Forum » Strojna oprema » Zamenjava procesorja, prosim za pomoč
Zamenjava procesorja, prosim za pomoč
majtjas ::
Imam starejši računalnik in v njem procesor Intel Celeron 2.6 GHz, kateri dela na frekvenci 400 Mhz, podnožje je 478. Sedaj imam namen vanj dati Intelov procesor Pentium 4 2.8 GHZ, kateri dela na frekvenci 533 Mhz, podnožje je isto 478. Matična plošča v računalniku je MSI-jeva GNB max2 (MS-6711) za katero sem prebral da dopušča delovanje do 533 Mhz, več pa ne.
Prosim strokovnjake na forumu za pameten nasvet ali bo zadeva delovala ali ne. Hvala
Prosim strokovnjake na forumu za pameten nasvet ali bo zadeva delovala ali ne. Hvala
Xserces ::
bo delal ;) na MSI strani kaze da podpira ;) tako da brez skrbi
http://global.msi.eu/index.php?func=pro...
http://global.msi.eu/index.php?func=pro...
Intel i5-3570k @4.7GHz|MSI GTX 970 4G|MSI Z77 MPower|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Xserces ()
Hvala za napotek.
Bil sem na uradni strani MSI in ugotovil, da bi moral nabavit procesor s to oznako SL6PF-D1. Ko gledam malo po spletu pa ugotavljam da je za za procesor več oznak. Ali bo vseeno delovalo če vzamem kakšnega idnetičnega P4 2.8 z drugo to oznako.
Bil sem na uradni strani MSI in ugotovil, da bi moral nabavit procesor s to oznako SL6PF-D1. Ko gledam malo po spletu pa ugotavljam da je za za procesor več oznak. Ali bo vseeno delovalo če vzamem kakšnega idnetičnega P4 2.8 z drugo to oznako.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: majtjas ()
Gledal sem na uradni strani pa kaže da isti procesor samo z oznako (SL7PK-E0) 533 ne bi deloval. V čem bi bi lahko bil problem
ja vse je identično samo namesto na L2 CACHE 512 KB je 1MB. Si bom enga mogu sposodit če ga bom še kje dobil pa probat. Ja to da ne bo neke revolucije z menjavo pa tudi vem
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Mticna plosca i845PeOddelek: Strojna oprema | 1556 (1339) | mtosev |
» | Menjava procesorjaOddelek: Pomoč in nasveti | 1805 (1392) | Azrael |
» | menjava procesorjaOddelek: Strojna oprema | 1246 (940) | nonenone |
» | Rad bi zamenjal procesor na laptopuOddelek: Strojna oprema | 2754 (1997) | zee |
» | QDI PlatiniX 2E/333 + Celeron 1.7 (bo al ne bo?)Oddelek: Pomoč in nasveti | 1805 (1705) | matic |