Forum » Loža » Darilna pogodba za motor iz Nemčije
Darilna pogodba za motor iz Nemčije
lonz ::
Zanima me kako spelat sledečo situacijo:
Tast ma enga starga viragota v Nemčiji, kjer živi pretežn del leta. Ker ga nič ne vozi (nima izpita in so ga dobil policaji..), sma dorekla, da ga pripeljemo sem, kjer ga porihtam in vozim jaz. Boljš to, kot da gor gnije v garaži. Ugotovil sem, da je najbolš - najcenej, da je motor pisan na mene, ker imam 50% bonifikacije, katero lahko prenesom na motor.
Kako pa je sedaj z darilno pogodbo? A se to sploh splača? A bi blo bolš s kupo-prodajno pogodbo al kako? Se priporočam za nasvete!
Tast ma enga starga viragota v Nemčiji, kjer živi pretežn del leta. Ker ga nič ne vozi (nima izpita in so ga dobil policaji..), sma dorekla, da ga pripeljemo sem, kjer ga porihtam in vozim jaz. Boljš to, kot da gor gnije v garaži. Ugotovil sem, da je najbolš - najcenej, da je motor pisan na mene, ker imam 50% bonifikacije, katero lahko prenesom na motor.
Kako pa je sedaj z darilno pogodbo? A se to sploh splača? A bi blo bolš s kupo-prodajno pogodbo al kako? Se priporočam za nasvete!
...arrrrrr, shiver me timbers...
Vikking ::
Sicer nevem za kakšen letnik gre, a če ga misliš registrirat v sloveniji se najprej prepričaj če ga je sploh možno homologirat. Ti novi davki na motorna vozila znajo kar lepo podražiti vso stvar, +davek od darilne pogodbe. Preveri če se ti sploh splača to.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Registracija / prepis vozila s pooblastilom? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 26266 (10281) | johanblond |
» | Prepis hiše (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 16187 (13876) | GregiB |
» | darilna pogodba za zemljišče (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 19830 (16465) | kloko |
» | Darilna pogodba za nepremičninoOddelek: Loža | 2862 (2447) | solatko |
» | Pravni nasvet (darilna pogodba)Oddelek: Loža | 8697 (7817) | Gregor P |