» »

Microsoft resen z mobilnimi igrami

Microsoft resen z mobilnimi igrami

Xbox Live! hub na Windows Phone 7

vir: X-Bit Labs
X-Bit Labs - Za uspeh mobilne platforme niso dovolj le kakovostne aplikacije v izobilju, seveda če je namen platforme poseči po trgu običajnih uporabnikov. Za to mora biti bogata in prav tako kakovostna tudi izbira iger za kratkočasenje uporabnikov. Pri Microsoftu očitno popolnoma resno želijo biti pomemben igralec na tem trgu, po tem ko so bili z Windows Mobile označeni predvsem kot poslovnim uporabnikom prijazno podjetje.

Za ta namen so ustanovili celo nov studio, Games Studios Mobile Gaming. Seveda gre za podružnico Microsoft Games Studios, internega oddelka, namenjenega razvoju iger, ki so ga pri Microsoftu ustanovili leta 2002, približno ob času izida prve generacije Xboxa. S to potezo so nekoliko razširili začetni repertoar iger za novo konzolo. Če želite razvijati igre za mobilne platforme, si lahko ogledate razpisana delovna mesta pri Microsoftu.

Trenutno je ena najbolje založenih trgovin na področju mobilnega sveta Applov App Store, medtem ko Android na tem področju vidno zaostaja. Slednje bi se sicer morda lahko spremenilo z izidom Sonyjevega PlayStation mobilnika, ki bo s seboj prinesel popolnoma novo igričarsko platformo za Android. Lepo bi bilo, če bi že ob izidu oz. tik po njem lahko obema konkuriral še Microsoft s svojim Windows Phone 7. Strojne zmogljivosti naprav bodo za to nedvomno zadovoljive, čemur pa bo pomagala še povezanost z Xbox Live!

5 komentarjev

matejdro ::

Če bodo xbox live povezave delovale tako, kot so prikazali (npr. začneš igrati na računalniku, nadaljuješ na telefonu), bi to lahko bilo zelo zanimivo.

Lonsarg ::

Če boš hotel nadeljevati na Mobilniku, bo morala igra biti spisana tako, da bo za oboje, take igre pa lahko še traja, da kake ven pridejo.

PrimozR ::

Pa še to bodo verjetno bolj arkade v stilu npr. Braida.

Key Quest ::

Lonsarg je izjavil:

Če boš hotel nadeljevati na Mobilniku, bo morala igra biti spisana tako, da bo za oboje, take igre pa lahko še traja, da kake ven pridejo.



Ali pa ce imas ze sedaj na voljo precej iger, ki imajo porte za razlicne igralne sisteme. Naprimer Mini Ninjas imas na voljo za Winse, Xbox 360 in Nintendo DS. Ce bi namesto DSja imel pac nek Windows Mobile, bi to bilo tocno to o cem pravis. Vse skupaj bi se shranjevalo v cloudu in bi pol na telefonu samo nadaljeval igro s tam kjer si koncal na PCju.

matejdro ::



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Quantum Break (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Igre
26536478 (21882) oo7
»

Nokia spet z rekordno izgubo (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Rezultati
6414307 (12559) SLO_Matej
»

Nokia pripravlja Meltemi, operacijski sistem za cenovno ugodne mobilnike (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Nokia / Symbian
6214657 (12872) Tody
»

Microsoft se vrača z letalščino in Age of Empires

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
124978 (3622) dejanslo
»

Microsoft 'podkupuje' razvijalce

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
4018777 (17383) lurker

Več podobnih tem