» »

Zvočniki na več kot 50%

Zvočniki na več kot 50%

dary ::

Od prijatelja sem pred kratkim slišal, da če zvočnike poslušaš na več kot 50%, da se zelo radi pokvarijo saj je prevelika obremenitev. Zanima me če je to res saj moje Genius SW-HF5.1 6000 vedno poslušam na približno 80%.
Hvala za odgovore!
LP!

• spremenil: dary ()

KoMar- ::

Ne moreš tako posploševat.

St235 ::

Zvočnike ne moreš navijat na 50% to lahko storiš kvečjemu z ojačevalcem. ČE imaš glede na moč ojačevalca ustrezne zvočnike jih uporabo ojačevalca nad 50% ne moreš pokvati. Problem bi se pojavil edino pri max obremenitvi ojačevalca zaradi clipinga. Če pri 80% obremenitvi ni zanznati deformacij zvoka potem se ne rabiš obremenjevat.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: St235 ()

kixs ::

Zvocnike imam na 50%, potem pa z daljincem nastavljam glasnost na TV-ju. Ce dam na TV-ju na 60%, ze vse ropota - mislim na sipe in omare :)) Navadno dobre filme poslusam na 40-50%, vendar niso vsi enako glasni.

Pokvarili bi se, ce bi dosti poslusal na tisti obremenitvi, ki daje ze popacenje - to je navadno preko 80%. Odvisno je seveda tudi od kvalitete komponent - transformatorja, kondenzatorjev... lahko pa "skuris" tako ojacevalec, kot tudi same zvocnike.

lp

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

prvi hi-fi sistem (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
21543841 (14949) Ales
»

dovoljena meja obremenitve zvočnikov

Oddelek: Zvok in slika
4610767 (8713) čuhalev
»

[Hi-Fi] - Debata: Dobre slušalke ali dobri zvocniki? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
10812948 (10531) Trancedeejay
»

elektroniki kje ste!!!

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
294527 (3927) footprint

Več podobnih tem