» »

domena

domena

Jochaan ::

ali je možno kako narediti spletno stran, pa jo met na svoji kišti pol pa recimo lahka vsi dostopajo preko neta. Recimo napišeš www.neki.com pa se ti konecta na tvoj iP pa prikaže stran.
Imam statični IP.

Packač ::

Yap se da seveda. Kupi domeno (npr. afekt.net), sporoči DNS strežnike, priporočam ti Zoneedit, ki so free (ali pa jih laufaš na svojem). In še malo se poigraš z nastavitvami na zoneedit.com in zadeva je poštimana.

Seadoo ::

Pa na http strežnik ne pozabi :D .

Priporočam ti Apache.

MOJNET.net ::

Jochan: DNSe preputsi SiOLu, naj ti oni uredijo vse potrebne DNS zapise, ki bodo kazali na tvoj IP. Za registratorja domene pa lahko probaš na večih koncih. Od domence, slonic-a, ugodni.net ,...
WEBhosting / WEBdesign / WEBdomain / Security Solutions /

Bakunin ::

Glede teh zastonj ipd DNS streznikov bodite previdni. granitecanynon (ali kako ze ?) je nekoc ponujal podobno storitev, vendar so njihovi strezniki delovali vedno slabse. Dolocene domene/zone se kasneje ni dalo niti pobrisati tam ali pa osveziti.

Za zapise v stilu www.domena.com se ponavadi uporablja CNAME zapis, ki kaze na ime streznika (npr. www.domena.com. IN CNAME www.isp.com.) in ne IP spletnega streznika.

v opozorilo :

ne pozabite obvestiti DNS adminstratorje ko selite vase domene iz enega ISP na drugega, ker bodo sicer problemi.
Na Siolu je vsa ducat domen, ki so ze zdavnaj preseljene drugam, vendar lastniki niso obvestili dns@siol.net. Tako vsem na Siolu kaze napacne podatke za njihovo domeno. Fun!

Preverite podatke v WHOIS bazah ce so konsistentni s tistim kar pise v domeni/zoni. Recimo kje se nahajajo ter ime DNS streznikov za domeno (IN NS ....).

glede registrarjev pa:

sprva bil na netsol (network solutions aka verisign), ker takrat ni bilo drugega. Potem sel na dotsterja, ki pa so se mi zamerili zaradi slabega/pocasnega "supporta". Powerpipe ima fasisticne zahteve glede osebnih podatkov.....koncal sem na GKG.NET . 0:)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Bakunin ()

madmitch ::

Očitno rabiš razlago za totalnega začetnika. Torej najbolje, da ti jo da totalni začetnik. Ker sem o vsem skupaj vedel bolj malo, hotel pa sem svojo domeno (predvsem za pošto) sem si jo uredil na Domenci. Že tam sem dal DNS SiOLa (opcija v formularju). Ko sem domeno dobil, sem na SiOL poslal pooblastilo za upravljanje z domeno in prosil, da mi domeno obenem vežejo na moj poštni račun in moj IP. Naslednji dan je domena kazala na moj IP, pošta pa je delovala že isti dan. To me je stalo pri Siolu cca 2500 SIT.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

Ales ::

Zoneedit je dobra izbira za poceni (ceneje kot brezplačen ne gre) DNS.

@j: SiOL velikokrat ne izbriše domen iz svojega DNSja, potem ko naročniki odjavijo gostovanje pri njih. Nam se redno dogaja, da moramo po večkrat klicati tja in posredovati v imenu naših strank.

Bakunin ::

ales: na zoneedit so malo cudn. zone AXFR delajo iz drugacnih IP kot pravijo da bodo....in seveda XFR propade...aj aj aj
za ves vesoljni Internet pa ne morem odpira prenosa zone...

Ales ::

Ah, tega z AXFR nisem opazil, se vidi da že kar nekaj časa nimam več potrebe po Zoneedit... jah, upam, da bodo to poštimali oz. bolje obveščali uporabnike, da ne bo treba uganjevati kaj napisati v firewall oz. v Bind config...

Bakunin ::

morda vas bo zanimalo tudi to.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

.si domena

Oddelek: Omrežja in internet
91910 (1612) reber
»

No, pa registrirajmo domeno.

Oddelek: Izdelava spletišč
151853 (1501) Bakunin
»

Postavitev domene

Oddelek: Izdelava spletišč
142659 (2383) Ales
»

mi lahko kdo naredi DNS server

Oddelek: Izdelava spletišč
81284 (927) iCARus
»

Gledanje lastne domene na adsl

Oddelek: Omrežja in internet
6891 (762) Packač

Več podobnih tem