Forum » Loža » Vprašanje-klima
Vprašanje-klima
tins ::
Pozdrav vsem,
ker se niti malo ne spoznam na tehnične stvari, bi pa rada kupila klimo, vas ful lepo prosim za pomoč!
S klimo bi rada ogrevala (poleti seveda tudi hladila) dnevni prostor, velik 35 kvadratov. Imam centralno kurjavo, ki pa je zame prešvoh...
Cenovno bi mi povsem ustrezala: nakupovanje.net/sinclair-prince-ash-09ap-klima-klimatska-naparava-pr-1230777
Sorry-nisem mogla objavit linka...
Zanima me predvsem, če se vam zdi naprava kvalitetna, ter dovolj močna, da bo zadostno segrela prostor. Seveda bi jo zalaufala tudi takrat, ko bodo temperature pod ničlo, ampak sem že zasledila na debate, da to ni mogoče.... Heeeeelp!!
Ful hvala za vsako mnenje, Tina
ker se niti malo ne spoznam na tehnične stvari, bi pa rada kupila klimo, vas ful lepo prosim za pomoč!
S klimo bi rada ogrevala (poleti seveda tudi hladila) dnevni prostor, velik 35 kvadratov. Imam centralno kurjavo, ki pa je zame prešvoh...
Cenovno bi mi povsem ustrezala: nakupovanje.net/sinclair-prince-ash-09ap-klima-klimatska-naparava-pr-1230777
Sorry-nisem mogla objavit linka...
Zanima me predvsem, če se vam zdi naprava kvalitetna, ter dovolj močna, da bo zadostno segrela prostor. Seveda bi jo zalaufala tudi takrat, ko bodo temperature pod ničlo, ampak sem že zasledila na debate, da to ni mogoče.... Heeeeelp!!
Ful hvala za vsako mnenje, Tina
MadMax ::
Z nižanjem zunanje temperature pada izkoristek klime, to je res. Vendar je pri ustreznih modelih (z ogrevanim dnom zunanje enote, da se ne nabira led) ogrevanje do recimo -5 ali -10°C še popolnoma izplačljivo, še nižje temperature pa itak pri nas običajno niso dolgotrajne (kak dan ali dva pa lahko tudi s katastrofalnim izkoristkom ogrevaš pa denarnica ne bo bolela).
Prečekiraj podatke za recimo Mitsubishi FD25VABH (pomemben del oznake je "H", heated, saj obstajajo tudi 100EUR cenejše izvedenke brez tega, ki pa ne delajo dobro pod 0...), če ti cenovno ni izven dosega. Deluje b.p. še pri -15°C.
Za 400EUR pa res ne pričakuj klime, ki bi koristno grela pod 5°C....
Prečekiraj podatke za recimo Mitsubishi FD25VABH (pomemben del oznake je "H", heated, saj obstajajo tudi 100EUR cenejše izvedenke brez tega, ki pa ne delajo dobro pod 0...), če ti cenovno ni izven dosega. Deluje b.p. še pri -15°C.
Za 400EUR pa res ne pričakuj klime, ki bi koristno grela pod 5°C....
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
popster ::
Sicer pa nisem nikoli opazil da bi se nabral led in povzročil slabo delovanje klime... mislim da v slo to ni tak problem če ne živiš na kredarici
Mislim da za ogrevanje lahko tudi pustiš računalnik odprit pa gori kak Distributed computing project laufaš:)
Mislim da za ogrevanje lahko tudi pustiš računalnik odprit pa gori kak Distributed computing project laufaš:)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: popster ()
Tenxxx za odgovor...
Čeprav sem kar malo razočarana- sem upala, da so cene teh stvari vseeno ratale že malo nižje, oz. da se da kupit kvaliteto tudi za malček nižjo ceno...
Ogrevala in hladila bi zgolj 30 kvadratno sobo (ob uporabi centralne) in se mi zdi res too much zapravit 1000 ojrčkov...
Čeprav sem kar malo razočarana- sem upala, da so cene teh stvari vseeno ratale že malo nižje, oz. da se da kupit kvaliteto tudi za malček nižjo ceno...
Ogrevala in hladila bi zgolj 30 kvadratno sobo (ob uporabi centralne) in se mi zdi res too much zapravit 1000 ojrčkov...
MadMax ::
Saj ni treba ravno jurja, se najde kaj cenejšega, ampak s slabšimi karakteristikami in pa z morda vprašljivim ogrevanjem pod nulo... Tale FD je pa trenutno le top model, tako po izkoristku kot po tihosti, če ostale bombončke pustimo ob strani. Ampak internet imaš, pa si še čas vzami in naredi seminarsko o klimah ;)
Težko se izognem poimenovanju firm, ampak recimo Fujitsu je za prečekirat, pa še bi se našlo. Odsvetujem pa flirtanje s Panasonicom, kateri je žal zaspal na lovorikah preteklih let in zaenkrat nima na trgu nič pametnega, vrednega starega slovesa.
Težko se izognem poimenovanju firm, ampak recimo Fujitsu je za prečekirat, pa še bi se našlo. Odsvetujem pa flirtanje s Panasonicom, kateri je žal zaspal na lovorikah preteklih let in zaenkrat nima na trgu nič pametnega, vrednega starega slovesa.
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
Ja, internet imam, časa pa ne (pa tud želje ne (če sem čist iskrena), da bi v nulo obvladovala operiranje s podatki o klimah :D
Hvala še za info o Fujitsu in Panasonicu. Uživaj, T
Hvala še za info o Fujitsu in Panasonicu. Uživaj, T
tony1 ::
Vsekakor pametno razmišljanje, za ogrevanje v prehodnem obdobju ali dogrevanje prostora je klima najcenejša rešitev.
Razumeti pa moraš, da bo imela cenejša klima slabši izkoristek gretja oz. hlajenja (najboljše imajo COP večji od 5, kar pomeni, da za 1 kW elektrike proizvedejo 5 kW toplote), pri slabših je to razmerje nekaj nižje in posledično bo nekaj višji račun za elektriko.
Ker pa gre za tako majhno kvadraturo, verjetno razlike v ceni z boljšo klimo ne boš "prinesla noter" niti v več letih. Tako da ti nakupa slabše (cenejše) klime ne morem odsvetvati, naj bo pa znamka za katero smo že kdaj slišali :-)
Če je cena pomemben faktor pa dajmo reči, da gretje odtočnega kanala (klima med delovanjem izloča kondenz, ki bi v teoriji lahko pozimi zmrznil - zato imajo nekatere gretje odtoka, ki stane tistih 100 EUR, kot so omenili zgoraj) ni nujno in tudi brez njega klima ne bo imela večjih težav tudi pri minusu.
Razumeti pa moraš, da bo imela cenejša klima slabši izkoristek gretja oz. hlajenja (najboljše imajo COP večji od 5, kar pomeni, da za 1 kW elektrike proizvedejo 5 kW toplote), pri slabših je to razmerje nekaj nižje in posledično bo nekaj višji račun za elektriko.
Ker pa gre za tako majhno kvadraturo, verjetno razlike v ceni z boljšo klimo ne boš "prinesla noter" niti v več letih. Tako da ti nakupa slabše (cenejše) klime ne morem odsvetvati, naj bo pa znamka za katero smo že kdaj slišali :-)
Če je cena pomemben faktor pa dajmo reči, da gretje odtočnega kanala (klima med delovanjem izloča kondenz, ki bi v teoriji lahko pozimi zmrznil - zato imajo nekatere gretje odtoka, ki stane tistih 100 EUR, kot so omenili zgoraj) ni nujno in tudi brez njega klima ne bo imela večjih težav tudi pri minusu.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: tony1 ()
Juhej Tony1, to pa je vesela novica, in sicer podatek, da lahko cenejši nakup, le, da smo že kdaj slišali za to firmo :D
S takim infom bom najlažje operirala :D
Kar se pa kW tiče: se ti zdi moč gretja 2,9kW še sprejemljiva??
Tenxxx
S takim infom bom najlažje operirala :D
Kar se pa kW tiče: se ti zdi moč gretja 2,9kW še sprejemljiva??
Tenxxx
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Katera klima (strani: 1 2 3 4 … 127 128 129 130 )Oddelek: Kaj kupiti | 1268114 (5666) | Rašo |
» | Cena ogrevanja s klimo (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 58539 (33658) | facepalm |
» | Pomoč pri izbiri ogrevanja stanovanja (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 17177 (14967) | T_F_7 |
» | Ogrevanje - Nafta / ElektrikaOddelek: Loža | 10889 (9864) | gruntfürmich |
» | ogrevanje na olje ali na strom ?Oddelek: Loža | 9260 (8727) | Oxford |