Forum » Pomoč in nasveti » CPU ventilator stalno na polno
CPU ventilator stalno na polno
P4ajo ::
Torej...
V roke sem dobil star bratov računalnik...(amd athlon 64 3200+) Pred približno letom dni, je imel okvaro matične plošče in mu je serviser dal novo (Asrock 939N68PV-GLAN) (takrat je problem nastal). Računalnik je bil od takrat zelo malo rabljen (in problem je bil stalno prisoten).
Problem je, da se cpu ventilator stalno vrti na polno (boli glava) (v biosu kaže ~3600rpm), čeravno cpu ni niti približno tako vroč (~40°C), da bi bilo to potrebno (in pred menjavo matične, je deloval zelo tiho).
Poskusil sem že z cool'n quiet, kot tudi z Q-fan (kjer je zraven pisalo, da moram imeti 4 pinski priključek, če želim to uporabljat), brez vsakega učinka.
Torej, ko sem gledal, kaj bi lahko bi problem, sem opazil, da ima matična 4 pine za cpu fan, ventilator pa zgolj 3 luknje.
Mogoče kakšna ideja, kaj narediti, da bi ga vsak za silo stišal?
Mislim, da se mi kupovati novo matično niti splača, glede na to, da je računalnik tako ali tako star. (Nesel ga pa tudi nebi nazaj serviserju).
V roke sem dobil star bratov računalnik...(amd athlon 64 3200+) Pred približno letom dni, je imel okvaro matične plošče in mu je serviser dal novo (Asrock 939N68PV-GLAN) (takrat je problem nastal). Računalnik je bil od takrat zelo malo rabljen (in problem je bil stalno prisoten).
Problem je, da se cpu ventilator stalno vrti na polno (boli glava) (v biosu kaže ~3600rpm), čeravno cpu ni niti približno tako vroč (~40°C), da bi bilo to potrebno (in pred menjavo matične, je deloval zelo tiho).
Poskusil sem že z cool'n quiet, kot tudi z Q-fan (kjer je zraven pisalo, da moram imeti 4 pinski priključek, če želim to uporabljat), brez vsakega učinka.
Torej, ko sem gledal, kaj bi lahko bi problem, sem opazil, da ima matična 4 pine za cpu fan, ventilator pa zgolj 3 luknje.
Mogoče kakšna ideja, kaj narediti, da bi ga vsak za silo stišal?
Mislim, da se mi kupovati novo matično niti splača, glede na to, da je računalnik tako ali tako star. (Nesel ga pa tudi nebi nazaj serviserju).
Blinder ::
Imaš kašen drug ventilator? Ne rabi bit čisto isti. Provaj če z drugim ventilatorjem dela. Čaki mejbi tole je glih prav zate pa še drago ni http://www.dealextreme.com/details.dx/s...
Samo rabiš paypal al kaj takega za nakazat denar.
Samo rabiš paypal al kaj takega za nakazat denar.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
P4ajo ::
Ne, za tale procesor nimam drugega ventilatorja.
Sem pa malo za hec gledal malo prej po straneh in našel stock AMD hladilnik za moj procesor za 4 pine za 6EUR (http://www.agt.si/racunalniska-oprema/z..., tako da sem ga kar naročil :D.
Hvala za pomoč, tema se lahko zdaj zaklene/izbriše.
Sem pa malo za hec gledal malo prej po straneh in našel stock AMD hladilnik za moj procesor za 4 pine za 6EUR (http://www.agt.si/racunalniska-oprema/z..., tako da sem ga kar naročil :D.
Hvala za pomoč, tema se lahko zdaj zaklene/izbriše.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: P4ajo ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | tišanje napajalnika (strani: 1 2 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 12315 (8388) | Heavy |
» | Računalnik se ne vžge pravilnoOddelek: Strojna oprema | 2348 (2003) | Robi :P |
» | Nasvet za hlajenje in utišanje PCja... (strani: 1 2 3 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 31966 (30011) | kuglvinkl |
» | Priklop 120mm 3 pin ventilatorja na maticno s 4 pin konektorjem?Oddelek: Strojna oprema | 2018 (1957) | dolenc |
» | Težave z napajalnikom in smradOddelek: Strojna oprema | 1918 (1773) | Ovchka |