» »

Pisanje bloga

Pisanje bloga

Modiano ::

Živjo,

ima kdo morda kakšne izkušnje s pisanjem bloga? Predvsem me zanima kje pisati (npr. Blogspot.com,...), skratka in v glavnem:) tišči me pisat, pa me mal zanima kje pa kaj pa kako začet:)
Hvala za kakšne informacije.

bluefish ::

Ja, za začetek je najbolje, da objavljaš na Blogspotu ali Wordpressu - če zalaufa, pa si urediš lastno gostovanje, domeno,...

Nekateri imajo prav tako dobre izkušnje s pisanjem bloga na raznih portalih (Siol recimo), kjer ob morebitni zanimivi tematiki pisanja dobijo kar nekaj bralcev, saj se link do člankov pojavi na prvi strani.

Gandalfar ::

Nujno objavljaj na lastni domeni!

Investiraj v 10 EUR/leto in poskrbi, da se bodo tvoji wordpress.com ali posterous, blogger objavljali na tvoji domeni. Na tak nacin lahko vedno na preprost nacin zamenjas ponudnika, ko ti obstojeci ni vec dovolj zmogljiv.

Modiano ::

hvala za info, sem bolj kot ne nov tudi pri domenah, nekaj sem že pogooglav..
Torej pri nekem ponudniku (gigaspark,domovanje.com,....) registriram domeno (vidm, da so od 10 do 20 evrov/leto), potem se registriram še na npr.wordpress.com in od tam objavljam na svoji domeni? tako nekako?

Gandalfar ::

Tako ja. Lahko jo pa kar preko tvojega blog ponudnika kupis. Navadno pol oni zrihtajo, da vse dela pa se ceneje je kot ce bi pri nas domeno kupoval.

Kaksen blog mislis pisat?

Ok .. vse to z domeno velja, ce mislis bit resen. Za malo igrat se in napisat tri poste preden obupas .. je karkoli dobro :)

Zgodovina sprememb…

Modiano ::

Mislim bit resen, razmišljam o tem že dobre pol leta..Ideje si beležim kar na mobitel:) Tem je veliko, predvsem družbenokritičnih razmišljanj.

Skratka niso mi ravno pri srcu razna socialna omrežja (especially fb, ipd), forumi so nekje prav porazni (predvsem komentiranje novic,ala rtv), no všeč mi je ta slo-techov, ki je dejansko res deliberativen in služi namenu. Všeč mi je tudi blog ideja. Zato bi se rad preizkusil v tem,seveda pod psevdonimom in ne pod pravim imenom..ker sem za parolo-čim manj osebnih podatkov na internet.

Najbolj všeč mi je ta wordpress.com, ki je tudi v slovenščini.
Tuki pri registraciji lahko že sam zahtevaš domeno (če prav mislim), da maš username.wordpress.com..
al si vseeno pol kupim domeno like modiano.blog.si (ki je na razpolago;), sem preveril)?? Pa pol iz wordpressa še na svojo objavljal?si tko mislil? Pa maš pol na dveh lokacijah?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Modiano ()

Gandalfar ::

blog.si bos tezko kupil ;)

DeusVult ::

Sem bolj nezahteven uporabnik, in rtvslo mi popolnoma ustreza. Poskusil sem gostovati wordpress na domačem računalniku, ampak se mi ne da ubadati z naprednimi nastavitvami (npr.: ročno brisanje komentarjev iz SQL baze!), ki so tam lepo poenostavljene in dosegljive.
http://www.rtvslo.si/blog/deusvult
Iz 26:2 "Naj vstopi zaslužen Narod, Narod, ki varuje Vero."

techfreak :) ::

DeusVult: Vse nastavitve pri Wordpressu lahko upravljaš preko spletnega vmesnika, ne rabiš SQL baze. Poleg tega se bolj splača wordpress.com in zakup domene preko njih - vse to lahko urediš brez znanja o programskih jezikih, domenah, DNSjih, ...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Domena + Wordpress Blog

Oddelek: Izdelava spletišč
234293 (1398) scipascapa
»

Spletna stran

Oddelek: Loža
112407 (2062) Ales
»

spletni blog - katera stran?

Oddelek: Pomoč in nasveti
121277 (1035) knap
»

Informacije o wordpress.com

Oddelek: Izdelava spletišč
6885 (827) m0LN4r
»

Mesto za blog

Oddelek: Loža
213012 (2453) dronyx

Več podobnih tem