» »

Net preko mobitela - pasti?

Net preko mobitela - pasti?

Karaya 52 ::

Do sedaj se mi ni bilo potrebno ukvarjati s tem problemom, tako da ne vem kako stvar deluje. Rad bi ubil dve muhi na en mah z nakupom paketa ki mi omogoca uporabo mobitela kot modema (poceni, jasno) - trenutno nimam ne neta, predplacniski paketi so predragi. Odlocam se med dvema francoskima operaterjema, ki nudita za 30€ na mesec 24/7 neomejen dostop. Lahko to kvalitetno nadomesti standarno povezavo "preko kabla" oz. kako je z uporabo torrentov oz. kje so pasti, ki mi jih poskusa operater podtakniti skozi droben tisk (ki ga je v Franciji na tone).

x.sci ::

Za Francijo nimam pojma, ampak ponavadi imajo vsi te paketi omejitev prenosa podatkov, plus tega ni nujno, da dobis globalni ip naslov (beri: drugi se ne morejo povezat nate).

Ted ::

Karaya 52 je izjavil:

Do sedaj se mi ni bilo potrebno ukvarjati s tem problemom, tako da ne vem kako stvar deluje. Rad bi ubil dve muhi na en mah z nakupom paketa ki mi omogoca uporabo mobitela kot modema (poceni, jasno) - trenutno nimam ne neta, predplacniski paketi so predragi. Odlocam se med dvema francoskima operaterjema, ki nudita za 30€ na mesec 24/7 neomejen dostop. Lahko to kvalitetno nadomesti standarno povezavo "preko kabla" oz. kako je z uporabo torrentov oz. kje so pasti, ki mi jih poskusa operater podtakniti skozi droben tisk (ki ga je v Franciji na tone).

Kolegica ima tak dostop preko Orange-a v Avstriji. Prenosi oz. hitrosti niso slabe (porti so verjetno zaprti kot pri naših operaterjih), je pa problem pri gledanju videa. Stream RTVSLO v živo denimo šteka pa bi glede na pasovno širino in prenos-e datotek moral delati ok.
Odzivni časi so prav tako opazno višji... Če si zahteven uporabnik je bolje nabaviti ADSL ali kabelski internet. Če nisi ali/in če potrebuješ mobilnost pa izbira ni slaba.
Mah...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Ted ()

Karaya 52 ::

Je mozno da popolnoma onemogocijo uporabo mobitela za modem - se pravi, lahko internet uporabljam samo na mobitelu (znotraj brezplacne kvote)? To razberem iz drobnega tiska in ce drzi... moj plan splava po vodi.

JayKay ::

Ja lahko, lahko ti tudi zaračunajo tetheting oz deljenje povezave. Jaz bi preveril če res gre za dejansko neomejen prenos ali pa samo neomejen z fair usage policy x GB.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Free2Go neomejeno

Oddelek: Mobilne tehnologije
319409 (7082) hojnikb
»

Predplačniški paket

184300 (3682) GTX970
»

Internet brez kabla-preko satelita ali kaj naj iscem

Oddelek: Omrežja in internet
152829 (2415) beta1
»

Veliki problemi z nategunskim Tušmobilom (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

30061978 (50493) Lonsarg
»

Paket All Inclusive pri Tušmobilu

306115 (4859) Lonsarg

Več podobnih tem