Forum » Operacijski sistemi » Win XP so pozabili na particijo!
Win XP so pozabili na particijo!
Loki ::
here's the story:
dve particiji sem zdruzil z partition magic zaradi nekih tezav z diskpartom (a bug or a feature, that is the question here), sistem sem formatiral iz recovery console (takrat sta oba pogona delovala se normalno), ko sem pa sedaj ponovno nalozil winse, sem odkril, da mi je tretja particija, kjer sem imel backup VSEH pomembnih podatkov, cudezno izginila.
Computer management - disk management jo prepozna kot New volume ; healthy, unknown partition (NTFS), zna prebrati tudi, koliko velika je, ne morem jo pa restorat - edina moznost je delete partition.
ima kdo kako resitev?
(iz recovery konzole sem lahko dostopal do obeh pogonov)
dve particiji sem zdruzil z partition magic zaradi nekih tezav z diskpartom (a bug or a feature, that is the question here), sistem sem formatiral iz recovery console (takrat sta oba pogona delovala se normalno), ko sem pa sedaj ponovno nalozil winse, sem odkril, da mi je tretja particija, kjer sem imel backup VSEH pomembnih podatkov, cudezno izginila.
Computer management - disk management jo prepozna kot New volume ; healthy, unknown partition (NTFS), zna prebrati tudi, koliko velika je, ne morem jo pa restorat - edina moznost je delete partition.
ima kdo kako resitev?
(iz recovery konzole sem lahko dostopal do obeh pogonov)
- spremenil: Loki ()
CaqKa ::
in sedaj se še da dostopat do nje iz recoverijya? ali pa recimo iz linuxa?
upam da nisi imel tiste particije slučajno kriptirane :)
upam da nisi imel tiste particije slučajno kriptirane :)
v recovery ni delal, ker pogon sploh ni imel predpostavljene nobene crke, za linux pa nebi vedel, ker ga nimam instaliranega.
tezavo sem resil z Partition Magic in ukazom unhide partition; pac se en bug diskparta, kaj moremo.
tezavo sem resil z Partition Magic in ukazom unhide partition; pac se en bug diskparta, kaj moremo.
CaqKa ::
škoda da jo v disk managmentu nisi mountal na ker dir al pa na eno črko... mislim da bi tisto tudi moralo delovat.. ne verjamem da bi meli kaki taki bedni bug...
to je bilo vsa izbira, ko sem kliknil na desni gumb na particijo/ izbiral po menijih; tako da bi to, kar ti predlagas, bolj tezko naredil.
pri tistem bugu je novo nastala particija ratala extended, kar pomeni, da ni bootabilna.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ne gre formatirat micro SDHC 32GB karticeOddelek: Pomoč in nasveti | 3386 (3046) | ender |
» | Saj se ne more zgoditi meni - izbris particije wtf? (strani: 1 2 )Oddelek: Programska oprema | 4867 (3849) | Dejk0 |
» | [Windows] Kako odstraniti Linux particijo (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 8087 (7171) | buneech |
» | kako izničiti particije?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1114 (1019) | IČA |
» | trdi disk hitachiOddelek: Strojna oprema | 2101 (1736) | kerrigh |