» »

Reklamacija (sacionarni rač)

Reklamacija (sacionarni rač)

afrodita ::

Imam en problem, in sicer računalnik nam je popolnoma crknil in smo ga dal na servis (še v garancijski dobi)...Zamenjali so nam (kao) matično ploščon in rekli da je zdej vse uredu z računalnikom, ampak da mamo en crap windowse in da nej damo nove gor...no skratka, jaz sem se 2 dni mučila da bi windowse na novo zinštalirala, najprej xpje, pa ni šlo, potem windows 7 iz cdja,potem iz usbja (z licenco!), naslednji dan pa še xpje najprej iz cdja in potem še iz usbja...ampak inštalacija se je vedno ustavila 9 minut do konca...skratka probala sm vsaj 10X zinštalirat, brez uspeha. Zato smo računalnik dali ponovno na servis, kjer so nam rekli, da je z njim vse uredu in da mamo zanič windowse (PONOVNO!!), da so oni svoje uspeli zinštalirat, kar me zelo čudi ampak ok...no po vrhu vsega so pa rekli da je sedaj to plačljivo, ker ni nič narobe ampak smo mi "zmešani" in totalni bebci, da ne znamo zinštalirat enih winodwsov...

Skratka, potrebujem nasvet, kaj narediti, ali gremo direktno na prodajalca in nej se oni menijo naprej z njimi..ali lahko gremo na kakšen drug servis po drugo mnenje ali kaj podobnega...al jim lahko s tožbo "zagrozim"...ali nam sploh lahko zaračunajo "pregled"?? Poln kufr jih imam in bi res potrebovala kakšen nasvet...

Že v naprej se vam zahvaljujem za odgovor...

bluefish ::

Poskusi še neko Linux distribucijo (najprej zaženi LiveCD, če deluje pa poskusi z namestitvijo), recimo Ubuntu.

BALAST ::

Če je računalnik deloval, ko si ga priklopila doma z že nameščenimi Windowsi, ni servis tebi nič dolžan odpravljat programske napake.
Tisti "crap windowsi" so bili le nasvet, da jih je najbolje namestiti na sveže. Če sama ne znaš oz. imaš težave se lahko obrneš na njih vendar za plačilo.

St235 ::

Pregled in namestitev windovsev seveda lahko zaračunajo, ker ne gre za popravilo v garanciji. Če so oni uspel naložit windovs to načeloma pomeni, da je bilo z računalnikov vse v redu in si ti nekaj narobe delala.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: St235 ()

Šimpanz ::

Pojdi nazaj in naj ti pokažejo da se winsi res dajo naložiti (gor ti lahko dajo poskusno 30 dnevno različico). Če bo šlo gor brez problema, boš seveda morala plačati inštalacijo.

MIHAc27 ::

Če so na servisu res sami inštalirali uspešno (poskusno verzijo seveda) bi jo morali gor tudi pustiti.

Če se vedno ustavi inštalacija xp, 7 ali karkoli meni osebno deluje kot da težava še vedno nekje je. Če pa njim res rata..ja potem je to drugo. In da to ne spada več v garancijo.

Podobno izkušnjo sem imel tudi jaz z enim servisom, ko so bili vedno krivi windowsi. Čudno, da potem ko so PC cel zamenjali težav ni več bilo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MIHAc27 ()

afrodita ::

Hvala za odgovore...no sicer ni bil problem samo v inštalaciji windowsov, ampak tudi v tem, da je računalnik uspel prepoznat sam 512MB rama in ne 4G?!?...in da če sem hotela prit v biose al pa samo da mi je zagnal cd, mogla računalnik resitirat najmanj 5X da sem lahko na tipkovnici tipknila F11 ali F2...no, sej danes grem na servis, upam da bo uspešno...kaj jim bom plačala bom pa še videla, glede na to kaj so naredili z računalnikom...ker da menjam računalnik v garancijski dobi za novega se mi zdi pa pod nivojem...

opeter ::

Oni ti niso dolžni namestiti bilokaj. Samo tisto, kar si kupila ob računalniku.
Vse ostalo so dodatne storitve, ki se zaračunavajo ločeno.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Hofer-> Medion-> Garancija (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Strojna oprema
42291907 (49040) joze67
»

Vprašanje o reklamaciji

Oddelek: Loža
344858 (3733) St235
»

Select proper boot device

Oddelek: Pomoč in nasveti
414931 (2960) arc-x
»

Zaračunali 3.800 SIT za 10 minut dela!

Oddelek: Pomoč in nasveti
493043 (2048) EjTi
»

Pa to si ne morejo dovolit!

Oddelek: Pomoč in nasveti
192147 (1693) ||_^_||

Več podobnih tem