» »

Trdi disk

Trdi disk

feedback03 ::

Torej imam 2 trda diska, en je star 4 mesece (WD20EARS), drugi pa 3 leta (nek Seagate pač)...

Ker se mi je odklopil kabel, ki povezuje ohišje z matično, sem ga priklopil, ker pa je bila v ohišju svinjarija, sem vzel diska ven ter vse lepo spihal.

Kakorkoli, ko sem nesel računalnik nazaj noter, sem nanj dal diska, da mi ne bi bilo treba 2x hoditi (kar se je izkazalo za fail). Ko sem vse prinesel v sobo, sta se mi diska lepo odpeljala dol ter pristala meter in pol na tleh (na neki ubogi preprogi).

Računalnika nisem prižgal vsaj 2 uri od nesrečnega dogodka (nepomemben podatek), saj sem se igračkal z vijaki itd.

Ko sem vse porihtal, sem prižgal računalnik (takrat mi je WD-ja še zaznalo) in na hitro naredil hiter error scan v HD Tune PRO-ju. Pri Seagateu mi ni našlo nobenih napak (se pa sliši škrtanje vsakih par sekund), WDja pa ni šlo niti pregledati.

Zatem sem računalnik ugasnil, ko pa sem ga za nekaj časa prižgal nazaj pa mi WDja niti zaznalo ni več (SATA 1 = prvi disk; SATA 2 = prazno; SATA 3 = DVD pogon).

Za podatke (kakih 500GB) me ne boli ravno, ker ni nobenih pomembnih (3-4 predstavitve, bolj me boli da sem pred 4 meseci zanj dal 130€ :(), bolj me zanima če je še kaj upanja za diska, ali (bo)sta šla oba rakom žvižgat...

edit// uf pa je nastal cel roman

Nagi Bator ::

Skrtanje?! Hja...:|

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zanesljivost diskov drugič: zmagovalec Hitachi (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Diski
6125774 (21746) ZigaZiga
»

Nova anketa: kateri znamki trdega diska najbolj zaupate hrambo podatkov? (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ankete
567307 (6262) GrimReaper
»

Najtišji trdi disk,.... kaj predlagate

Oddelek: Kaj kupiti
473204 (1924) antonija
»

HITACHI 7K250 160GB 7200 ATA133 8MB po štirih mescih šel žvižgat rakom.. (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
835949 (3805) SebaR
»

Vprašanje za lastnike hittachi/ibm 120gb 8mb in wd 120gb 8mb

Oddelek: Kaj kupiti
271775 (1447) CaqKa

Več podobnih tem