» »

Tožbe z zavarovalnico, kakšna je praksa, odškodnina!

Tožbe z zavarovalnico, kakšna je praksa, odškodnina!

Mare86 ::

pozdravljeni,

Če je že kakšna tema o nečem takem, se opravičjuem, vendar nisem zasledil nikjer.Torej:
Zanima me kakšna je praksa oz. koliko časa zna stvar trajati v primeru tožbe z zavarovalnico.Zanima me, če je imel kdo kakšno izkušnjo z tožbami z zavarovalnico. In z tožbo, mislim, da se doseže bolj "pravično" odškodnino.Koliko časa znajo trajati postopki in pa nasploh celotno "dogajanje".Mel sem namreč prometno nesrečo, sedaj sem na bolniški že cca. leto in pol (povzročitelj prometne nesreče je že bil obsojen, torej vse je črno na belem, da nisem jaz ničesar kriv).Ker pa pričakujem, da se bo stvar znala zavleči (kajti verjamem, da mi zavarovalnica nebo ponudila pravšnje odškodnine - sem slišal, da imajo tako "navado" :(), me zanima kaj me čaka. Zanima me kakšne izkušnje imate vi, če kdo!Pa tudi seveda, kako je potem z civilnimi tožbami, kateri dejavniki vplivajo in pa koliko se "splača" oz. ali je vredno.Kakorkoli že...na kaj se morem vse pripravit, da mi nebo to povzročilo še dodatne težave!:'(

Hvala za vaše odgovore!!!

Zheegec ::

če imaš triglav, je velika verjetnost, da ne bo težav. Moj oče je paraplegik in so mu odškodnino izplačali brez težav, v enem tednu po predložitvi papirjev.
Socialna služba za razliko je pa katastrofa, so samo ena velika ovira, kjer ti pomagajo samo veze.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Gandalfar ::

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Primoz ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Odgovornost iz obveznega zavarovanja in civilna tožba

Oddelek: Na cesti
245052 (4180) MrStein
»

Vaše izkušnje s Poravnavo? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6016647 (11948) TheJack
»

kateri odvetnik za odškodnino - imate kakšne izkušnje?

Oddelek: Loža
4732288 (16873) mirkuma
»

Prometna nesreča-pomoč (strani: 1 2 )

7818417 (14571) fikus_
»

Prometna nesreča - odškodnina?

3510014 (6535) SkIDiver

Več podobnih tem