Forum » Omrežja in internet » CARINA ebay
CARINA ebay
St235 ::
Najboljš je blo ko je na paketu pisalo Zhong Wei Novak (moj priimek). In noter dopis My dear cousin... Sam carina ni kupla zgodbice:)
technolog ::
BlueBerry ::
Zanimiv članek.
Za blago v vrednosti do 700 evrov pa je v nekaterih primerih mogoče uporabiti tudi pavšalno carinsko stopnjo dveh in pol odstotkov.
Torej do 700€ to se šteje samo vrednost blaga + poštnina ali tudi 20% DDV?
Imam vprašanje glede ročne ure in sicer nikjer ne najdem, če rabijo met CE, ker bi namreč rad uvozil nekaj testnih modelov, kitajec pravi da jih je prodajal že na Slovaško, DE, UK in ni bilo težav, glede na to da ko so enkrat ure v EU lahko pridejo k nam brez carine bi to že moralo nekaj pomenit?
Za blago v vrednosti do 700 evrov pa je v nekaterih primerih mogoče uporabiti tudi pavšalno carinsko stopnjo dveh in pol odstotkov.
Torej do 700€ to se šteje samo vrednost blaga + poštnina ali tudi 20% DDV?
Imam vprašanje glede ročne ure in sicer nikjer ne najdem, če rabijo met CE, ker bi namreč rad uvozil nekaj testnih modelov, kitajec pravi da jih je prodajal že na Slovaško, DE, UK in ni bilo težav, glede na to da ko so enkrat ure v EU lahko pridejo k nam brez carine bi to že moralo nekaj pomenit?
Sala1501 ::
7.9. sem kupil izdelek na ebay. Isti dan je šel izdelek tudi na pošto, za katero imam številko sledenja, vendar do danes še nisem dobil paketa oz. sploh kakeršnih koli informacij o njem.
Na sledenje je zadnji podatek tole:
Je mogoče izdelek na carini?!?
Vrednost ni velika - 45&
Na sledenje je zadnji podatek tole:
Your item was processed through our ISC NEW YORK NY(USPS) facility on September 08, 2012 at 9:46 am. The item is currently in transit to the destination.
Je mogoče izdelek na carini?!?
Vrednost ni velika - 45&
BlaY0 ::
M-XXXX ::
Shipment held - Available upon receipt of payment
Moram sam kaj posiljat ali bodo oni poslal posto/mail?
Moram sam kaj posiljat ali bodo oni poslal posto/mail?
Danes je prislo na carino. Saj to me zanima kako bodo poslali za placilo davka al moram sam posiljat?
misek ::
M-XXXX, seveda bodo oni uredili, ko jim boš dostavil vse potrebne podatke preko emaila ali faxa.
dezi ::
Zdravo,
preko Ebay-a bi rad kupil multimeter seveda iz Kitajske. Problem je v tem da izdelek nima CE znaka (na embalaži celo piše - not for sale outside of China).
Ali se mi splača naročiti izdelek, ali je velika verjetnost da multimeter sploh ne bo carinjen (uničen) zaradi neustreznega certifikata?
Cena multimetra je približno 80€.
Blaž
preko Ebay-a bi rad kupil multimeter seveda iz Kitajske. Problem je v tem da izdelek nima CE znaka (na embalaži celo piše - not for sale outside of China).
Ali se mi splača naročiti izdelek, ali je velika verjetnost da multimeter sploh ne bo carinjen (uničen) zaradi neustreznega certifikata?
Cena multimetra je približno 80€.
Blaž
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dezi ()
darkolord ::
Mislim, da za CE ne komplicirajo več. DDV boš sicer moral plačati.
V najslabšem primeru bodo zadevo vrnili pošiljatelju.
PS. Kateri mnultimeter?
V najslabšem primeru bodo zadevo vrnili pošiljatelju.
PS. Kateri mnultimeter?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: darkolord ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ebay carina iz ZDA (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 34092 (2880) | Nesta |
» | Paket iz amazonaOddelek: Kaj kupiti | 6304 (4540) | ahonen |
» | Amazon in carinaOddelek: Loža | 4005 (3445) | Furbo |
» | www.aliexpress.comOddelek: Kaj kupiti | 6333 (1402) | darkolord |
» | Carina oz. davek na poštnino?Oddelek: Loža | 10413 (9478) | Princo22 |