» »

Select proper boot device

Select proper boot device

cycoboodah ::

Comp sem našel v stanju

'Reboot and select proper boot device or insert boot media in selected boot device.'

Pridem v BIOS, nastavim 1.st boot device disk in drugo CD.
Rebootam in pride na isti mesidž. Zamenjam vrstni red boot naprav, pa še vedno isto.
Disk mi zazna, CD tud.....

Dunno what to do......

Pls help!
=====================
Zadeva urejena!

Dark Angel ::

Si se kaj igral z kakšnimi boot nastavitvami oz. si kaj particije spreminjal predno si vgasnil mašino?

V najboljšem primeru si samo povozil/spremenil od kje naj se boota. Najenostavnejša rešitev je, da daš notri CD od WinXP in bootneš iz CDja. Ko te vpraša kaj želiš pritisni R za Recovery. Nato ti spet en čas nalaga na kar te da v konzolo. Tam ti mora najti inštalacijo XP in ti jo pokažze pd eno številko (oz. več številk če maš več Winsov gor). In ti izbereš številko (običajno je 1). Nato te vpraša za administratorsko geslo in si notri. Nato napiši "help" in dobiš spisek vseh možnih ukazov.

Sprobaj:
- fixmbr
- fixboot

Če imaš kakšen dualboot ti bo to zbrisalo boot loaderja in ga boš moral še enkrat postavit.

raptor700 ::

kak si zdej to zrihtu? js imam namreč isti problem! pa imam čisto nov comp. nevem več kaj naj naredim, ne zazna mi diska in ne cd pogona. comp je skos normalno deloval ko sm ga pa ugasnil in nazaj prižgal pa mi je začelo težit Rebot and Select proper Boot device or insert Boot Media in selected Bot device and press a key.
fora je v tem da biu star comp 3 dni ko se mi je prvič to naredl pa sm ga kolegu na servis pelu da so mi zrihtal zadevo, potem pa s5 do 3h dneh ista napaka, tak da se mi ga ne da s5 nazaj vozit sploh pa ne na garancijo ker sm pol vsaj 14 dni brez compa. sm kolega prašu ka je blo pa mi je reku da ni on popravljal compa tak da ne ve.
please help!

Dragoyx ::

jaz mam ta problem tud samo, ker mi nikol ne uspe prit v bios ko zaženem komp mi to napiše pol pa resetiram comp in mi lepo nalooži windowse iz diska....

raptor700 ::

ma js ga lahko 1000000x resetiram pa nč. na začetku je še blo tak da sm resetiru pa je šlo v windowse zdej pa ne več :(

Dragoyx ::

pol pa ti še lahko samo predlagam winse na novo, ker druga res ne vem....
Mogoče pa raje počakaj mogoče bo kdo drug vedo.

raptor700 ::

windowse ne morem naložit na novo ker mi tut s cdja ne boota. če bi blo to pol bi že :)

Dragoyx ::

hm, pol pa maš zjebano, ker jaz če dam CD not pa mi boota z njega ne tak da ne rabim resetirat če hočem formatirat comp...

solatko ::

raptor700 - flash bios.

raptor700 ::

ma js ne morem nč v tem je fora. pa nov comp.

raptor700 ::

raptor700 - flash bios.


kaj bi naj tle naredu?

mislim da verzija biosa ni problem.

Zgodovina sprememb…

solatko ::

Pojdi v bios in naštimaj, verjetno imaš sata komponente v bios-u pa imaš nastavljeno na IDE.

raptor700 ::

sm dau use na default tak da nebi smeli bit.

solatko ::

Določene plate imajo v bios-u po defaultu start na IDE.

jan01 ::

pogleš še vrstni red diskov(le diskov), ki jih bootaš, ker se včasih lahko zaradi večjega menjavanja disablirajo...

raptor700 ::

diska v biosu mi sploh ne zazna.

whatever ::

ofni kisto 'pa poglej ce je vse sploh priklopljeno - napajanje in podatkovni kabel
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.

mjk ::

v biosu ti MORA zaznat disk, če je ta priklopljen in deluje.
v biosu dej auto detect
če ti ga ne potem:
- napačno priklopljen disk (preglej tud jumperje na disku)
- preglej nastavitev v biosu (advanced chipset in ostale ... )
- disk šel
- plata šla

P.s.: glede na to da je plata dokaj nova ne vidim problema zakaj ti ga nebi zaznal - servis ;)

solatko ::

Sata diski nimajo jumperjev.

raptor700 ::

mislim da bo najbolše da ga kr lepo nazaj na garancijo dam ker res ne vem več kaj naj :|samo ni mi jasno kako so prvič to popravli. BIOS sm že 100x prečekiru pa je vse tak ko bi moglo bit. čudno zakaj mi ne zazna ne diska ne cd pogona.

solatko ::

Instaliraj sata driverje.

raptor700 ::

driverji bi mogl bit gor. če mi je prej normalno delalo

solatko ::

Če si na novo nalagal sistem, gonilnikov ni gor, poleg tega s falshanjem bios-a, tudi zbrišeš zadnjo verzijo v kateri je bil instaliran.

raptor700 ::

nisem na novo nalagal biosov

solatko ::

Bios je samo en, razen v dualbios (gigabyte), kjer si lahko uštimaš dva, z različnimi nastavitvami.

raptor700 ::

vem da je samo eden. mislim sm zaradi tega ker si mi predlagal flash bios...

solatko ::

Bios mora zaznati vse naprave, ki so priključene na matično ploščo. Če katere ne zazna, potem so samo tri stvari - stvar ni priklopljena, stvar ne deluje ali plata ne deluje. Katera od teh stvari drži, bodo najhitreje našli na servisu - glede na to, da ti ne prepozna nobene enote (ali pa je ne znaš poiskat), je rešitev samo servis. Če imaš garancijo na komponente, potem lahko priklope preveriš sam, če je garancija na sistem (nalepka sestavljalca), je edina pametna rešitev servis.

raptor700 ::

se popolnoma strinjam s tabo. mi je pa malo prej uspelo pridet v windowse samo ko sm not pršu mi je vse zaštekalo potem sm pa resetiru in sem spet tam kjer sem bil. sem pa opazil da mi je disk zaznalo pod ide in ne sata

solatko ::

Pol ti ga pa sirje Ram ali plata.

raptor700 ::

da povem nekaj smešnega :D pelem na servis pa fantje priklopjo pa comp dela =) pripeljem domov pa pride v winse pa zašteka, potem resetiram pa ista napaka :| potem vse kable odklopim pa nazaj priklopim pa spet dela =) in zdaj dela =) no kak dolgo bomo pa vidli :)

dukenukem ::

zanimivo, da se lih sedaj 2 dni nazaj dogaja isto mojmu kolegu ,da ni kašn nov virus kriv

raptor700 ::

hja :8) sej prvič ko so mi ga popravl kao, je biu virus kriv pa so mi avasta dol zbrisal pa nod32 dal gor(??). sam men se zdi da niso nč nardil, da je biu to kao zgovor da so kao neki popravlal :)

solatko ::

Dosti krat se zgodi (po navadi zaradi zrahljanih priključkov), da računalnik na servisu dela kot grom, pripelješ domov in spet nič. Ni problem, če je računalnik v garanciji po komponentah, se pač vsedeš, kišto razkoplješ, sestaviš nazaj in deluje, če pa imaš na sistem garancijo z nalepko, pa se zna to kar nekaj krat zgodit, preden se zadeva uredi. Servis kao dela, pa nima kaj in sprobajo dat drug AV, češ virus (so ga samo oni vidli, tudi AV ne), pa se te znebijo. Tudi sistem ti zašteka največkrat zaradi kakega slabega kontakta na disku ali DVD-ju, za take primere je najboljši obisk servisanta (gospodom se v garancijski dobi po navadi ne ljubi k strankam), ti tam razkoplje in sestavi nazaj, pa čudežno ozdravi.

syti ::

na računalnik sem imel priklopljena dva diska, nakar se je prikazal moder zaslon, sm reertiral komp, in pojavila se je ta napaka.. kaj nej nardim? od xboxa disk sem izkopil, in mi vseeno nekaze mojega diska?

solatko ::

Daj malo več podatkov - operacijski sistem, konfiguracija...
Delo krepa človeka

arc-x ::

Pozdrav! Tudi jaz mam podobno težavo pri namestitvi windowsov 7, pregledal sem že kar nekaj forumov ampak problema še nisem rešil.
Kupil sem namreč nov pc Toshiba Satellite C855-2G8 http://www.mimovrste.com/artikel/275053... Ob vstavitvi dvd-ja z windowsi mi tega noče zaznati, vedno znova dobim mesič 'PXE-MOF: Exiting PXE ROM. Reboot and select proper boot device or insert boot media in selected boot device and press a key.'
Poskušal sem že tudi z različnimi nastavitvami prioritete s kje oz kam naj naloži win7, poskušal sem tudi z default nastavitvami vendar je zgodba ista.
Prilagam še 2 fotki mojih nastavitev. Preden nesem comp nazaj na servis in čakam da pride nazaj, se obračam na vas, če bo mi znal kdo pomagat, ker sem ob poplavi vseh informacij že pošteno zmeden. Hvala že vnaprej ;)


Zgodovina sprememb…

  • spremenil: arc-x ()

Brias ::

kako si dolocil prioriteto KAM naj nalozi win7?

a si probal z TOCNO tem dvdjem od winsov drugje zaceti install, ti boota, si PRAVILNO zapekel DVD ki je bootable? ( avtostart v win ne pomeni da je bootable ... )

22ga slika tstt cdrw si spravil ga na 1rvo mesto in dal SAVE?

arc-x ::

kako si dolocil prioriteto KAM naj nalozi win7?

Moje znanje je tukaj precej pomanjkljivo, ampak če sem jaz pravilno domneval, mesto določim pod zavihkom boot (kot je prikazano na 2. sliki), torej 1. mesto hdd/sdd pomeni največjo prioriteto, kamor se bo naložil win7. nisem pa prepričan ali to pomeni vrstni red, iz katerega medija naj boota? v primeru da bi moral tukaj na prvo mesto postaviti ODD (cddvdw), sem tudi to že poskušal in ni delovalo (preden sem znova poskusil, sem to tudi shranil, ja).
Isti dvd je na drugih računalnikih deloval (uspešno smo naložili win7) tako da predvidevam da je dvd pravilno zapečen...

Mimogrede, v nekaj forumih sem opazil komentarje, kjer kot vzrok za ta problem navajajo okvaro strojne opreme (da je šla plošča, rami, ni dobrih stikov itd. ampak glede na to, da je računalnik nov, dvomim da je to vzrok)...

Hayabusa ::

Posnemi win7 iso na usb ključek.
http://rufus.akeo.ie/

arc-x ::

Hvala, Hayabusa, upam da bo delovalo. Pa še to, pod zavihkom boot (2. slika) moram torej postavit na 1. mesto 'usb' ali to ni pomembno?

Brias ::

to je boot prioriteta, to pomeni iz katerega medija po katerem vrstnem redu ti bo probal bootati ...

in nima niti 0.00000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000001% veze z kam se bo instaliral win ....


si siguren da se je zadeva shranila ( cdrw na 1rvem mestu ...? )

arc-x ::

Hvala za info.
Poskušal sem tudi ko sem imel cdrw na prvem mestu (zadeva je ziher bila shranjena), na sliki je na 1. mestu prikazan hdd/sdd, ker je takšen vrstni red, če nastavim na defualt (F9).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: arc-x ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Monitor nima signala

Oddelek: Pomoč in nasveti
271282 (1020) MIHAc27
»

Unknown device

Oddelek: Pomoč in nasveti
181271 (701) _Denny_
»

Boot problem

Oddelek: Pomoč in nasveti
6602 (559) Berni_01
»

Računalnik ne boota Windows 7 DVDja

Oddelek: Pomoč in nasveti
9909 (753) vesoljec1
»

Formatiranje

Oddelek: Pomoč in nasveti
13722 (588) f0gripper

Več podobnih tem