» »

AC3 zvok v DivX? A to sploh dela?

AC3 zvok v DivX? A to sploh dela?

TheHijacker ::

Prijatelj mi je prinesel film The Cell. Ko sem ga zagnal mi je prjavil, da nima enga kodeka pa mora it na net ponj. Kot ponavadi mi ni na netu nič našel. Mal pogledam po cd-ji in opa... codec direktorij. Datoteka AC3_Virtualdub.zip. Odzipam. Registriram dll-je. In glej ga čuda, film dela z zvokom. Malce sem pogledal katere kodeke vse uporablja in res najdem tudi AC3. Izberem lahko več načinov 2 speakers, 4 speakers, 6 speakers s tem da so razen 2 speakers vsi greyed. Čudno saj imam SB Live! Player(2 izhoda za zvočnike) in 4 point surround zvočnike. Teoretično bi mi moral najti 4 zvočnike(tako imam nastavljeno v nastavitvah za live). A ima kdo s tem kakšne izkušnje. Se res da dobit surround zvok tako kot če bi gledal DVD film s recimo PowerDVD predvajalnikom?
Film je še kar dober, zvok trga gate(zelo čist, samo surround mi ne dela), slika prečudovita(film je na dveh CD-jih). Še podnapise za MicroDVD sem našel. Hvala za pomoč.

Lp
Hijacker

Bobnar ::

Jaz imam DTT2500 zvocnike in SB Live in imam prav tako onemogoceni opciji za 4 in 6 zvocnikov. Lahko pa preklopim na SPDIF-out, kjer gre zvok na Dolby Digital decoder in je identicen tistemu z DVD-ja. Zanima pa me nekaj: Meni po 5 minutah predvajanja zvok preneha z delovanjem, ker je AC3 decoder izgleda shareware verzija. Ali je pri tebi isto? Ce ti zvok predvaja neomejen cas, bi ti bil zelo hvalecen, ce bi mi lahko tisti fajl (AC3_Virtualdub.zip) poslal na: bobnar@slomail.com

TheHijacker ::

Hvala...
Preveri mejl...

eraserr ::

Fora je v nekih codecih, ki jih dodaš, spoh niso dolgi (okoli 200 K)(imam če kdo rabi), pa še to je, da moraš divx player tak imet, da podpira SP_DIF out. Jaz sem pri frendu to sprobaval, pa mi je samo BSPlayer delal z DD.

Bobnar: v katerem playerju si špilal film?
Moj cilj je to usposobit v win2000, samo dokler ne bo SP2 bo bolj tuga.

borutzi ::

Dolby digital v win2000 dela z power dvdjem in cinemastrom na live karticah
Bolje da se ga nabiješ kot pes, kot pa da ti ga nabije pes.

Bobnar ::

Hijacker: Hvala za tisti fajl. Zdaj mi dela v redu.
Poleg v BS-playerju mi je uspelo s pomocjo Graphedit programcka predvajati se v Media Playerju 6.4 .
Za Win 2000 pa ne vem, trenutno nimam instaliranih. Sem pa zadnjic videl na tem forumu nekje je nekdo objavil link, kako usposobiti SPDIF v Win2000.
Pri BS Playerju me moti edino, da kvaliteta slike pri predvajanju ni najboljsa in pa zvok vcasih ne predvaja sinhrono s sliko. Ce kdo ve kaj o tem, naj napise.

eraserr ::

kar se tiče slike v BSplayerju, je res malo čudno. Pri meni dela čist kul, samo pri frendu na P3-667 pa kar nekoliko šteka, medtem, ko mu v MicroDVD-ju spila čist super. Čudno!

Kar se pa tiče SP_DIF-outa v Win2000 je pa tko da dela v PowerDVD, ker je tud men ratal, samo problem je ker overlay ne dela, ki pa je potreben za špilanje Divx+Ac3 filmov, žal, čakamo na SP2.

PIII850 ::

no to se pa nisem slisal, da bi filmi Divx imeli zakodiran AC3 zvok??? To mi je pa malo cudno, saj je skor nemogoce potem spravit film na dva cdja?? :) cudno to nekam vse skupi

TheHijacker ::

čudno a ne nemogoče...

matevzm ::

Se da. Pac sliko malce bolj stisnes. ac3 zvoka je 384kbps, tako da je 3x toliko kot 128kbps mp3. Lahko racunas na nekje 300 (odvisno od dolzine filma) MB za zvok.

eraserr ::

Če maš film dolg okoli 2 ure, potem daš na dva cd-ja pa pride okol 200 AC3-ja na cd, ostalo pa nardiš VKI low motion pa maš enkratno kvaliteto, če pa kdo ve kaj boljšega naj pa ne skriva zase


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

DivX filmi z AC3 v WIn XP

Oddelek: Zvok in slika
10960 (766) zile
»

Nujno,kratko in jedrnato: 5.1 live + 2500 =kompatibilno ali ne?

Oddelek: Strojna oprema
61165 (1062) twosocks
»

AC3+WIN2000+POWERDVD=YESSSSS!!!!

Oddelek: Zvok in slika
81593 (1392) eraserr
»

DivX filmi z AC3

Oddelek: Zvok in slika
71389 (1212) matevzm
»

Delovanje SP_DIF Out-a v Win2000 na Live-u

Oddelek: Zvok in slika
121334 (1211) krneki

Več podobnih tem