» »

Amazon Kindle

Amazon Kindle

««
5 / 27
»»

49106 ::

Kako pa je z posojo pri kindlu? Ali lahko kupljeno knjigo posodiš drugemu kindlu?

Gandalfar ::

not yet. se govori da se bo dalo.

lahko imas do 5 kindlov vezanih na en amazon racun. Torej lahko knjige sharas med kindli, ce imas druzinski amazon racun.

Zgodovina sprememb…

TeraSonic++ ::

Kako je pa z vgrajenim slovarjem, baje da se da dokupit, obstaja mogoce tudi slovenski(npr.asp32)?

Kako je z uporabo slovarja npr. ce pretvoris pdf v MOBI format, ga lahko uporabljas ?

potrebujes WiFI za slovar ?

edit: dodal nekaj
...........................................................
Life is only a computer simulation
"veritas vos liberabit"

Zgodovina sprememb…

BlonG ::

RSS novičke (Calibre)

Vesel bom, če se še najde kak navdušenec in doda kakšne slovenske RSS vire za Calibre. :) (Goreča želja: Sobotna priloga dela) 8-)

"MMC RTV Slovenija" je malce prehitro vključen v Calibre. ;). Recept namreč še ni takšen, kot bi si želel, ker vrstni red vsebine ni pravilen (najprej je "dodatna vsebina": fotografije, dopolnilne informacije; šele potem je "prava" vsebina = članek). Žal ne znam spremenit vrstnega reda, ker ne poznam programiranja v pythonu. Morda lahko kdo pomaga. :8)

P.S.
Morda bo kmalu na voljo Mladina (delo še enega navdušenca).

Redkvica ::

Imam eno vprašanje za uporabnike kindla: ali ste že uspešno uporabljali kakšno spletno stran z vremensko napovedjo za kraje po Evropi na kindlu? Prosim za priporočilo, če vam je v redu delalo. Wi Fi ima zdaj že kar precej hotelov in drugih lokacij, pa bi mi ena taka spletna stran prav prišla, ko sem na poti.

Drugače pa je tako, da lahko na en amazon račun registriraš poljubno število kindlov, ne samo pet. Ima pa vsaka knjiga načeloma omejitev, na koliko napravah jo lahko hkrati uporabljaš. Seveda je lahko ta omejitev tudi 'neomejeno'. Piše pri vsaki knjigi na spetni strani v kindle store, koliko je ta omejitev.

Če pdf pretvoriš v mobi format, slovar dela normalno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: Redkvica ()

Bor H ::

Predvidevam da če si bookmarkaš http://www.yr.no/sted/Slovenia/Ljubljan... bi mogl delat. Če si veliko po svetu se ti pa verjetno bolj splača 3G

BlonG ::

Redkvica je izjavil:

ali ste že uspešno uporabljali kakšno spletno stran z vremensko napovedjo za kraje po Evropi na kindlu?


Da:
* http://www.accuweather.com/m/
* http://m.vreme.net/slovenija/napoved/

Karaya 52 ::

Ste zadovoljni z velikostjo baze digitalnih knjig? Meni se zdi da jih je odločno premalo, da bi lahko konkurirali standardni knjigi. Ko listam med strokovnimi, vidim samo šrot, "prevedene" niso niti najpomembnejše knjige na tem področju. Kako se prikazujejo načrti in fotografije?

OmegaBlue ::

Ne uporabljat kindla za strokovno gradivo, za prikaz takih stvari je hudo neprimeren. Programiranje še nekako, načrti pa odpadejo.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

Karaya 52 ::

Dober odgovor, žal mi povzetek sploh ni všeč. :) Verjetno je problem v tehnologiji prikaza - neberljiva skica - ali je še kaj več?

Gandalfar ::

Predvsem je majhna. Obstaja razlog zakaj tvojega tipa literature ne mores kupit v A5 izvedbi :)

(lahko povecas in se okoli premikas, vendar vedno vidis samo del potem)

kuglvinkl ::

DX je po moje way to go.
Your focus determines your reallity

Karaya 52 ::

Mah, pa sem mislil da sem bom znebil A3 bukev. :) Vseeno pa je bolje imeti Kindle v A3 obliki, z debelino 1cm in težo 300g, kot pa metre par kilogramske celuluze. Načrti bi bili v vektorski obliki tako bi jih lahkoto manipuliral v programih, da ne pišem o prostorskem prikazu, ki v statični tiskani obliki ni možen. Deca bi ponovno nosila tablice v šole, na katerih bi vrtela 3d model atoma. >:D

49106 ::

Kdaj pa amazon zaračuna? Takoj ko naročiš ali ko pošljejo?

Gandalfar ::

Meni so ko so poslali. Prej so samo vzeli tistega 0.5 evra da so pogledali, ce kartica dela.

hudirudi ::

Za vse tiste, ki imaste slovenske knjige v PDFjih in s sumniki - prav s temi sem imel probleme, ko sem jih prtetvarjal v kindle verzijo.
Kolega me je usmeril na http://www.pdftoepub.com/, kjer je testno spremenil pdf in dela, skoraj 100% vse je ok. Tako da, sprobajete in javite, ce vam dela ok.

Baje, da je do konca leta zastonj...

lp hudirudi

hudirudi ::

hja, edino dokument, ki ga dobis ven, je v Kindlu Untitled - torej brez imena avtorja in naslova... sicer dela...

Redkvica ::

BlonG je izjavil:

Redkvica je izjavil:

ali ste že uspešno uporabljali kakšno spletno stran z vremensko napovedjo za kraje po Evropi na kindlu?


Da:
* http://www.accuweather.com/m/
* http://m.vreme.net/slovenija/napoved/


Spletna stran m.vreme.net mi je bila zelo všeč, hitro se naloži, ni odvečnih podatkov, lepo se bere,...AMPAK: avtorji spletne strani so vse druge podatke lepo izpisali (npr temperatura), le namesto vremena (sončno, oblačno, sneženje,...) so dali slikovne simbole. Na kindlu so se pa vsi ti lepi simboli pastelnih barv videli enako: kot nerazločne sive packe. Pri najboljši volji nisem mogla razbrati, kaj za eno vreme se nam obeta. Saj verjamem, da se na barvnem zaslonu mobilnika ti znakci lepo vidijo, a bilo bi super, če bi poleg simbolov vremensko napoved izpisali še z besedo, da bi še uporabniki kindla imeli kaj od tega. Tako kot so izpisani vsi drugi podatki, ki se kot že rečeno berejo odlično.

Sicer nam je pa wifi v hotelu delal bolj slabo in se je kindle le s težavo vključeval v omrežje. Še s prenosnikom so bili problemi. Se je pa kindle odlično obnesel kot turistični vodnik - doma sem si gor naložila razne datoteke z neta in so bile na pohajanju po tujini vedno lepo pri roki.

kuglvinkl ::

Se pravi se obnese, če si naložiš Lonely planet pdf-je?
Your focus determines your reallity

itak37 ::

http://wikitravel.org je free alternativa Lonely planetu. Obstaja tudi iOS app za offline uporabo.

itak37 ::

Še ena uporabna stvar je Instapaper, ki omogoča shranitev spletne strani za kasnejše branje. Deluje pa tako, da na spletni strani klikniš bookmarklet, nato pa s calibre downloadaš in preneseš na kindle.

hudirudi ::

ima kdo kako idejo, kako na hitro zbrisati recimo 10 dokumentov, ki se nalimajo v Kindla, ker me Kindle obvesca, da me caka file za Dljat... v bistvu je precej anojing, ker moras vsak file posebaj brisati... obstaja kaka bliznjica za to?

lp hudirudi

itak37 ::

Ce ga priklopis na PC lahko z raziskovalcem brises...

Boston C ::

Ravno sem naročil kindla .

Subtotal of Items: EUR 110,04
Shipping & Handling: EUR 16,61
------
Import Fees Deposit EUR 29,13
------
Total for this Order: EUR 155,78

Takšen je izračun.. zanima me pa kaj je telih 29.13 , ce mi lahko nekdo malo bolj razloži, hvala.

Bor H ::

davek in carina, ker ameriške cene so brez davka, pri nas moraš pa še davek plačat, ki nanese 20% = 126EUR*0.2=25EUR

Gandalfar ::

Pa ker je Amazon kul, ze vnaprej tvoj davek nakazejo na naso carino, da ti ni treba tebi tega urejat.

btw, kdaj imas shipping estimate date?

SunCell ::

Morda v info.. jst sem nazadnje naročal 18.novembra, ko se je shipping date dan prej močno podaljšal (na drugi teden januarja). No, zadevo so za dober mesec skrajšali, tako da bi jo lahko dobil že okoli 17. decembra, če bi bil takrat doma.

Vse dajatve zaračuna že amazon, kar pa je super, ker pred tem si je UPS vzel še nekih 7€ bančne garancije?! No, sedaj tega ni več, izjavo o carinjenju morate pa še vedno "podpisat".

49106 ::

Order Placed: December 10, 2010

Shipping Estimate: January 18, 2011 - January 26, 2011

Delivery Estimate: January 20, 2011 - February 1, 2011

OmegaBlue ::

zgleda je "malo" gužve ;) mojga so luštno dostavili v 4 dneh (čez vikend)
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

PuffPuff ::

Zanima me, kje je naboljše izvesti nakup kindle-a (.com, .co.uk, .de)?

darkolord ::

Mislim, da ga lahko kupiš samo na .com

Redkvica ::

.de ga sploh ne prodaja, na .co.uk pa ga lahko kupijo samo UK rezidenti, se pravi ljudje, ki za nakup uporabijo plačilno kartico z UK naslovom.

FrEaKmAn ::

Zanima me, kako je z matematičnimi formulami. Glede na to, da se ta oseba pritožuje, da ni vse v redu na http://mat.tepper.cmu.edu/blog/?p=595. Ali lahko kdo proba - preferirano je, če ima v3.

FrEaKmAn ::

Redkvica je izjavil:

.de ga sploh ne prodaja, na .co.uk pa ga lahko kupijo samo UK rezidenti, se pravi ljudje, ki za nakup uporabijo plačilno kartico z UK naslovom.


Narobe glede UKja. Osebno sem plačal s plačilno kartico na moje ime z naslovom v Sloveniji. Je pa res, da mora biti dostava na UK naslov.

urban99 ::

A je komu jasno, zakaj UK (ali DE) nima kindla DX? Hočem prav to zadevo, ampak iz Amerike me bo naša carina oskubila do nezavesti...

Gandalfar ::

Ne bo te. Pac DDV bos placal

urban99 ::

Aja? Fajn, hvala za odgovor!

Se mi zdi, da bi to lahko bila računalniška oprema, prosta carine, ampak raje vprašam, če je kdo to že probal. Po mojih izkušnjah ima naša carina res vrhunske sposobnosti idiotske kategorizacije izdelkov.

Gandalfar ::

pobrskaj malo po tej temi pa bos videl koliko carine in ddvja smo placali

urban99 ::

jap, sem kasneje preletel celo temo in opazil, da bi to moral storit preden sem kaj bleknil. tema ima vse odgovore, poleg tega mi tudi amazon da izračun dajatev. drag špas je ta velikost, ampak meni so PDFji zelo pomembni.

vesolcek ::

Zdravo,

odlocam se za nakup Kindla 3G in sicer me zanima kako je s 3G omrezjem v Sloveniji, namrec kot sem zasledil vam deluje v web browserju samo wikipedija in kindle store. Ce sem prav razumel so to Kindli naroceni iz Amazon.com. Sam imam opcijo dobiti Kindla iz amazon.co.uk, kjer naj bi 3G deloval po celotni Evropi, saj ima menda vgrajeno Vodafonovo sim kartico.

Zanima me kako je z aktivacijo naprave. Ali je bolje, da mi prijatelj v UK vkljuci kindla in pocaka na signal ali je vseeno, ce ga jaz vkljucim v Sloveniji?

Zanima me, ce je registracija Kindla z amazon racunom za brskanje po web browserju-spletu potrebna, ali lahko brskam po spletu tudi v de-register nacinu oz. z registriranim racunom brez kreditne kartice? Oziroma, da pac enostavno novega Kindla vkljucim in ze je mozna povezava na splet google.com in na ostale strani brez kakrsnih koli nastavitev? Ce sem prav razbral po forumih je registracija kindla potrebna samo za nakup knjig in teh zadev, web browser pa deluje brez le te?

Hvala za odgovore in LP

Bor H ::

Kindla dobiš že registriranega na račun iz katerega si ga kupil.

Ker več ti pa ne morem povedat.

thramos ::

Tudi na Kindlu iz ZDA trenutno ni omejitev glede browsanja.

erkgheoruugh ::

vesolcek je izjavil:

Zdravo,

odlocam se za nakup Kindla 3G in sicer me zanima kako je s 3G omrezjem v Sloveniji, namrec kot sem zasledil vam deluje v web browserju samo wikipedija in kindle store. Ce sem prav razumel so to Kindli naroceni iz Amazon.com. Sam imam opcijo dobiti Kindla iz amazon.co.uk, kjer naj bi 3G deloval po celotni Evropi, saj ima menda vgrajeno Vodafonovo sim kartico.

Zanima me kako je z aktivacijo naprave. Ali je bolje, da mi prijatelj v UK vkljuci kindla in pocaka na signal ali je vseeno, ce ga jaz vkljucim v Sloveniji?

Zanima me, ce je registracija Kindla z amazon racunom za brskanje po web browserju-spletu potrebna, ali lahko brskam po spletu tudi v de-register nacinu oz. z registriranim racunom brez kreditne kartice? Oziroma, da pac enostavno novega Kindla vkljucim in ze je mozna povezava na splet google.com in na ostale strani brez kakrsnih koli nastavitev? Ce sem prav razbral po forumih je registracija kindla potrebna samo za nakup knjig in teh zadev, web browser pa deluje brez le te?

Hvala za odgovore in LP


Na ta prvi del ti lahko odgovorim. Glede aktivacije. V bistvu je čisto vseeno. Če boš preko Kindla kupoval knjige ga moraš aktivirati/registrirati na račun s katerega boš to počel. V primeru, da ga boš kupil s svojega računa na naslov v Angliji bo to najbrž isti račun, če ga bo pa prijatelj naročil na svoj račun, bo pa registriran nanj in ga boš najprej moral odregistrirati in potem ponovno registrirati na svoj račun. Obstaja tudi tretja možnost, da pri nakupu označiš gift in potem Kindle pride še neregistriran ter ga prav tako registriraš na poljuben račun.

Glede drugega vprašanja pa.
Lahko brskaš po po spletu z registriranim Kindlom brez kartice vezane na račun. Povezava je najbrž možna, če si v dosegu omrežja. Ne vem točno, ker imam sam wi-fi izvedbo. Ampak, da te opozorim, da je brskanje z brskalnikom pain-in-the-ass. Ogromno skrolanja, nenehnega zumiranja in podobno. V glavnem,če je kdaj nujno, ja, če pa to misliš početi na dnevni bazi, in kupuješ Kindla zaradi tega, pa dobro premisli, ker ti bo žal. V tem primeru raje vzemi wi-fi verzijo, ki je cenejša. Ne najdeš zaman web-browsetja pod eksperimentalnimi funkcijami. Tam je ravno zaradi tega. Mogoče bo v kateri od prihodnjih verzij Kindla, ko bodo uvedli še zaslon na dotik, to uporabno, sedaj je pa to na meji uporabnosti. Meni se zdi bolj zanimivost kot kaj drugega. Seveda pa dopuščam, da kdo uživa na tak S-M način.

49106 ::

Se da naložiti slovenski slovar na kindla?

vesolcek ::

Thramos, ali to govoris iz lastnih izkusenj ali ugibas, ker po forumih berem da deluje bresplacno surfanje po internetu preko web browserja samo preko UK verzije po evropi, na USA verziji pa deluje samo angleska wikipedija? Prosim za odgovor, da cimprej nabavim stvar :))))

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: vesolcek ()

Ted ::

Na international verziji (iz amazon.com - beri iz USA) 3g surfanje po EU preverjeno deluje, kolegu je po Italiji in Švici zadeva delovala super.
Mah...

vesolcek ::

Koliko casa nazaj to? Mas mogoce kaksen kontakt, da bi ga kontaktiral za nekaj informacij se?

thramos ::

Na še toplem Kindlu iz ZDA je kakšen teden nazaj preko 3G delal google.com in vreme na Arso. Sicer je to Amazonova dobra volja, ampak glede na to da deluje že vsaj kakšne pol leta, se ni za bat da bi izklapljali.

vesolcek ::

A kaj ves a za registracijo kindla pol se rabis kreditno kartico al lahko naredim samo nov amazon racun brez kreditne pa bo vseen delal dostop do neta in to?

A lahko pogledas ce mas serijsko stevilko B00A (ker to naj bi bil z vodafonovo kartico) - ce prav razumem si ga narocil preko amazon.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: vesolcek ()

vesolcek ::

A lahko pogledas ce mas serijsko stevilko B00A (ker to naj bi bil z vodafonovo kartico) - ce prav razumem si ga narocil preko amazon.com

(ponesreci sm 2x kliknil)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: vesolcek ()
««
5 / 27
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri e-bralnik? (strani: 1 2 3 411 12 13 14 )

Oddelek: Kaj kupiti
698103389 (686) a_borlak
»

eBook reader

Oddelek: Kaj kupiti
215504 (1607) bralnik98
»

e-bralnik ? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kaj kupiti
15143204 (24504) AgiZ
»

Izšel novi Kindle Paperwhite (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
8222540 (15597) ales85

Več podobnih tem