Forum » Pomoč in nasveti » Innovision ti4200 VIVO full PAL???
Innovision ti4200 VIVO full PAL???
door_man ::
Včeraj sem nabavil innovisionovo karto z video vhodom. Problem je pa sledeč: v VirtualDub-u je max vertikalna ločljivost pri capture format 480, kar je NTSC standard. V vseh ostalih programih prav tako. A tale karta ne dela v PAL ločljivosti 576?
Še vedno mi ni uspelo nastavit na več kot 480. Sem poskusil z novejšimi driverji od Leadteka pa je isto. Očitno je karta NTSC standard, torej za ameriški trg. Zdi se mi res svinsko da Mlacom prodaja to pri nas, ker si s tem nimaš kaj pomagat, če želiš kvalitetno zajet video.
Ima še kdo drug takšno kartico ali pa vivo od katerega drugega proizvajalca (Leadtek, Gainward...)? Je tudi pri drugih kartah max ločljivost pri capture 720x480?
Je to strojno pogojeno ali je odvisno od driverjev?
Je to strojno pogojeno ali je odvisno od driverjev?
Moram reči da sem globoko razočaran nad tole kartico oz. njenim capture (ne)zmožnostim. Če že ne more zajemati 576 vrstic bi pa vsekakor lahko zajemala brez dropped frame-ov. Če nastavim 25 slik/s jih dobim ven 16/s če nastavim 30 dobim 20 če pa 10 dobim pa 6/s. V vsakem primeru jih tretjino zmeče ven. Pa brez skrbi računalnik je več kot dovolj zmogljiv CPU usage ne preseže 40% v največji ločljivosti in 30fps drugače pa okoli 5-10%. Disk ima write speed krepko preko 30 Mb/s.
Ali ostalim capture dela tako kot mora ali ga nihče ne uporablja?
Ali ostalim capture dela tako kot mora ali ga nihče ne uporablja?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [uradna tema] Pinnacle (strani: 1 2 3 )Oddelek: Zvok in slika | 20171 (7717) | dire |
» | Zamenjava grafične -> slabša slika pri TV kartici ???Oddelek: Zvok in slika | 1646 (1439) | RC14 |
» | Premiere 6.0 ????Oddelek: Zvok in slika | 1043 (935) | marS |
» | Resolucija DV premajhnaOddelek: Zvok in slika | 1205 (1128) | CaqKa |
» | Kateri program za Mixanje videa na računalniku?Oddelek: Zvok in slika | 1919 (1591) | borut1 |