» »

Novi nateg www.e-pogodba.com ?

Novi nateg www.e-pogodba.com ?

ThinMan ::

Kar nekaj znancev me je poklicalo, da preverim domeno www.e-pogodba.com.
Kolikor so mi povedali gre za storitev e-pogodbe na netu kjer si proti plačilu potegnete vzorce pogodb.

Zadeva od začetka ni delovala kot je treba. Sedaj pa domena ne kaŽe nikamor, tudi podatki v whois bazi za domeno so po vsej verjetnosti izmišljeni.

Račun dotične osebe imajo in bodo predale celotno zadevo policiji. Sumljivo jim je tudi, da vse kontaktne e-maile poštni strežnik zavrača z unknown user.

Se je kdo srečal s tem servisom ?

lp,
TM
----
"We may not be able to control the wind, but we can always adjust our sails"

Vikking ::

Tole skopirano iz foruma Mladipodjetnik.si

bater
Post subject: P: Spletno stran
PostPosted: Mon Aug 09, 2010 7:48 pm

Prodam spletno stran e-pogodba.com.

Spletna stran ima trenutno odprtih za cca 1200 evrov naročil ( izdatih predračunov ). Cena za odprta naročila, vsebino in sistem je cca 3000 evrov.

Info na epogodba@gmail.com

Lp

Tudi to sem našel. Prave barabe:)

lp
----

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ThinMan ()

Update: Po zadnjih informacijah ne kaže, da je ta stran nateg.
----

xeon ::

Po katerih informacijah? Kaj zdaj, ta stran je nateg al ne?

Okapi ::

Sama po sebi verjetno ne, vprašanje pa, kako dobre so te vzorčne pogodbe in kakšna je njihova cena (trenutno stran ni dosegljiva).

O.

Tilen ::

Vse skupaj se mi zdi ena poceni amaterska reklama. Kaj avtor prvega posta sploh želi povedati?

Kar nekaj znancev me je poklicalo, da preverim domeno www.e-pogodba.com.

OK, si preveril, in?

Kolikor so mi povedali gre za storitev e-pogodbe na netu kjer si proti plačilu potegnete vzorce pogodb.

Kakšnih pogodb? Za nakup kontejner krompirja, solate, DVD predvajalnikov, ... ?

Zadeva od začetka ni delovala kot je treba. Sedaj pa domena ne kaŽe nikamor, tudi podatki v whois bazi za domeno so po vsej verjetnosti izmišljeni.

Zadeva? Kakšna zadeva? Naprej ni delovalo, zdaj pa ne deluje. V čem je hec? Kakšen garant so pravilni oz nepravilni podatki v whois bazi?

Račun dotične osebe imajo in bodo predale celotno zadevo policiji.

Kakšen račun?

Se mi zdi, kot da je prvi post preveden z google translate ali čim podobnim. ThinMan je recimo avtor tudi te teme in avtor tega prispevka, kar mi da misliti.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tilen ()

@Tilen:

Razmišljam kako naj ti napišem da boš razumel in doumel. Prišel sem do zanimivega zaključka.
Nič ne bom komentiral samo to, da to ni reklama in da imajo lahko spletne strani z zavajujočemi podatki zelo velike posledice.

Če ti pa kaj ni jasno al ne paše pa daj raje v ZS, da tukaj ne smetimo!

Imam vprašanje za tebe. Zakaj si moderator ?
----

Lonsarg ::

Pa sej če pogledaš tisti post iz mladipodjetnik je stvar čisto jasna. Nekdo je postavil spletno stran, kjer je zbiral prednaročila za vzorčne pogodbe, v bistvu pa sploh ničesar nima za prodat lol, ampak je samo naredil spletno stra za foro, da vidi kolko folka bi blo zainteresiranih, zdaj pa pač prodaja to domeno in vse, očitno sam le nima sredstev, da bi kakšen tak portal vzpostavil, pa misli nahitro zaslužit, če seb o kdo našel...

Glede prvega posta, ko sprašuješ, če lahko kdo ga sedaj toži bi pa ugibal da mu ne morejo kaj dosti, saj vendar ni pobiral denarja, pač pa samo prednaročila.

Izdajanje lažnih prednaročil pač ni kaznivo najbrž? Sploh ker obstaja možnost da prednaročila le bodo izvedena, če on to uspešno proda, kar sicer mislim a je malo možno.

Glede prednaročil in predračunov ni panike - to vem.

Edit: Omenjam policijo in ne tožbe. Poslovna goljufija še ne pomeni avtomatsko tožbe.

Ko omenjam račun mislim na že plačani račun naročnine na spletno stran. Njihova potencialna stranka je poravnala naročnino. In na njih je skrb, da stranka dobi naročeno.

Zakaj je vse skupaj napisano:
Proti plačilu so dobili dostop do strani, ki pa kasneje bolj ni delal kot je. Na koncu pa stran ni bila dosegljiva. Kontakti navedeni na dopisih, računih tudi niso odgovarjali.
Zato sem tukaj napisal post kjer sprašujem ali je stran, ki se skriva po domeno navedeno zgoraj, nateg. Mogoče ima kdo iste težave al pa bi se morebiti tukaj oglasil celo avtor strani.
Pred kratkim so sporočili, da imajo težave s stranjo, kar naj bi bila posledica hekerskih napadov in vdora v sistem. Znanci so mi sporočili, da so dobili dostop do strani.

Toliko v pojasnilo, da ne naredim krivice po nepotrebnem.
Sem pa to izpostavil zato, ker se pojavlja vse več hitrih zaslužkarjev in je prav da se uporabnike na to opozori.

lp,
----

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ThinMan ()

Vikking ::

Huh, izdajanje fiktivnih prednaročil. Če se je igral z fizičnimi osebami bo verjetno preplaval nasuho.
Če pa se je šel poslovanja s podjetji in ga samo eno od teh podjetij ovadi. Bo v trenutku obdolžen pranja denarja, poneverbe... Potem ga čaka: davčna+kriminilasti, kar verjetno pomeni takoj 1 mesec pripora, potem pa par let tožarjenja z državo.

boobo ::

Pozdravljeni,

Spletna stran www.e-pogodba.com je pod ddos napadi z strani NN osebe, in proti tej osebi je odprta tozba na PU Ljubljana.

Vse nase narocnike smo obvestili po emailu, in lahko dostopajo do spletne strani na skritem url naslovu.

Avtorja teme prosim ce mi na ZS poslje podatke podjetja ki ni moglo dostopati in svoje osebne podatke, ker namrec je osnova za tozbo zaradi pisanja neresnice.

Ce pa avtor teme stoji za DDOS napadi, ga prosimo naj neha, ker zadeva je ze precej resna.

Lep pozdrav

Zgodovina sprememb…

• spremenil: boobo ()

sandmat ::

boobo je izjavil:

Avtorja teme prosim ce mi na ZS poslje podatke podjetja ki ni moglo dostopati in svoje osebne podatke, ker namrec je osnova za tozbo zaradi pisanja neresnice.
Lep pozdrav

Pomojm ni treba nikomur pošiljat osebnih podatkov. Že samo DDOSanje je dovolj, da greš nekoga tožit. Če ga dobiš :S

Ziga Dolhar ::

... sploh srčkano je pošiljanje osebnih podatkov anonimnežu, ki se na forumu registrira z izmišljenimi podatki :P.

Je pa tale e-pogodba očitno zlo resna zadeva, če ima @gmail mejl :).
https://dolhar.si/

sandmat ::

Ziga Dolhar je izjavil:

... sploh srčkano je pošiljanje osebnih podatkov anonimnežu, ki se na forumu registrira z izmišljenimi podatki :P.

Je pa tale e-pogodba očitno zlo resna zadeva, če ima @gmail mejl :).

prosim avtorja, da naj med pošiljanjem osebnih podatkov CCja tudi naju z Žigom! :)

Gost ::

Sami kregatorji in manipulatorji na kupu.

@boobo,
in ne morete se rešiti enega bogega ddos attacka? Joj no. Potem bolje, da zaprete vse skupaj.

@Thinman,
kaj je sploh tvoj dejanski problem? Je bil kdo potrjeno oškodovan in ni dobil tistega, kar je plačal?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Gost ()

fosil ::

Vedno pravim, da firmo spoznaš po tem kako se odziva na pritožbe. No tale firma se odziva zelo nasilno, nekdo se pritoži in oni bi ga kar takoj tožil. S takimi jaz nebi hotel imet opravka.

Ob tem pa še ena stvar, to je stran s pogodbami, kar pomeni da naj bi imel neke pravne strokovnjake, ki to sestavljajo. Ob tem pa se na forumu registrirajo z nekim izmišljenim imenom in prek ZS-ja zahtevajo osebne podatke. Kakšni pravniki so to, če mislijo da bo šlo to skoz?

Pa še to
Spletna stran www.e-pogodba.com je pod ddos napadi z strani NN osebe, in proti tej osebi je odprta tozba na PU Ljubljana.

A kar na policijski upravi tožite to osebo?
Tako je!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: fosil ()

AndrejS ::

Glede na prebrane poste vam priporočam , da domeno spremenite v mi.smo.salabajzeri.com

St235 ::

Drugače se na PU daje prijave, na podlagi katerih potem PU sproži postopek.
Tožbo lahko pa vložiš samo samo civilno na sodišču.
Bog pomagaj tistim, ki so pri vas kakšne osnutke pogodb kupili, ker drug jim verjetno več ne more.

RuskiSnajper ::

thread fail
who cares

nategov je polno , in to je pač še eden , sploh ne hodiš na stran in pozabiš na vse skup

problem rešen

Zgodovina sprememb…

hardfreak ::

Naj mi eden od vas dokaže, da je to nateg! Dokaze poslati preko ZS, pa bom zadovoljen.
Če bi to bil katerikoli Hyip, ali pa zloglasni SLO-BUX.net, bi rekel, okay, je nateg.
Jaz vem, da je nekdo videl, kot stran nevarno podobnim stranem, ki bi lastnik nekaj zaslužil, pa so mu to preprečili z DDOS in antireklamo.
Tisti, ki ste plačali storitev, ste dobili pogodbo?? Ste javili da niste, če niste? Saj obstaja mail. Pa tudi, če je preko Gmaila, koliko podjetij nima preko svojega strežnika email? VELIKO! Saj sta se 2 oglasila, verjetno avtorja in povedala zadevo.
Jaz pri branju postov, bi vse, katere trdite brez dokazov, da je nateg, poslal k kaki domini, da vas zbiča, morda boste potem treznejše razmišljali.
Če ne je pa vsem za vzet računalnik in vam dati pravila obnašanja na internetu prebrat vsaj 5000x. Potem pa še kako knjigo, kako ugotoviti, da je stran nateg (verjetno kakšna obstaj).
Obsojam pa vse skupaj, katere blatite bedarije!

Pa brez zamere.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Spletna stran - pridobitev izvorne kode

Oddelek: Pomoč in nasveti
445768 (4036) Ales
»

Grozi mi kazen 6000GBP+ :( (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
19630672 (17719) pijavka
»

.SI domena - anonimnost

Oddelek: Omrežja in internet
121533 (1105) c3p0
»

Kdo stoji za mail386.com? (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
6815401 (15401) Reycis
»

domena

Oddelek: Omrežja in internet
91731 (1543) Bakunin

Več podobnih tem