Forum » Zvok in slika » Zvočniki na več kot 50%
Zvočniki na več kot 50%
dary ::
Od prijatelja sem pred kratkim slišal, da če zvočnike poslušaš na več kot 50%, da se zelo radi pokvarijo saj je prevelika obremenitev. Zanima me če je to res saj moje Genius SW-HF5.1 6000 vedno poslušam na približno 80%.
Hvala za odgovore!
LP!
Hvala za odgovore!
LP!
- spremenil: dary ()
St235 ::
Zvočnike ne moreš navijat na 50% to lahko storiš kvečjemu z ojačevalcem. ČE imaš glede na moč ojačevalca ustrezne zvočnike jih uporabo ojačevalca nad 50% ne moreš pokvati. Problem bi se pojavil edino pri max obremenitvi ojačevalca zaradi clipinga. Če pri 80% obremenitvi ni zanznati deformacij zvoka potem se ne rabiš obremenjevat.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: St235 ()
kixs ::
Zvocnike imam na 50%, potem pa z daljincem nastavljam glasnost na TV-ju. Ce dam na TV-ju na 60%, ze vse ropota - mislim na sipe in omare Navadno dobre filme poslusam na 40-50%, vendar niso vsi enako glasni.
Pokvarili bi se, ce bi dosti poslusal na tisti obremenitvi, ki daje ze popacenje - to je navadno preko 80%. Odvisno je seveda tudi od kvalitete komponent - transformatorja, kondenzatorjev... lahko pa "skuris" tako ojacevalec, kot tudi same zvocnike.
lp
Pokvarili bi se, ce bi dosti poslusal na tisti obremenitvi, ki daje ze popacenje - to je navadno preko 80%. Odvisno je seveda tudi od kvalitete komponent - transformatorja, kondenzatorjev... lahko pa "skuris" tako ojacevalec, kot tudi same zvocnike.
lp
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | prvi hi-fi sistem (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 43841 (14949) | Ales |
» | dovoljena meja obremenitve zvočnikovOddelek: Zvok in slika | 10767 (8713) | čuhalev |
» | [Hi-Fi] - Debata: Dobre slušalke ali dobri zvocniki? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Zvok in slika | 12948 (10531) | Trancedeejay |
» | elektroniki kje ste!!!Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 4527 (3927) | footprint |