» »

Računalnik zamrzne

Računalnik zamrzne

virtuality ::

Sem že bral ostale teme, vendar niso čisto enake kot imam jaz problem. Problem je ta da kadar grem npr. v Call of Duty igram 5 ali več minut računalnik enostavno zamrzne. V slušalkah je nek čuden zvok (zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz) ne morem narediti nič (alt+F4 ne dela ctrl+alt+delete tudi ne). V glavnem nič ne prime, zato moram računalnik resetirati. Ko brskam po internetu ali kaj drugega računalnik deluje v redu.

Računalnik imam navit, Intel C2D E8500 @ 3.6GHz, vendar sem vrnil sedaj frekvence na AUTO @ 3.16GHz. Ram 4GB (2x1GB Corsair XMS2, 2x1GB GeIL- rama sta popolnoma identična.) Grafična nVidia 8800GT prav tako navita toda sem sedaj povrnil na default frekvence. Trdi disk Hitachi 500GB. Matična Asus P5Q Pro. Sem mislil da imam kaj močnejši napajalnik, toda sem ugotovil da je menda samo 420W LC :'(

Ko računalnik zamrzne je slika popolnoma normalna nič popačena.

bluefish ::

RAM, grafična, gonilniki.

Ja ali je ram ali grafična. Gonilniki vsi najnovejši. Računalnik je to začel delati pred 3 dnevi.

bluefish ::

RAM preveri z Memtestom, grafično pa s 3DMark ali podobnim.

Prime95 ni nič pokazal, prav tako Futuremark stability test ne. Grem še z memtestom da vidim.

fosil ::

Če so gonilniki najnovejši to še ne pomeni da niso problematični. Probaj še s starejšimi.
Tako je!

dash_wallace ::

Še jaz bi se malce vmešal in prosil za razlago. Kako testirati grafično? Recimo 3dmark06 ali bilo kateri. Po katerih podatkih iz prograga ko je test končan... vem, da je nekaj narobe z grafično?
Disk je razumljiv, ram tudi, procesor približno, samo grafične pa ne razumem.

Hvala za razlago

Lp

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakljucno resetiranje racunalnika (asus p45, hd 4870...)

Oddelek: Pomoč in nasveti
332164 (1319) Mordecai
»

Kateri kos opreme povzroča zmrzovanje v igrah? (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
505487 (4535) lordgreg
»

samodejno rebootanje računala

191525 (1205) primmy
»

BSOD

5944 (899) Duhec
»

Blue screen...kaj bi lahko bilo narobe? ( servis ni popravil :) )

402432 (1976) amigo_no1

Več podobnih tem