre volje delodajalca.:P

Če imaš v službi res preveč časa, potem najprej razmisli o dogovoru, kjer bi lahko predčasno odšel z dela, če bi že opravil za tisti dan; alternativno pa bi se lahko dogovoril o povišanju plače in povečanju obsega nalog, ki jih opravljaš.

Če pa res nimaš drugih možnosti kot da strmiš v zrak, pa si omisli rabljen prenosnik za kakih 100 ali morda 200 Evrov in pač igraj na njem.

Službeni računalnik ni tvoja lastnina, brez dogovora z nadrejenimi na njem ne moreš poganjati programov, sploh pa ne igric; taka praksa lahko privede zgolj do tega, da ti bodo zaklenili Okna, da ne boš mogel niti ikonice ne namizju premaknit brez dovoljenja.

--------------------------------------------

Da ne bi slučajno poganjal drugih Oken s prenosnega diska, to lahko povzroči kup problemov za IT, da možnih okužb z raznimi virusi, ki bi jih privlekel od doma niti ne omenjam.

vres.ales ::

Sem že mislil da bom enkrat za spremembo dobil pameten odgovor.

Cold1 ::

Jah, sorry Aleš, ampak v tvojem interesu je, da se ne zezaš; v Oknih se namreč da, če administratorji to želijo, spremljati vse kar se zažene, kar pomeni, da ne moreš prikriti katere programe ali rač. igrice si poganjal.

Bolje je (zate), da se nekako dogovoriš z nadrejenimi ali pa si omisliš lasten računalnik za bluzenje.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Glavni razlogi za okužbe v podjetjih: elektronska pošta, družinski člani, pornografij

Oddelek: Novice / Varnost
3610202 (8281) MrStein
»

Službeni prenosni računalnik (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
9013183 (11904) Daedalus
»

Linux VirtualBox kot Live CD?

Oddelek: Pomoč in nasveti
5848 (797) Damiani
»

vohunjenje v službi (mreža) (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
9714446 (8234) neonX
»

Pomoč pri laptopu ZAŠČITA

Oddelek: Pomoč in nasveti
251365 (924) Azrael

Več podobnih tem