» »

Instalacija windows Xp se prekine....

Instalacija windows Xp se prekine....

boumzie ::

Pozdravljeni,
odločil sem se, da kar po nekaj časa, ponovno sesujem in na novo svojo staro kišto.Procesor je stari athlon 2600 socket a, v glavnem že malo zgodovinska škatla, ampak še zmeraj zadovoljuje moje potrebe:)Odločil sem se da na novo definiram in formatiram vse particije in nato na novo naložim windows xp, a tukaj se pojavi problem.Windowse mi zaćne lepo nalagat iz cdja,izberem particijo za instalacijo windowsov,zaženem nalaganje ko pa pride do tiste faze, ko se računalnik avtomatsko ponovno zažene in bi se nato morala instalacija avtomatsko nadaljevat, se pojavit na ekranu "vstopno okno" v windows xp itd., pa se začne inštalacija ponovno od začetka iz cdja,tako da windowsev nikakor ne moram spravit na računalnik.Vem pa, da sem kakšno leto nazaj, ko sem ga nazadnje rušil, naletel na isti problem, ampak sem pri izbiri particije za nalaganje windowsev izbral isto particijo kot pri prvem nalaganju in mi je javilo, da je na tej particiji že en osnovni sistem,ponovno izbral isto particijo, le mapo za nalaganje sem iz windows spremenil v windows1,pa je nalaganje čudežno steklo........, no upam da ste razumeli moj zapleteni primer in da sem ga dovolj nazorno opisal.Naj povem, da sem bios že resetiral,ga nastaviil na optimalne vrednosti itd.Sam sem popolnoma brez ideje in ujet v začaranem krogu, prosim pomagajte.
Lp, Robi

NejcSSD ::

Ko ti restarta ta zadnjič, pritisn tipko delete in pridi v BIOS kjer nastavš boot priority na HDD. Potem ne bo moglo še enkrat "bootat" xpjev

DeeCoy ::

tako je.. pomojem ti boota iz cdja..

ttommy ::

Samo boot iz CD-ja gre edino,če pritisneš kakšno tipko...
Gamer

DeeCoy ::

ni res! odvisn kok v biosih nastaviš! če maš priority na CD, pol pač prever če je cd not, in ga boota, drgač gre iz diska..

ttommy ::

Ja,če še ni operacijskega sistema na disku,potem se avtomatsko.Drugače moraš pa zmeraj pritisnit kakšno tipko-Press any key to boot from CD.....
Ti lepo izbriši vse particije,sformatiraj in na novo nastavi koliko particij in kako velike boš imel.
Lahko pa,da je težava v strojni opremi-če imaš še drugi CD/DVD pogon,ga izklopi.Težava je lahko tudi pri Ramih ali napajalniku.Odklopi vse USB naprave.Cel računalnik tudi dobro spihaj s kompresorjem-v napajalniku se tudi rad prah nabere.
Gamer

DeeCoy ::

ttommy ne seri, u biosih lahka z tremi potezami nastaviš boot priority, upraš kakiga študenta računalništva, pa ti bo pokazu boga, če men ne verjameš... lahko tut prtisneš F12, pa tam nastavlaš boot priority

ttommy ::

Boot priority-to je 1.st boot device,2.nd boot device itd......?Do sedaj sem že prijateljem in znancem kakih 70-krat Windowse nalagal,pa do sedaj še nisem imel problemov,razen,če je bila strojna okvara.Če imaš na 1.st device CD Rom in na drugega HDD,se bo po končanem nalaganju Windowsow avtomatsko zagnal s trdega diska.Kakih 15 sekund je tisto opozorilo "Press any key to boot from CD",potem se pa zaženejo Windowsi.Ne mlatim prazne slame.
Gamer

zee ::

@avtorju teme:
Ko se konča faza kopiranja, enostavno odstrani CD iz optične enote in nasvidenje. Če ga bo inštalacijski program zahteval, ti bo to itak sporočil.

@ostali:
Komplicirate po nepotrebnem. V vednost: Če ustvariš custom Windows XP inštalacijski CD, lahko odstraniš napis Press any key to boot from CD.... Tak CD imam tudi sam in je edino vprašanje med inštalacijo, kam naj se inštalirajo Windowsi.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

particle ::

@DeeCoy: Koliko biosov pa imaš ti v svojem pcju? :|

DeeCoy ::

kolko??? nevem če so že naredl comp z več kot 1 biosom.. edin na matični lahka maš 2, 1 je main 1 pa backup
Vidm da me ne razumete.. usak bios ma drgač naret.. pr nektirih morš it v bios setup, da nastaviš boot priority, pr nektirih maš boot menu, pa tam nastavlaš, nektiri majo pa oboje..

ttommy ::

No,vso srečo Boumzie.
Gamer

flipflop ::

Mam isti problem kot avtor teme.

V biosu zazna disk in cd rom, 1st boot device cd rom, 2nd hdd. Se zažene s CD-ja, izberem particijo kam naj inštalira, kopira, pride do konca, se restarta, potem pa inštalacija spet ponovno od začetka.

Zamenjal sem diske, en SATA, dva IDE in ni sprememb. Tud če po restartu vzamem CD ven, se noče zagnat. Poskusil sem tud z različnimi kabli in rami. Tud ni razlike a dam novo particijo naredit, quick format,...

Kakšna ideja, kaj bi blo narobe?

amigo_no1 ::

Poskusi kak drug win xp install cd.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Računalnik ne boota

Oddelek: Pomoč in nasveti
61443 (1329) Boomerang
»

iščem pomoč WIN

Oddelek: Pomoč in nasveti
13971 (807) marc100
»

NTLDR is missing

Oddelek: Pomoč in nasveti
224676 (3495) gorenjc
»

iz linuxa v windows xp

Oddelek: Pomoč in nasveti
202098 (1746) barbm
»

"Format C" - kako narediti ???

Oddelek: Operacijski sistemi
202551 (1953) Damjan Jagar

Več podobnih tem