»

MoMoSlo S03E03 - Gaming & Gamification

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - Prvi Mobile Monday v letu 2011 bo potekal v ponedeljek, 17. januarja. Tokratna tema bodo mobilne igre ter uporaba mehanike iger v ostalih vrstah aplikacij.


Žiga Hajdukovič se je profesionalno z razvojem iger ukvarjal pri podjetju Cocoasoft, nato ustanovil svoje podjetje Razum, sedaj pa se je z ekipo Dawn of Play lotil samostojnega razvoja različnih iger, kot je na primer trenutno aktualni Monkey Labour.

Tadej Gregorčič, direktor mariborskega podjetja Motiviti, ki se primarno ukvarja z razvojem iger, bo v okviru svojega predavanja predstavil osnovne koncepte in nekaj predlogov za uporabo gamification koncepta (uporabe elementov iger v vseh vrstah aplikacij) v praksi.

Outfit7 je ekipa 15 programerjev, oblikovalcev in podjetnikov, ki razvija mobilne aplikacije za platformi iOS in Android. Podjetje je oktobra 2009 ustanovilo...

0 komentarjev

Skype za Android je tu

TechCrunch - Skype je izdal različico svojega programa za videoklice tudi za platformo Android. Tako lahko odslej uporabniki telefonov s sistemom Android uporabljajo vse prednosti Skypa (brezplačno klicanje Skype-Skype, pošiljanje in sprejemanje hipnih sporočil itn.) Novi Skype podpira Wi-Fi, 3G (razen v ZDA), EDGE in GPRS, brezplačen prenos pa je mogoč z domače strani za mobilne platforme in z Android Marketa. Nekaj težav utegnejo imeti le uporabniki telefonov Samsung Galaxy S, ki se z novim Skypom ne razumejo najbolj - napako že preiskujejo.

Skype je tako podprt na mobilnih platformah Android, iOS in Symbian.

24 komentarjev

Microsoft resen z mobilnimi igrami

Xbox Live! hub na Windows Phone 7

vir: X-Bit Labs
X-Bit Labs - Za uspeh mobilne platforme niso dovolj le kakovostne aplikacije v izobilju, seveda če je namen platforme poseči po trgu običajnih uporabnikov. Za to mora biti bogata in prav tako kakovostna tudi izbira iger za kratkočasenje uporabnikov. Pri Microsoftu očitno popolnoma resno želijo biti pomemben igralec na tem trgu, po tem ko so bili z Windows Mobile označeni predvsem kot poslovnim uporabnikom prijazno podjetje.

Za ta namen so ustanovili celo nov studio, Games Studios Mobile Gaming. Seveda gre za podružnico Microsoft Games Studios, internega oddelka, namenjenega razvoju iger, ki so ga pri Microsoftu ustanovili leta 2002, približno ob času izida prve generacije Xboxa. S to potezo so nekoliko razširili začetni repertoar iger za novo konzolo. Če želite razvijati igre za mobilne platforme, si lahko...

5 komentarjev

Windows Phone 7 najprej v Evropi

Samsungova in LG-jeva prototipa z Windows Phone 7 poleg neimenovane naprave

vir: engadget
engadget - Evropejci smo vajeni, da novotarije najprej dobijo Američani oz. v nekaterih primerih Azijci (Sony, Nintendo), medtem ko moramo na Stari celini na izide nekoliko počakati. Sem ter tja nas proizvajalci in razvijalci presenetijo ter izdelke tukaj splavijo istočasno oz. celo nekoliko prej. Eden od takšnih primerov bo, kot kaže, Windows Phone 7. Kevin Turner, COO Microsofta, je namreč izjavil, da težko pričakovani operacijski sistem lahko v Evropi pričakujemo že oktobra, medtem ko bodo na drugi strani Atlantika mobilne telefone z Windows Phone 7 dobili šele v novembru. Kevin Turner je povedal, da se bodo z novim operacijskim sistemom vrnili v igro, ki so jo z zastarelostjo Windows Mobile že skorajda zapustili, nekoliko nehote. Čeprav vse kaže, da je Android precejšna uspešnica na...

29 komentarjev

Znani prvi proizvajalci telefonov z Windows Phone 7

Dell Lightning

vir: engadget
engadget - Pri Microsoftu so obelodanili peterico proizvajalcev elektronskih naprav, ki bodo ob javni predstavitvi Windows Phone 7 na tržišču ponudili svoje mobilne telefone, na katerih bo tekel nov Microsoftov operacijski sistem. Peterico sestavljajo Asus, Dell, HTC, LG in Samsung, kjer ima na področju mobilnih telefonov še najmanj izkušenj Dell. Prav slednji je bil skupaj s HTC-jem kot proizvajalec potrjen šele sedaj, a se je za oba že pred časom pričakovalo, da bosta pripravila na Windows Phone 7 osnovane mobilne telefone.

Dell je namreč pred časom predstavil konec letošnjega leta in v začetku leta 2011 prihajajoče mobilnike, na katerih bo tekel ali Windows Phone 7 oz. Android. HTC je po drugi strani eno izmed...

12 komentarjev

Microsoft bo zaposlenim podaril mobilne telefone

Windows Phone 7

vir: engadget
engadget - Vse kaže, da bodo prav vsi Microsoftovi uslužbenci, katerih je po celem svetu prek 90.000, dobili nove mobilne telefone, popolnoma brezplačno. Seveda bo šlo za naprave, na katerih bo tekel novi Microsoftov operacijski sistem za mobilne telefone, Windows Phone 7.

Uslužbenci bodo svoje naprave najverjetneje prejeli še pred koncem leta oz. tik pred javno dobavljivostjo naprav z Windows Phone 7. Jasno je namreč, da Microsoft s to potezo želi Windows Phone 7 oglaševati brezplačno, na najboljši način - z dobrimi priporočili obstoječih uporabnikov.

Stroški prek 90.000 naprav bodo zanemarljivi, če bo kampanja uspešna. Obenem je...

7 komentarjev

Firefox za Windows Mobile odpovedan

vir: engadget
engadget - Pri Mozilli so najavili, da so prekinili razvoj mobilne različice Firefoxa za Windows Mobile. Za to so se odločili zaradi slepe ulice, ki je Windows Mobile 6.5, kar pomeni, da se bodo zaenkrat osredotočili le na razvoj za na Linuxu baziranih operacijskih sistemov - MeeGo (združena Maemo, za katerega mobilni Firefox že obstaja, in Moblin) in Android. Za slednjega pri Mozilli upajo, da bodo še do konca letošnjega...

21 komentarjev