» »

Siol tv + linskys težava

Siol tv + linskys težava

Perso89 ::

Pozdravljeni.
Torej moj problem je naslednji. Doma imam siol trio paket. Modem je v pritličju, v dnevni sobi,prvi komunikator in prvi TV prav tako. V zgornjem nadstropju hiše je kabel povezan z amino komunikatorjem, ker imajo starši še eno tv v svoji spalnici. Ker pa je v zgornjem nadstropju slab wireless signal, sem kupil linksysa wrt54gh, da ga povežem v zgornje nadstropje. Linksysa sem vezal namesto amino komunikatorja direktno na modem. Aminota pa se povezal na linksysa. Wireless sedaj deluje, na tv-ju pa napiše "no data could be fetched for this ip" ali nekaj podobnega. Je mogoče to popraviti s kakšnimi nastavitvami na routerju, ali si morem omisliti switch, ali kaj drugega?

Hvala

echoman ::

Kater modem imaš?

Modemi imajo na nastavitveni strani, ki jo najdeš na privzetem prehodu (ponavadi 192.168.1.1) opcijo, da poljubno nastaviš porte, kamor imaš povezan računalnik/switch/komunikator.
Povezava preko ruterja ne deluje, ker mora biti direktna povezava komunikatorja z modemom, ki ima v nastavitvah opcijo video; za surfanje pa je nastavljen data - v primeru na port tvojega ruterja.
Najbolje bo, da ruter premakneš na nek drug port na modemu, komunikator pa povežeš v prejšnji port.

Če imaš vse porte zasedene, pa je seveda najbolje kupiti switch v primeru, da res potrebuješ povezanih veliko računalnikov.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: echoman ()

Perso89 ::

Modem je iskratelov. Port imam na data, ker mi drugače internet ni delal, če je bil nastavljen na video. Torej praktično moram potegniti še en kabel v zgornje nadstropje? Ni mogoče, da bi v zgornjem nadstropju prikopil switch na modem in iz switcha na komunikator ter router?

Matheeew ::

"Torej praktično moram potegniti še en kabel v zgornje nadstropje?"
Da

Če želiš wireless povezavo za TV si omisli ruckus (ni poceni).

Perso89 ::

Ne rabim wirelessa za tv, samo za prenosnik, tv je lahko na kablu. ok hvala za vaše odgovore:)

echoman ::

Kolikor sem prebiral teme, je možno preko enega kabla spremljati tv in surfati ;) Omejitev je le to, da je potrebno v nastavitvah izbrati opcijo trunk namesto data ali video in pa stalno menjavanje ip-ja za tv in brskanje (možno, da se motim za menjavanje ip-ja).


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 433 34 35 36 )

Oddelek: Omrežja in internet
1774548494 (685) Lonsarg
»

Siol box + router

Oddelek: Omrežja in internet
255413 (3754) Daniel
»

Vzpostavitev brezžičnega interneta

Oddelek: Omrežja in internet
163129 (2863) barbara2
»

AMIS Ruckus Wireless MediaFlex

Oddelek: Omrežja in internet
4913979 (7364) galex4
»

Omrežitev bajte

Oddelek: Omrežja in internet
62023 (1879) Karen

Več podobnih tem