» »

Triera kabel preko routerja?

Triera kabel preko routerja?

Law_Enforcer ::

"Tastu" sem poskušal usposobiti internetni dostop (Triera kabel) preko routerja, vendar mi zadeva ne uspeva, zato prosim za nekaj osnovnih informacij od uporabnikov Triere, ki so povezani preko routerja.

Navajen sem na nastavitve za ADSL, torej PPPoE, kjer se dejansko v routerju nastavi login/pw kombinacija in DNS strežniki, enablea DHCP server, v samih klientih pa ni treba nastavljati praktično ničesar, saj preko DHCPja dobijo notranje lan številke in DNS podatke.

Zanima me, če je pri kabelskem dostopu treba posebej nastavljati DNSe in predvsem kako je s "subnet mask" nastavitvami, saj je 255.255.255.0 dejansko subnet WAN povezave, zato domnevam, da je treba za LAN ročno nastaviti poseben subnet mask, da se ne "tepeta". Je mogoče tudi možno, da pri Trieri "zaklenejo" dostop le na IMAC, ki se je v internet povezoval prej (torej direktno preko mrežne kartice)? Ne gre za ARNES dostop, temveč za komercialni Triera servis

Za vsakršno pomoč in ideje se vnaprej zahvaljujem.

Kekec ::

Emm tkole je nevem sicer kakšen router imaš ampak če hočeš to uporabljat na trieri prvič ne moreš uporabljat PPoE-ja ker inimaš nobenga uporabniškega imena in gesla ampak imaš dodeljen statični IP, plus moraš imeti možnost da na svojem routerju nastviš MAC addresso, če tega ne moreš potem bo težka ... namreč preverjajo to addresso in če ne štima pol ne dela ... torej vtakneš kabel modem v ruter na ruterju nastaviš ip, subnet, gateway, mac addreso dns-je (vse lahko pogledaš v nastavitve od modema ki si jih imel do zdaj) mac adresso pa dobiš lahko tudi z ukazom ipconfig ... in to bi načeloma že moralo špilat, potem pa je na tvoji rami kako si poš ostalo na svojem LANu porihtal...

Law_Enforcer ::

Vem, da je treba za kabel nastavit na routerju direct access in potem z IPji uštimat, itd., kar sem tudi storil. Povedal pa si mi to, česar sem se najbolj bal, in sicer, da imajo dostop vezan na IMAC naslov, na routerju, ki ga imam namen uporabiti, pa ga ni možno spremenit ;(( . Upam, da bo telefonski klic na Triero zadostoval, da omogočijo spremmbo IMACA. Hvala.

Kekec ::

hmmm rahlo dvomim :)

TyKee ::

Od kdaj pa Triera preverja MAC? Oziroma, je blokiran dostop na doloceno MAC addreso ? Prvic cujem tole...

flipflop ::

Jaz tudi s tem nisem imel kakšnih težav, delalo na dveh mrežnih in zdaj na routerju. Pač nastaviš vse IP-je, gateway,DHCP, pa bi mogo takoj delat.

Law_Enforcer ::

Hmmm.... Bom poskusil še z resetom samega modema.

Hvala.


P.S.: Zdaj sem videl, da cel čas pišem IMAC... LOL, OMFG FKN N00b! :D

Soprano ::

Nič ne rabiš čarat, samo vpišeš v router za WAN ip+netmask+gateway, DNS strežnike, za LAN pa si vklopiš na routerju DHCP.

Pa modem moraš iz elektrike izklopit za kako minuto, da 'pozabi' stari MAC (od mrežne kartice). Ziher pa ne rabiš na routerju spreminjat MAC naslova.

Mora delat bp 8-)

Kekec ::

Hmmm mogoče pa je bil slučaj da je men začelo delat ko sem vnesel MAC ...

a ima kdo tega Belkina men tale zadeva tko počasn dela da je za znoret

Soprano ::

Jaz mam Planeta in dela kar solidno

Kekec ::

Jst mam sicer wireless router, a obstaja kakšna možnost da to kaj moti .... meni se zdi da nebi smelo čeprav me pa zanima zakaj me je serviser spraševal če imam kak wireless router.?

TyKee ::

Kekec ravno zaradi tega, ker modema nisi izklopil iz elektricnega napajanja, je modem v bazi imel se zmeraj stari MAC naslov od mrezne kartice ali karkoli drugega, kamor si ga imel prej prikloplenega.

Ko pa ti resetiras modem (pa ne na gumbek reset, ampak ven treba potegnit strom kabl), pa modem kot je reko Soprano, 'pozabi' MAC addresso, ter ko ga priklopis na novo mrezno/ruter/pc, si vpise novo MAC addresso.

Torej, kot je ze jih veliko povedalo, v WAN vpisi IP, GATEWAY, DNSje ter NetMask... in stvar more zagotovo delat.

Netman ::

Kekec: verjetno je bil slučaj 0:) - postavil sem že več routerjev na trieri b.p. ali spreminjanja MAC-a. V več primerih je bilo po konfiguraciji roterja in fizični prevezavi UTP kablov treba restartati PC, router in modem. Kot pravijo vsi: za WAN se vpišejo nastavitve, ki ste jih dobili pri trieri (IP naslov, Gateway, Subnet mask in oba DNS - dnsja sta pri večini routerjev v posebnem meniju) za LAN pa samo nastavitev DHCP dodeljevanja naslovov (na PC-ju je treba pri TCP/IP nastaviti Automaticly obtain IP adress) in zadeva mora delovati. :\
Ride where??? Anywhere!

Skankulja ::

rahlo offtopic... sem na kablu (triera) v mariboru... kabl shareamo 4je (linux kista - iptables - port forwarding)... stvar gre pa nekako takole. emule, bt in podobna navlaka je do pred kratkim (par tednov nazaj) laufalo bp (high id v muli, zelena ikonca v btju ;), ...). zadnje case pa imam obcutek ko da so vsi porti filtrirani z strani isp-ja. porte clientov sem kakopak nastavil kolikor se da visoko (50k+)... brez efekta. kot da bi bil vsak port filtriran ceprav ga forwardam direkt na kisto (mimo routerja)... zaradi bittorrenta se sicer ne sekiram prevec, ker sam protokol deluje na vecjem obsegu portov in ga zato vse to najbrz manj moti (dela sicer nekoliko pocasneje... a dela). mula pa pa je krepko bolj obcutljiva (vecina serverjev laufa na 4000-5000)... 2 tedna nazaj sem z helpdeska (arnes) prejel mail, da so me zaradi dedosa odklopli za par ur. seveda takoj pochekiram loge in jim jih forwardam. obstaja moznost, da mi od tega dne naprej filtrirajo/blokirajo porte? in ce... kaj mi pravzaprav storiri? najbrz pisanje na helpdesk v stilu "prosim ce sprostite porte za p2p" odpade ;). ali pac? kak nasvet?

TyKee ::

Skankulja: Ce si na ARNESu (kot si to dejal nekje tam, ko si omenil DDoS) potem je to mozno, na Trieri pa zaenkrat se (vsaj meni) deluje vse bp.

Skankulja ::

tykee: arnes je isp... kabelski ponudnik je triera. je pa res, da sem mal cudno spiso vse skupaj (pozne ure pac ;)).

Soprano ::

Ja saj, ti moraš ISPja klicat, triera ti v tvojem primeru daje samo fizično povezavo do Arnesa. Pokliči na Arnes in povej, da ti ne delajo vsi porti, sej ni treba p2p omenjat 8-)

flipflop ::

Skankulja, dvomim da Triera kaj počne s porti, meni mula in azureus delata brez težav.

Skankulja ::

od arnesa so odpisali, da za ta ip ne blokirajo portov sploh. kisto sem priklopil direktno na modem in stvar je popolnoma ista tako, da router odpade. enostavno ne vidim logike v vsem tem. ce mi isp ne blokira portov, port forwarding na routerju laufa bp in zadeva ne deluje na dveh razlicnih sistemih prikloplenih direktno na modem brez kakrsnega koli firewalla kaj pravzaprav sploh se ostane?

Law_Enforcer ::

Back to the original topic for a moment :D


Hvala za pomoč. Reset (fizično "izštekanje") modema je pomagal in zadevo sem postavil v minuti. Hvala :) .

boych ::

Mi mamo kabel preko Telemacha, pa sem na ruterju Level one pri sestri moral klonirati MAC adresso mrežne, ker drugače ni delalo!
Medtem, ko mam doma ruter Linksys in mi ni trebalo nič glede MAC adresse, samo IP-je sem vpisal, pa SUB....pa dela normalno!
AGGRESSIVINLINERULESTHEWORLD


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

router- interneta ni

Oddelek: Omrežja in internet
212280 (1892) ultimated4
»

Web server inštalacija recimo IIS preko modema ruterčka in firewalla brez domene

Oddelek: Omrežja in internet
61488 (1435) StratOS
»

ADSL modem -> Switch -> Router, kako da so vsi v istem subnetu?

Oddelek: Omrežja in internet
384750 (4269) SasoS
»

router ne dela :cry:

Oddelek: Omrežja in internet
151425 (1354) NoUse4AName
»

Težava z Wake on lan

Oddelek: Omrežja in internet
6860 (769) plavko61

Več podobnih tem