Forum » Elektrotehnika in elektronika » Napajanje za ojačevalec
Napajanje za ojačevalec
audio12 ::
Naredil amp tda 1562 stereo izvedba.Napajal bi ga preko 400w rač.napajalca,pa me zanima kako bi delalo -5 +12(17v)?
VolkD ::
Bolj slabo. -5V veja računalniškega napajalnika ima precej slabe tokovne zaloge. Torej se ti bo ob malo večji glasnosti napetost krepko posedala.
Pri gradnji audio ojačevalnika je najpogostejša napaka ravno to, da mislimo, da smo naredili vse, ko je ojačevalnik narejen. Dejstvo pa je, da je napajalnik za tak ojačevalnik ponavadi bolj zahtevna gradnja kot ojačevalnik sam.
Pri gradnji audio ojačevalnika je najpogostejša napaka ravno to, da mislimo, da smo naredili vse, ko je ojačevalnik narejen. Dejstvo pa je, da je napajalnik za tak ojačevalnik ponavadi bolj zahtevna gradnja kot ojačevalnik sam.
Preden zaspiš zapri oči. Preden zapreš oči, ustavi avto.
audio12 ::
Ja to vem da je napajalna enota najdražji(najpomembnejši)del ojač.Potem mi ostane 12v(15A).Koliko toka vleče amp,po mojih izračunih okoli 10A.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | ojačevalec za v avtoOddelek: Loža | 3013 (2513) | Joseph033 |
» | Samogradnja zvočnega sistema za savnoOddelek: Zvok in slika | 1023 (898) | profii |
» | kako narediti ojačevalec (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 29789 (12782) | N4m31355 |
» | Napajalnik za avtoojačevalnikOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1922 (1752) | micoboy |
» | ojačevalec s čipom STK4050Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 4355 (3975) | Highlag |