» »

Priklop 120mm 3 pin ventilatorja na maticno s 4 pin konektorjem?

Priklop 120mm 3 pin ventilatorja na maticno s 4 pin konektorjem?

Shinobi ::

Pozdravljeni!

Imam sledec problem in sicer na moji maticni plosci Asus P5B Deluxe imam E6300 s Thermal Right Ultra 120 heat pipe hladilnikom, na katerem je 120mm silent breeze ventilator, ki ima 3 pinski kabel. Problem je, da ima moja maticna plosca 4 pinski plug in ne vem kako naj priklopim tale 3 pinski plug, da bo delal noise management?

Zdaj imam zasedene od leve proti desni pin 0,1,2 kjer pa je 3 CPU FAN PWM nezaseden. Zdaj je tako, da piha vedno pri polnih obratih kar je nekje 1800 obratov na minuto, kar je precej glasno. A rabim kak adapter ali lahko mirne duse preklopim na 1,2,3 in pustim 0 (ground) nezaseden? Lahko pride do komplikacij?
  • spremenil: Shinobi ()

dustphoenix ::

Kot prvo, boš samo na silo spravil, na pine 1,2,3 (zaradi plastike, ki je vmes).
Kot drugo, če boš 0 (ground = ozemljitev) spustil, ne jokat ko skuriš ventilator. :\
Kot tretje, za adapter še nisem slišal/videl (kar pa še ne pomeni, da ne obstaja!), lahko pa si nabaviš en regulator obratov (kot npr.: Zalman FanMate).

Shinobi ::

Sej to je to, da regulator imam. Na enistrani ima 3 pine za ventilator in na drugi strani 4 pine za maticno plosco. Stos pa je v tem, da jaz regulatorja sploh ne potrebujem, ker maticna sama zna spreminjat napetost za ventilator po potrebi in to dela super. Se pravi ce sem jaz v Winsih pri normalnem FSBju in surfam, mi maticna vzame napetost in ventilatorja ne slisis. Ce pa grem nazigat F.E.A.R. pa mu da 100% in se dere ko budala.

Stos pa je, da sem prej imel regulator na 100% in mi je to viselo v ohisju. Zdaj pa ko sem regulator stran vzel nimam vec kam priklopiti ventilatorja. Oz. priklopim ga lahko vendar je nonstop na 100%. Bom pa tisti regulator nekam v ohisje namotal. Ocitno druga ne preostane.

Ker ce ga dam na drugi pin, recimo CHA_FAN1 do CHA_FAN5 je pa ta problem, da maticna regulira CPU preko CPU_FAN in ne preko CHA_FAN tako da bi spet laufal ali na 100% ali pa se nebi odzval potrebam procesorja.

dolenc ::

Ja čist lepo ga uštekaš tako kot gre, sej narobe ne more it. Pol pa greš v bios, pa tam ko vklopiš qfan, imaš možnost izbrat kolk pinski ventilator imaš prikljopljen, pa izberi tisto za 3 pin, pa bo delalo.

Shinobi ::

Jaz pri ASUS P5B Delluxe in Bios 1004 ne morem izbrati koliko pinski connector je. Lahko samo dal QFan ENABLE/DISABLE in pa mode: Silent, Optimal, Performanence. Nikjer ni PINov. Bom se enkrat preveril, ker plosce nimam tukaj, mam pa manual in ni nikjer omenjeno, tako da nisem 100% preprican.

dolenc ::

Pri asus p5wd2 je tako, Qfan mode, pa imaš na izbiro pwm za 4 pinske in dc za 3 pinske.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

3 pin to 4 pin CPU connector

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
183324 (2149) Miha20
»

ASUS FAN Xpert 2 P8Z77-V PRO

Oddelek: Strojna oprema
202589 (2082) s51as
»

Kabel PWM Arctic Cooling

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
123065 (2927) JanezH
»

ventilator za ohišje na cpu hladilnik

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
212119 (1769) Dua'L
»

Danes sestavljam novi computer...

Oddelek: Strojna oprema
281656 (970) antonija

Več podobnih tem